Stranica: 1/1.

Kundalini

Postano: 04.03.2017, 00:14
Postao/la entheogenic
Što tocno oznacava pojam kundalini?
Citao sam bezbroj puta o tome kako je podizanje kundalini energije u covijeka jedno od najljepsih iskustava koje se moze dozivjeti te da vodi do nevjerojatnih spoznaja itd.
U nesto manje prilika naletio sam na tekstove i ljude koji govore o tome kako je podizanje kundalini energije nesto najgore sto se moze dogoditi za nepripremljenog covijeka, a kazu da je ta priprema izuzetno dug proces kojem treba psovetiti godine i godine, zapravo da je to nacin zivota kojim zive jako rijetki pojedinci.
U svakom slucaju, pojam kundalini je moguce cuti na raznim mjestima i od mnogih ljudi, a pogotovo danas kad new age stupa na scenu sve vise, no znaju li oni svi zapravo o cemu govore?
Tu energiju je moguce u odredenim tekstovima naci poistovjecenu sa shakti energijom, seksualnom energijom, pranom itd.
Citao sam i o podizanju seksualne energije iz genitalija prema gore kroz tijelo sve do glave, jeli to isto sto i podizanje kundalini?
Bi li netko htio i znao pojasniti sto je to kundalini energija, te razlikuje li se od gore navedenih pojmova ?

Re: Kundalini

Postano: 04.03.2017, 09:15
Postao/la Bamakhepa
spontana ili samoinducirana psihoticna epizoda kod ozbiljnijih slucajeva, masta, placebo i sugestija kod njuejdjera koji si zele bit posebni.

Re: Kundalini

Postano: 04.03.2017, 10:22
Postao/la Beyond Le Fov
entheogenic je napisao/la:Citao sam bezbroj puta o tome kako je podizanje kundalini energije u covijeka jedno od najljepsih iskustava koje se moze dozivjeti te da vodi do nevjerojatnih spoznaja itd. U nesto manje prilika naletio sam na tekstove i ljude koji govore o tome kako je podizanje kundalini energije nesto najgore sto se moze dogoditi za nepripremljenog covijeka
Oboje je istina.
entheogenic je napisao/la:a kazu da je ta priprema izuzetno dug proces kojem treba posvetiti godine i godine, zapravo da je to nacin zivota kojim zive jako rijetki pojedinci.
Proces dizanja kundalinija je življenje života. Kroz standardna iskustva života i kroz ritam razvoja tijela kundalini transformira sebe, seksualna energija sebe transformira u svijest.
entheogenic je napisao/la:Tu energiju je moguce u odredenim tekstovima naci poistovjecenu sa shakti energijom, seksualnom energijom, pranom itd.
Citao sam i o podizanju seksualne energije iz genitalija prema gore kroz tijelo sve do glave, jeli to isto sto i podizanje kundalini?

da. ja smatram da su vježbe dizanja kundalinija s težnjom ka prosvjetljenju još jedna paukova mreža i način kako da čovjek sebe sabotira i umjesto stabilne duhovne probuđenosti dobije kašu šizofrenije rasutu kroz svemir. Umjesto snažnog drveta koje može izdržati jake nalete vjetra dobiješ čačkalicu s par listića na vrhu koja nemože izdržati ni vlastitu težinu a kamoli vjetar. Tako da, pustite svoju prirodu na miru, daleko je više inteligentnija od ljudskog uma.

Re: Kundalini

Postano: 08.01.2019, 20:14
Postao/la Thantifaxath
Zašto zmija? Razlika između prane i kundalinija?

Re: Kundalini

Postano: 04.02.2019, 21:36
Postao/la Vid Svante
Thantifaxath je napisao/la:Zašto zmija? Razlika između prane i kundalinija?


U biti nema razlike ako ćemo filozofirati no u stvarnosti, nekoj, kojoj želimo biti ona je odvojena radi lakše spoznaje.