Carlos Castaneda

Svakog dana, novo otkriće
Avatar
Beyond Le Fov
Moderator
Postovi: 2053
Pridružen/a: 06.02.2010, 21:48
Zahvalio/a: 361 put
Prim. zahvala: 1159 puta

Carlos Castaneda

PostPostao/la Beyond Le Fov » 09.02.2010, 16:09

CARLOS CASTANEDA
(25.12.1925.-27.04.1998.)

slika

❝Don Juan me naučio da je svijet puno više od onoga što mu priznajemo, naučio me da je naše uobičajeno viđenje stvarnosti uvjetovano društvenom konvencijom koja je sama po sebi obmana.❞

Unatoč velikoj popularnosti i izuzetnoj prodaji svojih knjiga, Carlos Castaneda uvijek se nastojao držati daleko od očiju javnosti. O njemu se malo zna, intervjui sa njim su rijetki, a mnogi niti ne znaju kako on izgleda. Slavu je stekao knjigama u kojima je opisao neobično naukovanje kod indijanskog vrača Juana Matusa i upoznao čitatelje sa čudesnim svijetom indijanske duhovne tradicije. Čarobnjakov učenik, duhovni vizionar, literarni genij ili vješti prevarant - tko je zapravo Carlos Castaneda?

Rođen je na Božić 1925. u Cajamarci u Peruu. Nakon mature kratko je studirao na Školi za lijepe umjetnosti, a 1948. njegova se obitelj preselila u Limu i tamo otvorila draguljarsku radnju. Godinu dana kasnije, nakon majčine smrti, Castaneda seli u San Francisco. Uskoro se upisuje i na Los Angeles City Colledge gdje pohađa kolegije iz kreativnog pisanja i novinarstva. Diplomirao je antropologiju na University of California at Los Angeles ( UCLA ) 1962., a titulu doktora antropologije stekao je 1973.

Kao mladi antropolog Castaneda je želio istražiti ljekovite biljke koje upotrebljavaju Indijanci Jugozapada. Odlazi u Arizonu kako bi na licu mjesta prikupio podatke potrebne za istraživanje. Namjeravao je napisati članak o tom istraživanju, diplomirati i postati profesionalac u svojoj struci, no nije mogao pretpostaviti da će slijedećih 6 godina (1960-1966) provesti kao učenik jednog indijanskog vrača (Don Juan je, inače, bio na glasu kao brujo, što na španjolskom znači čarobnjak, iscjelitelj, vrač, šaman). Castanedu je s don Juanom je upoznao kolega antropolog koji mu je pomagao u istraživanju, dogodilo se to sasvim slučajno u Nogalesu u Arizoni dok su čekali autobus, Castaneda i don Juan razmijenili su tek nekoliko riječi, i ovaj je pozvao Castanedu da ga jednom posjeti kako bi u miru porazgovarali o biljkama koje su Castanedu zanimale (posebno o peyoteu). Mjesec dana kasnije Castaneda ga je posjetio, svidjeli su se jedan drugome i uskoro postali dobri prijatelji. Trebalo mu je oko godinu dana da stekne starčevo povjerenje i tada mu je, jednom prilikom, ovaj otkrio kako posjeduje određeno znanje koje mu je prenio njegov učitelj. Riječi "znanje" i "čarobnjaštvo" za njega su označavale istu stvar, a ovu prvu je upotrebljavao puno češće. Izabravši ga za svog učenika, don Juan je upoznao Castanedu sa čudesnim svijetom šamanizma i sa tzv. "nestvarnom" stvarnosti.

