Pokušat ću napraviti jedan outdoor koji cu popratiti dnevnikom. Nemam neka očekivanja i radim sve to više iz radoznalosti nego iz ljute potrebe. Ako ne uspije- nema veze, a ako prođe vjerujem da bi moglo i drugima biti od koristi.
Lokacija je negdje na srednjemi Jadranu.
Radim i unutarnji uzgoj(njega neću pratiti u dnevniku) i valjda ce se za moje minimalne potrebe nešto izvući.
Spore sam naručio iz Španjolske i stigle su zbilja brzo.
Od stavljanja spora u pšenicu prošlo je 12 dana. Iskoristio sam cijeli print i napravio 10 šprica od 10ml. Radio sam tako da sam 2ml sterilizirane ro vode nakapao po printu i lagano miješao, a onda to izlio u 98ml vode.
Iskoristio sam 2 sprice. Nekih 2ml po tegli.
Pšenica je namakana 20-24 sata, pa sterilizirana u ekspres loncu
Temperature su bile između 19-23stupnja, a od prije dva dana se digla na 25. Tegle se nisu jednako razvijale, ali svejedno sam ih jučer sve protresao i danas se već vidi oporavak.
Najlošija

Najbolje

Grupna

Substrat će biti pasterizirana suha konjska balega/vermikulit/gips. Za omjere ću još vidjeti. Nekih 10% vermikulita i 5% gipsa
Točnu proceduru još ne znam. Možda u plastičnom lavoru pomješam substrat i pšenicu u omjeru 2:1, nekih 5 - 6 cm i kejsam vermikulitom i to poslje upotrijebim za konačnu smjesu u omjeru 3:1(supstrat/kolonizirana smjesa).
Ne znam, vidjet ću još...

Čekati ću da sve tegle budu kolonizirane kako treba(neke će morati čekati u frižideru) i onda kreniti u akciju
Ne kažem da ću poslušati, ali volio bi čuti savjete i prijedloge.
Živjeli