Kundalini

Sve ono skriveno, tajnovito i misteriozno...
Avatar
entheogenic
rank4
Postovi: 138
Pridružen/a: 16.01.2014, 11:03
Zahvalio/a: 125 puta
Prim. zahvala: 42 puta

Kundalini

PostPostao/la entheogenic » 04.03.2017, 00:14

Što tocno oznacava pojam kundalini?
Citao sam bezbroj puta o tome kako je podizanje kundalini energije u covijeka jedno od najljepsih iskustava koje se moze dozivjeti te da vodi do nevjerojatnih spoznaja itd.
U nesto manje prilika naletio sam na tekstove i ljude koji govore o tome kako je podizanje kundalini energije nesto najgore sto se moze dogoditi za nepripremljenog covijeka, a kazu da je ta priprema izuzetno dug proces kojem treba psovetiti godine i godine, zapravo da je to nacin zivota kojim zive jako rijetki pojedinci.
U svakom slucaju, pojam kundalini je moguce cuti na raznim mjestima i od mnogih ljudi, a pogotovo danas kad new age stupa na scenu sve vise, no znaju li oni svi zapravo o cemu govore?
Tu energiju je moguce u odredenim tekstovima naci poistovjecenu sa shakti energijom, seksualnom energijom, pranom itd.
Citao sam i o podizanju seksualne energije iz genitalija prema gore kroz tijelo sve do glave, jeli to isto sto i podizanje kundalini?
Bi li netko htio i znao pojasniti sto je to kundalini energija, te razlikuje li se od gore navedenih pojmova ?
Om Shanti
Avatar
Bamakhepa
rank8
Postovi: 317
Pridružen/a: 30.01.2013, 02:03
Zahvalio/a: 47 puta
Prim. zahvala: 72 puta

Re: Kundalini

PostPostao/la Bamakhepa » 04.03.2017, 09:15

spontana ili samoinducirana psihoticna epizoda kod ozbiljnijih slucajeva, masta, placebo i sugestija kod njuejdjera koji si zele bit posebni.
Avatar
Beyond Le Fov
Moderator
Postovi: 2021
Pridružen/a: 06.02.2010, 21:48
Zahvalio/a: 349 puta
Prim. zahvala: 1112 puta

Re: Kundalini

PostPostao/la Beyond Le Fov » 04.03.2017, 10:22

entheogenic je napisao/la:Citao sam bezbroj puta o tome kako je podizanje kundalini energije u covijeka jedno od najljepsih iskustava koje se moze dozivjeti te da vodi do nevjerojatnih spoznaja itd. U nesto manje prilika naletio sam na tekstove i ljude koji govore o tome kako je podizanje kundalini energije nesto najgore sto se moze dogoditi za nepripremljenog covijeka
Oboje je istina.
entheogenic je napisao/la:a kazu da je ta priprema izuzetno dug proces kojem treba posvetiti godine i godine, zapravo da je to nacin zivota kojim zive jako rijetki pojedinci.
Proces dizanja kundalinija je življenje života. Kroz standardna iskustva života i kroz ritam razvoja tijela kundalini transformira sebe, seksualna energija sebe transformira u svijest.
entheogenic je napisao/la:Tu energiju je moguce u odredenim tekstovima naci poistovjecenu sa shakti energijom, seksualnom energijom, pranom itd.
Citao sam i o podizanju seksualne energije iz genitalija prema gore kroz tijelo sve do glave, jeli to isto sto i podizanje kundalini?

da. ja smatram da su vježbe dizanja kundalinija s težnjom ka prosvjetljenju još jedna paukova mreža i način kako da čovjek sebe sabotira i umjesto stabilne duhovne probuđenosti dobije kašu šizofrenije rasutu kroz svemir. Umjesto snažnog drveta koje može izdržati jake nalete vjetra dobiješ čačkalicu s par listića na vrhu koja nemože izdržati ni vlastitu težinu a kamoli vjetar. Tako da, pustite svoju prirodu na miru, daleko je više inteligentnija od ljudskog uma.
Avatar
Thantifaxath
rank1
Postovi: 9
Pridružen/a: 02.01.2019, 17:04
Zahvalio/a: 4 puta

Re: Kundalini

PostPostao/la Thantifaxath » 08.01.2019, 20:14

Zašto zmija? Razlika između prane i kundalinija?
Nowadays people know the price of everything and the value of nothing.

Natrag na “Tajnoviti Planet”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.