Njegovi doživljaji i iskustva vezana uz tu drugu stvarnost bili su krajnje zapanjujući, a neki od njih i vrlo zastrašujući. Castaneda, koji je do tada imao uobičajenu sliku svijeta, morao je promijeniti neke od svojih temeljnih stavova, i počeo je promatrati stvari na sasvim drugi način. Uhvaćen između prijašnje sigurnosti kojom je gledao na svijet i novog, potpuno drugačijeg poimanja stvarnosti, bio je prisiljen objediniti staro i novo. Don Juan mu je objasnio kako treba naučiti "vidjeti" da bi po prvi puta mogao spoznati zapanjujuću narav svakodnevnog svijeta: Kada "vidiš" više ne postoje poznate pojave u svijetu. Sve je novo. Ništa se nije dogodilo nikada prije. Svijet je nevjerojatan. Sam Castaneda jednom je prilikom o tome izjavio: Don Juan me naučio da je svijet puno više od onoga što mu priznajemo, naučio me da je naše uobičajeno viđenje stvarnosti uvjetovano društvenom konvencijom koja je sama po sebi obmana. Kroz proces socijalizacije učimo doživljavati i razumijevati svijet te na kraju postajemo uvjereni da naše tumačenje stvarnosti određuje njene granice. Don Juan je prekinuo taj proces u mom životu i pokazao mi da možemo ulaziti u druge svjetove, potpuno neovisne od naše prilično uvjetovane svjesnosti. Čarobnjaštvo uključuje preustrojavanje naših sposobnosti kako bi mogli spoznati da su ti svjetovi stvarni, jedinstveni i potpuni kao i ovaj naš svakodnevni,"svjetovni" svijet.

Otkrivanje drugih svjetova uključivalo je, ponekad, i upotrebu halucinogenih biljaka, posebice peyotea. Castaneda to objašnjava slijedećim riječima: Don Juan me upoznao sa halucinogenim biljkama jer sam bio glup i uobražen i žestoko sam se držao svoje konvencionalne slike svijeta. Peyote je produbio do tada jedva primjetna proturječja u mojoj interpretaciji stvarnosti. Pomogao mi je da se uzdignem iznad tipično zapadnjačkog pogleda na svijet. Međutim, to je imalo svoju cijenu - fizičku i emocionalnu iscrpljenost. Trebali su mi mjeseci da potpuno dođem k sebi.

Vlastita iskustva iz razdoblja naukovanja kod don Juana opisao je u knjizi Učenje don Juana objavljenoj 1968. Uslijedile su knjige Odvojena stvarnost (1971), Put u Ixtlan (1972), Priče o moći (1974), Drugi prsten moći (1977), Orlov dar (1981), Unutarnja vatra (1984), Snaga tišine (1987), Umijeće sanjanja (1993) i Magični pokreti (1998).

Sve su ove knjige postale bestseleri, a već je prva od njih izazvala podijeljene ocjene, dok su jedni bili oduševljeni drugi su proglasili Castanedu najobičnijim prevarantom, a njegovo djelo izmišljotinom. Međutim, utjecaj Učenja don Juana bio je vrlo velik, ono je mnoge potaklo na istraživanje misticizma, halucinogenih droga i novih stanja svijesti. Osim toga, povećalo je i interes moderne znanosti za proučavanje života i duhovne tradicije američkih domorodaca. Štovatelji njegovog djela odaju mu priznanje zbog toga što je moderni svijet upoznao sa bogatom i starom šamanističkom tradicijom. Ona je, doduše, često bila predmet raznih istraživanja ali je, isto tako, uvijek bila promatrana izvana. Castaneda je, međutim, u njenim misterijama sudjelovao iznutra i vjerojatno bio prvi Zapadnjak koji ju je, gledanu iz te pozicije, tako dobro i iscrpno opisao. Neki pak njegov rad ocjenjuju kao najobičniju pseudoantropološku podvalu punu izmišljenih šamana i senzacionalističkih prikaza indijanskih svetih obreda. Za njih je on beskrupulozni prevarant koji je ostvario golemu zaradu banaliziranjem i komercijalnom eksploatacijom indijanske duhovne tradicije. Mnogi drže da se ne radi o autentičnim izvješćima već o alegorijama pisanim u duhu Guliverovih putovanja i Alise u Zemlji Čudesa. Don Juana smatraju fiktivnim likom kroz čija usta progovara sam autor, no Castaneda to opovrgava tvrdeći da je europskoj intelektualnoj tradiciji, čijim se dijelom smatra, lik poput don Juana potpuno stran. Sebe naziva reporterom, a svoje knjige prikazima čudnog fenomena koji ga je natjerao na korjenite promjene u shvaćanju svijeta. Naglašava da je i njemu samom trebalo dosta vremena da prihvati fantastične činjenice sa kojima se suočio.

