Bizaran pokusaj

Pratite Vaš uzgoj i napredak, ovdje objavite Dnevnik Uzgoja
Red
Moderator
Moderator
Has thanked: 242 times
Been thanked: 711 times

Re: Bizaran pokusaj

Post Postao/la Red »

zato neki i rade ono sa agarom, dakle kloniraju najvecu i najbolju gljivu koja im izraste i kasnije sve budu nalik na nju. naravno, treba napomenuti da je sve ovo sto mi opisujemo u uzgoju, totalno navlacenje onog sto se prirodno desava u prirodi, pa samim tim nemamo svi optimalne uvjete. da je sve tip top ne bi imao ni abortusa ni zakrzljalih/zaostalih gljiva, vec uvelike bolji rezultat.

ti naravno mozes pokusat sa kloniranjem, ali to opet ne znaci nista ako uvijeti nisu bas ono vrhunski kontolirani ;) ovo je sve natezanje mak na konac uz uvijete koje svatko moze postici da dobije kakvu takvu kolicinu za eksperimentiranje.

"Vježbom do savršenstva"
❧ “If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation" ☙
Strike 2.0
rank2
rank2
Been thanked: 1 time

Re: Bizaran pokusaj

Post Postao/la Strike 2.0 »

U pravu si sa kloniranjem,evo jedan jako dobar link koji to lijepo ilustrira:
http://archives.mycotopia.net/discus/me ... 1034628376

Ja ne bi rekao da je rijec o totalnom navlacenju uvjeta u prirodi.
Da,za vrijeme pokusa tj. pokušaja i pogreški pojedinca ali sam narod je koristeci inuticiju tijekom povijesti,
da ne govorim danas uz pomoc znanosti,selekcijom,razumijevanjem i prilagodbom uvjeta uspio
stvoriti hrpu novih rasa i vrsta pogodnih karakteristika iz jedna ili dvije pocetne "prirodne",
bilo da se radilo o vocu,povrcu,gljivama,domacim zivotinjama ili cemu vec ne.
Ne vjerujem da tu ima neke carolije,ako omogucis odredjene uvjete koji podoguju odredjenom genotipu... :thumbsup:
Covjek je isto dio prirode i zanimljiv katalizatora evolucije.
Odgovori