Pecanje

Sve ono što nam može skrenuti misli od sumorne svakodnevnice...
dr.manijak
rank14
Postovi: 1432
Pridružen/a: 05.04.2010, 22:15
Ima zahvala: 101 put
 pohvaljen: 232 puta

Pecanje

Post Postao/la dr.manijak »

Pa sta da kazem pecarosi, okacite slike ulova, mesta gde pecate, mesta na koja planirate da pecate, ja zadnjih par nedelja redovno idem na pecanje na stuku i belu ribu, ali slabo, tj. ne slabo nego nista, siguran sam da bi bilo sarana, ali sada je lovostaj na njega posto se mresti pa necu sve do polovine maja.
Planiram da za nekih mesec dana odem na jezero/ribnjak Joca iza zrenjanika, cio sam da ko god je bio tamo odro se od ribe.
Evo ko hoce malo vise informacija o jezeru neka poseti njihovu stranicu.
http://www.jezerojoca.com/

Evo i nekih ulova sa jezera
slikaslikaslikaslika
http://www.youtube.com/watch?v=t-oU5NAl5ws
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
Avatar
Wolfshade
rank4
Postovi: 130
Pridružen/a: 20.04.2010, 00:49
 pohvaljen: 2 puta

Re: Pecanje

Post Postao/la Wolfshade »

Uf ja imam kuću na otoku tako da se ribolovom bavim od malih nogu...sve vrste i tehnike, štap, parangali, puška, samice, panula... uhvati se uvjek nešto a tu i tamo se ubode i neki bolji primjerak. U zadnje vrime zainteresirao sam se za ribo(krivo)lov na jezeru, kupija sam one leptire za pastrve pa pokušavam malo i tamo, zasad mi puno bolje ide morski ribolov da budem iskren :D
Avatar
Malbasha
rank6
Postovi: 243
Pridružen/a: 21.03.2010, 23:49
Ima zahvala: 13 puta
 pohvaljen: 16 puta

Re: Pecanje

Post Postao/la Malbasha »

ja sam lovio kao mali, uz djeda najcesce, on me i naucio vecinu tog..samo sad mi je nekako postalo dosadno stajat i bacat, a i bude mi žao ribe kad se uhvati onako :)) ja bi je pustio al uvijek bude neko uz mene ko ih voli gledat na gradelama :)
Avatar
zicko
rank2
Postovi: 31
Pridružen/a: 29.03.2012, 15:44
Ima zahvala: 6 puta
 pohvaljen: 3 puta

Re: Pecanje

Post Postao/la zicko »

Kad idem sa ekipom kampirati negdje uz Dravu onda i zabacimo par štapova. :bigsmilee:
Dobro je za opuštanje :thumbsup:
dr.manijak
rank14
Postovi: 1432
Pridružen/a: 05.04.2010, 22:15
Ima zahvala: 101 put
 pohvaljen: 232 puta

Re: Pecanje

Post Postao/la dr.manijak »

To meni daje maksimalno opustanje, pecanje, neizvesnost..
“Off Topic”
znaci od spolja smrdi nesto na neka opaka govna, a ja jedem sendvic sa pastetom
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
Chegi
rank8
Postovi: 318
Pridružen/a: 02.01.2012, 19:00
Ima zahvala: 44 puta
 pohvaljen: 65 puta

Re: Pecanje

Post Postao/la Chegi »

Jeste da je stara i mrtva tema ali ne vidim ni jednu noviju/aktivniju temu o ribolovu...
Vec par godina lupam glavu da li je pecanje u redu pa me zanima misljenje vas koji cenite svaki zivot(biljke,zivotinje..), kako vam za ribe ne vazi to pravilo da ih ne treba muciti,sakatiti,ubijati i slicno? :)

Moja neka logika je da nemam problem sa hvatanjem predatora, npr Stuka, ali mi je recimo bedak da osakatim kedera koji je nevin u tom pogledu pa bi mi znacilo da mi neko objasni gde gresim kod ovog mog razmisljanja i da me izmotivise da slobodno pecam :D
username7
rank4
Postovi: 105
Pridružen/a: 16.12.2014, 10:31
Ima zahvala: 433 puta
 pohvaljen: 68 puta