Neovisno o tome jesu li njegova djela opis stvarnih doživljaja ili tek izmišljotina, Castaneda je, svakako, umješan pisac. Bez obzira na to da li mu vjeruju ili ne, njegovi fantastični opisi jedne drugačije stvarnosti već nekoliko generacija čitatelja ne ostavlja ravnodušnima.

sve njegove knjige možete nači u knjižnici:
online-knjiznica-t21.html

Njegova djela:
1. učenja don juana
2. odvojena stvarnost
3. put u ixtlan
4. priče o moći
5. drugi krug moći
6. orlov dar
7. unutarnji oganj
8. moć tišine
9. umijeće sanjanja
10. magijski pokreti šamana drevnoga mexica
11. aktivna strana beskraja/beskonačnosti
12. kotač vremena

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Nagual je jedan čarobnjak koji od rođenja ima jednu energetsku strukturu koja je drugačija od ostalih. Njegovo svjetleće jaje izgleda vidovnjaku duplo. On ima energetsko vidjeno više mase. Energetsko tjelo čovjeka ima dva odeljka dok od jednog Naguala ima četiri. Ta struktura nevodi samo do toga da takav čcovjek ima više rezervne snage već i može da pomiće i sinkrozira skupnu točku ostalih ljudi. A oni koji slijede i pokušavaju živjeti po toltečkom učenju nazivaju se Ratnicima.

Jedna od najbitnijih stvari toltečkog učenja je da smo opsjednuti. Naš najveći neprijatelj je naš vlastiti um. Iliti modernim riječnikom bi bilo bolje rečeno da nam je um programiran i naše biće se poistovječuje sa njegovim mislima umjesto da se s njim koristi kao s alatom za praktično organiziranje egzistencije. Mi smo kreirali cijeli svijet umom za koji vjerujemo da je realnost. I tu nam uglavnom odlazi sva životna energija, tu je zakočena naša evolucija kao svjesnih bića. Toltečko učenje don Juanove loze uči da su nam to napravila anorganska bića daleko veće svjesnosti neko smo mi, oni su nam dali taj um koji za nas predstavlja kavez kojeg nismo svjesni, oni nas tako doslovno jedu, crpe našu životnu energiju koju im bezsvjesno dajemo.
Toltečko učenje don Ruizove loze je puno više prilagođeno za široke mase. Ono zapravo govori isto ali drugačijim riječnikom. Po njemu je ta opsjednutost našeg uma samo produkt socijalnog programiranja iz djetinjstva.
Glavna i osnovna stvar toltečkog učenja je da čovjek spozna da je obmanut svojim vlastitim umom. Cilj je savladavanje svog uma i postizanje unutarnje tišine, jer tada čovjek može spoznati sve u svojoj biti bez umnih interpretacija. Samo Nagual vidi svijet kakv on jest u svojoj biti jer ne gleda kroz filter uma, ali se može s njim poslužiti za praktične stvari. Mi svi ostali duboko sanjamo makar nam se san temelji na jednom redu koji je stvaran - doživljavamo ga potpuno subjektivno, taj san je samo opis i u svojoj biti potpuno iluzionaran.
Sve što um može je samo sanjanje, bilo "budno" ili dok spavamo. Mi smo umjetnici, taj san je naša umjetnost kroz koju živimo svoj život. I sve je u najboljem redu dok se ne poistovječujemo s tim snom, tada se rađa ego - odvajanje od spoznaje svoje povezanosti s vječnošću, kreiranje "osobe" unutar uskih granica djelovanja u svijetu ispunjenog vremenom, gdje poistovječeni sa svojim egom podsvijesni svojeg "pada" ganjamo sreću, kratkotrajne užitne i za svim ostalim "vanjskim" stvarima u nadi da će nas one ispuniti, ali one to nikad neće jer naše biće ZNA (ali um ne), osjeća svoju suštinu bivanja i neželi ništa manje od onog što je bila i što jest. Kad svjesnost bića nadvlada um tada se to zove prosvjetljenje.

