Stranica: 1/1.

Psihodelija i znanost

Postano: 15.03.2011, 00:32
Postao/la Zumzo
Vrlo je moguće da ova tema već postoji, u tom slučaju, molim premještenje :)

slika

Kao i sve ostale popularne discipline, znanje o tripovima je prepuno krivih informacija. S jedne strane, vrckavi kontra-droga dio društva, koji pod svaku cijenu pokušava izbrisati sve izvanjske supstance koje na bilo koji način utječu na ljudsko iskustvo[osim kave i alkohole, jel, to se ne dira]. S druge strane - ništa manje entuzijastični pro-droga "hippyji" koji nastojeći utjecati na ukidanje zabrane korištenja određenih supstanci i sami cirkuliraju kruženje raznih priča.
Postoji čitava mitografija oko gljiva, lsd-a, dmt-a i droge općenito da takva iskustva doista mogu biti opasna.

Stoga predlažem da ovdje stavljamo linkove znanstvenih istraživanja i ozbiljne literature koja se bavi psihodelijom kako bi smo, barem simbolično, tom krugu netočnih informacija stali na kraj.

Evo mojeg doprinosa:

http://www.maps.org/home/

svima poznati http://www.erowid.org/ ; nedavno sam saznao da imaju čitavu arhivu online koju je moguće skinuti u .rar formatu za čitanje offline, praktično! --> http://de1.erowid.org/erowid_archives/

http://www.realitysandwich.com/

Re: Psihodelija i znanost

Postano: 20.07.2012, 03:27
Postao/la hypokeimenon
Mislio otvorit temu al dobro da se već neko sjetio
Fascinantan video
http://www.youtube.com/watch?v=ZJtdZUy1LYE ,
prvi pravi rad na psihodelicima u ovom stoljeću brijem :x ako vam se ne da sve gledat 42:00 - 44:00 je možda najzanimljivije (makar mislim da bi svaki psihonaut ovo trebo pogledat :winkk: )


+ http://www.heffter.org/index.htm