Re: Pecanje

Post Postao/la username7 »

Ribe manje od norme vraćam žive, one (rijetke) koje ne prežive izvlačenje udice postaju hrana za druge žive organizme u prirodi, one koje odnesem doma - te i pojedem. Lišavam ih života kacavidom između očiju uz zahvalu. Sve nas to (smrt) čeka. Osjećaj krivnje je jedini pravi grijeh koji možemo počiniti prema samom sebi. Ne osuđujem one koji love npr dinamitom, niti mislim da su oni koji furaju C&R (uhvati i pusti) bolji od dinamitaša. Svaki moral je lažan sam po sebi. Živim i puštam da žive, ali ne zaboravljam da je smrt, kao i rođenje, sastavni dio života.
Chegi
rank8
Postovi: 318
Pridružen/a: 02.01.2012, 19:00
Ima zahvala: 44 puta
 pohvaljen: 65 puta

Re: Pecanje

Post Postao/la Chegi »

Isan je napisao/la:Ribe manje od norme vraćam žive, one (rijetke) koje ne prežive izvlačenje udice postaju hrana za druge žive organizme u prirodi, one koje odnesem doma - te i pojedem. Lišavam ih života kacavidom između očiju uz zahvalu. Sve nas to (smrt) čeka. Osjećaj krivnje je jedini pravi grijeh koji možemo počiniti prema samom sebi. Ne osuđujem one koji love npr dinamitom, niti mislim da su oni koji furaju C&R (uhvati i pusti) bolji od dinamitaša. Svaki moral je lažan sam po sebi. Živim i puštam da žive, ali ne zaboravljam da je smrt, kao i rođenje, sastavni dio života.
Ali opet,ko smo mi da odlucujemo koja ce da bude hrana za druge zive organizme a koja ne?:)
A to uhvati i pusti mi je najveca glupost, istraumiras i osakatis ribu iz ciste zabave i pustis je...Makar je baci na rostilj pa se vadi na lanac ishrane :D
Fallenleaf
rank1
Postovi: 8
Pridružen/a: 25.06.2015, 20:46
 pohvaljen: 3 puta

Re: Pecanje

Post Postao/la Fallenleaf »

Pecanje je dosadno isto kao ovaj forum ,baš umara.
Avatar
HypnoToad
Moderator
Postovi: 2852
Pridružen/a: 21.03.2010, 17:57
Ima zahvala: 532 puta
 pohvaljen: 1208 puta

Re: Pecanje

Post Postao/la HypnoToad »

Chegi je napisao/la: Vec par godina lupam glavu da li je pecanje u redu pa me zanima misljenje vas koji cenite svaki zivot(biljke,zivotinje..)
Meni uopće nije jasno kako se 'moralni' vegetarijanci mogu toliko 'brinuti' i žestoko boriti protiv 'mučenja' i ubijanja pojedinih životinja, ali nikada ne razmišljaju kakve posljedice ima isključivo biljna prehrana. Da li ste svjesni da su nebrojene tisuće hektara obradivih površina na kojima se uzgaja sva ta vaša divna 'organska' GMO pšenica i sve ostale biljke nekada bile divlja staništa? Ta staništa i ekosustavi su sada potpuno uništena, tisuće, stotine tisuća vrsta biljaka i svih oblika životinja su istrijebljene, a zemlja zatrovana. Naravno, ista je priča s farmama za uzgoj stoke napumpane kemikalijama i strpane u 1/100 prostora koji im je ustvari potreban.
Ja cijenim svaki život, biljke nešto više, ali prihvaćam krug života, i daleko mi je moralno opravdanije ubiti divlju životinju kako bih se prehranio, nego 'poštedjeti' par životinja i tim postupkom uzrokovati smrt ili izgonstvo tisućama.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
Odgovori