Evo jedan isječak iz intervjua s kastanedom:

"Kada kažete 'planina' ili 'drvo' ili 'Bijela kuća', vi prizivate univerzum detalja jednom riječju; to je magija. Vidite, mi smo vizualna bića. Možete lizati Bijelu kuću - mirisati, dodirnuti - i to vam neće ništa reći. Ali jedan pogled, i vi znate sve što treba znati: 'kolijevka demokracije', ili tako nešto. Čak ne treba ni gledati, već vidite Clintona kako sjedi unutra, Nixona koji se moli na koljenima-bilo što. Naš svijet je zgušnjavanje detalja, poplava informacija - mi ne zapažamo, mi samo interpretiramo. I naš sustav interpretacije nas je napravio lijenima i ciničnima. Više volimo kazati: 'Castaneda laže', ili: 'Taj posao oko posebnih mogućnosti percepcije jednostavno nije za mene.' Što je za tebe? Što je stvarno? Ovaj teški, usrani, besmisleni svijet svakodnevnice? Jesu li očaj i starost ono što je stvarno? To da je svijet 'dat' i 'konačan' je lažan koncept. Od rane mladosti mi dobivamo 'članstvo'. Jednog dana, kada naučimo stenografiju interpretacije, svijet kaže: 'dobrodošao'. Dobrodošao gdje? U zatvor. Dobrodošli u pakao. A što ako se uspostavi da Castaneda ništa ne 'izmišlja'? Ako je to točno, onda ste u gadnom sosu!

Sustav interpretacije se može prekinuti, on nije konačan. Postoje svjetovi unutar svjetova, svaki realan kao i ovaj. U onom zidu tamo je svijet, ova soba je univerzum detalja. Autisti bivaju uhvaćeni, zamrznuti u detalju - vuku prst po pukotini dok ne prokrvari. Mi bivamo uhvaćeni u sobi svakodnevnog života. Postoje druge opcije osim ovog našeg svijeta, isto tako stvarne kao ova soba, mjesta gdje možete živjeti ili umrijeti. Čarobnjaci to rade - kako uzbudljivo! Misliti da je ovo jedini sveobuhvatan svijet ... to je vrhunac arogancije. Zašto ne otvoriti vrata koja vode u sljedeću sobu? To je prirodno nasljedstvo svjesnih bića. Vrijeme je da interpretiramo i konstruiramo novi rječnik. Idite na mjesto na kome nema a priori znanja. Ne odbacujte stari sustav interpretacije-koristite ga"

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

"Objasnio je da unutrašnja tišina nije samo odsustvo misli. Pravilnije, ona je u vezi sa uklanjanjem sudova, posmatranje bez tumačenja. Tvrdio je da ulazak u tišinu može biti objašnjen, na osobeno protivrečan način čarobnjaka, kao učenje o tome ‘kako misliti bez reči’.”
“Za većinu od vas, ovo što govorim nema smisla zato što ste navikli da se posavetujete sa svojim razumom u vezi svega. Ironija je u tome što naše misli čak i nisu naše. One odjekuju kroz nas i u tome je razlika. I kada god nam dosađuju dok učimo da upotrebljavamo razum, mi završavamo tako što ih prihvatimo.”
“Ako upitate razum, on će vam reći da je svrha čarobnjaka besmislica zato što ona ne može biti racionalno dokazana. Umesto da vas savetuje da krenete u iskrenu proveru te svrhe, on će vas prisiliti da se sakrijete iza čvrstog zida tumačenja. Dakle, ako želite da imate šansu, postoji samo jedan mogući izlaz: isključite um! Sloboda se postiže bez razmišljanja.”
“Poznajem ljude koji su sposobni da zaustave svoj unutrašnji dijalog, i oni više ne tumače, oni su čisto opažanje; oni nikada nisu razočarani ili žalosni zato što sve što čine započinje iz centra za odluke. Oni su naučili da posluju sa svojim razumom kao gospodari i žive u najizvornijem stanju slobode.”
Nastavio je govoreći kako je tišina naše prirodno stanje.
“Mi smo rođeni iz tišine i u nju će mo se vratiti. Ono što nas kvari su sve te sulude ideje koje prolaze kroz nas u skladu sa našim načinom grupnog življenja.”
“Naši srodnici, primati, imaju veoma ukorenjene društvene običaje čiji je cilj da se umanji nivo napetosti unutar grupe. Na primer, oni posvećuju većinu svog vremena brinući se jedni o drugima, njušeći jedan drugog ili uzajamno trebeći vaške.”
“Ti običaji su urođeni, i zato su trajni; oni su tu u nama, unutar tebe i unutar mene. Ljudska bića su samo naučila kako da ih zamene razmenjivanjem reči. Kad god nam se ukaže prilika, umirujemo jedni druge pričajući o nečemu. Nakon hiljada godina zajedničkog života mi smo se srodili sa tim prilikama do te tačke da, bez obzira spavamo li ili smo budni, naš um se nikad ne utišava, on uvek priča sam sa sobom.”
“Don Huan je tvrdio da smo mi grabljive životinje koje su pomoću sile pripitomljavanja pretvorene u preživare. Mi provodimo svoj život prežvakavajući beskrajni spisak mišljenja o skoro svemu. Misli nam stižu u obliku grozdova; svaka je povezana sa drugom sve dok celi svemir uma ne bude ispunjen. Ta buka nema upotrebnu vrednost zato što je njen praktični cilj da slavi veličinu ega.”
“Zato što se protivi svemu što su nas učili kada smo bili deca, tišini treba pristupiti u duhu borbe. Tada stičete veliko preimućstvo: iskustvo prikradača. Savremeni čarobnjaci preporučuju da prođemo kroz svet bez posvećivanja ikakve pažnje, postupajući preme svemu jednako. Ratnik prikradač (tragač) postaje gospodar situacije – na dobro ili na loše, zato što postoji nešto užasno efikasno u delovanju bez korišćenja uma.'" CC

“Naša stvarna situacija je da smo energetski blokirani, što je posledica onoga što čarobnjaci nazivaju ‘kolektivna učvršćenost skupne tačke.’ “
“Neobična posledica te učvršćenosti je način na koji se specijalizujemo. Kada se pripremamo za profesiju, na primer, umesto da proširimo svoje poglede, mi uglavnom završimo postajući pasivne, dosadne osobe, lišene kreativnosti i motivacije. Za nekoliko godina, naš život postane umršen, ali, udaljeni od preuzimanja odgovornosti za sopstvenu promenu, mi okrivljujemo okolnosti.”
“Jedna od najozbiljnijih navika koja uobličava naš popis je navika da pričamo drugima o svemu što radimo ili ne radimo. To je važan deo socijalizacije. Mi želimo da stvorimo originalnu sliku samih sebe, ali ta slika završava kao oblikovanje sebe prema isčekivanjima drugih ljudi tako da postajemo imitacije onoga što drugi žele da budemo. Jednom kada su nas oni definisali kao činjenicu, mi moramo da postupamo po određenim šemama ponašanja, čak i kada su nam se smučile ili čak i ako ne verujemo u njih, zato što nas svaka želja za promenom navodi da se sudarimo sa zidom.”
“Većina ljudi se oseća prazno kada nemaju ljubav ili prijatelje, zato što su sagradili svoj život na slabom temelju međuljudskih odnosa tako da nemaju ni malo vremena za preispitivanje svoje sudbine. Na žalost, prijateljstvo je uglavnom zasnovano na razmenjivanju poverljivih podataka, dok je u isto vreme osnova premisa svakodnevnih međuljudskih odnosa da će sve što kažemo jednog dana biti upotrebljeno protiv nas. Tužna je činjenica da su oni do kojih nam je najviše stalo, takođe izvor naših najvećih glavobolja!”
“Čarobnjaci smatraju da nas pričanje o sebi čini pristupačnim i slabim, dok nas učenje kako da budemo tihi ispunjava snagom. Pravilo puta znanja je da preokrenete vaš sopstveni život u nešto toliko nepredvidivo da čak ni vi lično ne znate šta će se desiti.”
Susreti sa Nagualom
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.
Avatar
Beyond Le Fov
Moderator
Postovi: 2053
Pridružen/a: 06.02.2010, 21:48
Zahvalio/a: 361 put
Prim. zahvala: 1159 puta

o letačima:

PostPostao/la Beyond Le Fov » 09.02.2010, 16:12

Don Huan kaže svom zaprepašćenom učeniku:

'Ono što ti nazivaš svojim razumom uopšte nije tvoj razum. Čarobnjaci su uvereni da je naš razum strana tvorevina, koja je svakom od nas usađena. Uzmi to za sada samo na znanje, bez daljih objašnjenja ko nam ga je usadio i kada se to dogodilo.'

U predavanjima proteklih godina, Kastaneda je ipak počeo da otkriva pojedinosti o tom procesu i za njega zaslužnim bićima - uprkos Don Huanovom jasnom upozorenju: 'Ako sa tim izađeš u javnost, onda će te stvarno spaliti.' Pri tom nije sasvim jasno da li je mislio na lomaču za svog učenika ili na simboličko ili čak i stvarno spaljivanje njegovih knjiga. U svakom slučaju sasvim je dobro znao da se u ovom delu njegovog nasleđa radi o nečemu, što ne samo da niko ne bi trebalo, nego i ne želi da zna.

Utoliko je važno upozorenje da izjave koje slede mogu zvučati još neverovatnije od ostalih u ovoj knjizi. Mogu se čak učiniti paranoidnim ili izazvati osećaj paranoje, straha i otpora. Po čarobnjacima, to je normalna i sasvim razumljiva reakcija, jer će razum - jezgro naše receptivne svakodnevne svesti – žestoko da se usprotivi prikazu sebe kao strane instalacije grabežljivih bića iz nekog drugog sveta. Izjava te vrste jednaka je osudi samog sebe, a to je nešto što niko rado ili lakog srca ne čini.

Zato je u ovom slučaju preporučljivo odloziti lični sud i prvo saslušati šta Kastaneda i njegove pratilje imaju da kažu. Jer polako postaje jasno o čemu se u nasleđu Don Huana u stvari radi i kakav značaj njihova otkrića ustvari imaju. Samo je tako moguće izbeći inače programirane nesporazume. No, pređimo na stvar:

Prvi koji su primetili da nešto nije u redu, bili su šamani starog Meksika, muškarci i žene iz davnina, kojima je uspelo da neposredno vide energiju kako protiče kroz Univerzum. Pri njihovim opažanjima su uočili, da ne samo da skupna tačka deteta nije pričvršćena na jednom određenom položaju, već da je i svetlosna čahura novorođenčeta potpuno presvučena jedinstvenom svetlećom navlakom, koja se čini poput prozirne plastične presvlake i čini čahuru izrazito blistavom. (Skupna tačka: – tačka u kojoj je usredsređena celokupna svest živih bića.To je njihova veza sa univerzalnim izvorom svesti, energije – Duhom, Namerom. Šamani je vide kao tačku intezivnog sjaja, koja se kod ljudskih bića nalazi iza leđa, između lopatica, za dužinu ispružene ruke udaljena od tela.Opširnije o tome u Kastanedinoj knjizi “Unutrašnji Oganj”. Vidovnjaci su sposobni da ljudska bića opažaju kao svetleće lopte ili jaja. Autor ovde koristi izraz “čahura.” - Prim.prev.)

U toku detinjstva, međutim, taj spoljašnji sjaj se sve više i više gubi, pa kod odraslih obično nalazimo tek ostatak tog sjaja, neku vrstu svetlosne bare, koja jedva da doseže do visine stopala.

Stari šamani su intuitivno znali da je taj spoljašnji sjaj ustvari ljudska svest, jer su videli da visina tog sjaja određuje nivo svesti isto tako definitivno kao što položaj skupne tačke određuje prirodu opažajnog sveta. Uznemireni spoznajom da se svest u ranom detinjstvu u toj meri smanjuje, iako se upravo u toj fazi čini da postajemo sve svesniji, stari šamani su se bacili u potragu za objašnjenjem tako očigledne protivrečnosti.

Najpre su pomislili da je sama fiksacija skupne tačke tokom socijalizacije odgovorna za zagonetno nestajanje svesti, s obzirom da onemogućava percepciju celog niza mogućih svetova i iskustava, i ograničava nas na jednu jedinu stvarnost: svakodnevicu. Kad su međutim svoje viđenje pomnije usmerili na sam proces nestajanja svesti, spazili su bića nalik senkama koja su im do tada, usled blistave pozadine ljudskog energetskog polja, bila promakla. Videli su da se te senke hrane sjajem naše svesti, skoro sistematski ga brsteći. Kako ti razbojnički paraziti izgledaju poput velikih slepih miševa, a kreću se poskakujući ili leteći, stari šamani su ih nazvali Voladores, što otprilike znaci 'leteća bića' ili 'letači'.

Čarobnjaci Don Huanove linije su otkrili da su Voladoresi visoko razvijena svesna bića, koja međutim ne poseduju fizičko telo, pa su zato obično nevidljiva ljudskom oku.

Prema Kastanedi, Voladoresi su u naš svet došli pre puno milenijuma, kada su u potrazi za hranom ovde naišli na odličan izvor. Kako je njihova hrana specifičan tip energije svesti, analogan spoljašnjem sjaju naše svetlosne čahure, u ljudskim bićima su našli upravo ono što su tražili. I tako postadosmo njihova omiljena lovina ili bolje, kako to čarobnjaci kažu, kućne (ili domaće) životinje Voladoresa, koje oni muzu kako im se svidi.

Energetska šteta, koja se pritom pričinjava našoj svesti je enormna. Spoljašnji sjaj doduše stalno ponovo raste, ali Voladoresi ga ponovno pojedu do određene visine - poput krave koja brsteći održava visinu trave na pašnjaku. Tako i stepen naše svesti stalno ostaje na niskom nivou, koji nam doduše omogućava svladavanje svakodnevice, ali ne i preispitivanje situacije ili čak spoznaju da u određenom smislu delimo sudbinu naših domaćih životinja. Jer, kao što mi držimo kokoške u kokošinjcima i kavezima, kaže Don Huan, isto tako Voladoresi nas drže u ljudskim kokošinjcima, s tom razlikom da mi štale i kaveze u kojima živimo sami gradimo.

Te štale i kavezi, naglašava Kerol Tigs, su naši gradovi, sela i kuće, bez obzira da li živimo u seoskoj idili ili u središtu velegrada. Iz kokošije perspektive nema istinske razlike u tome da li gubimo perje i bivamo pokradeni za jaja zatvoreni u boksove nosilja, štalu ili dvorište, jer na kraju krajeva svejedno živimo i umiremo u ropstvu.

Naočigled esencijalne neslobode i izrabljivanja kojem podležemo, možemo i aktuelnu diskusiju o primerenom uzgoju domaćih životinja da pogledamo u novom svetlu. Jer, kao što kaže Kerol Tigs, mi životinjama činimo samo ono što Voladoresi nama čine - kao učeni robovi svojih gospodara besramno ih izrabljujemo: muzemo ih, sisamo i koljemo, krademo njihova jaja i povrh toga činimo ih poslušnima na najrazličitije načine. Vezujemo ih, trpamo u kaveze, podrezujemo im krila, rogove, kandže i kljunove, dresiramo ih, činimo zavisnima i ubijamo u njima agresivnost i prirodan nagon za slobodom.

Naše celokupno ponašanje je prožeto time, jer mi ne samo da izrabljujemo domaće životinje, nego i celokupnu živu i neživu prirodu – uključujući ljude oko nas. Uprkos ukidanju ropstva i opštem načelu modernog sveta, koje propagira slobodu, jednakost i bratstvo, ti uslovi vrede tek za one retke, koji su u socijalnom sistemu izborili gornje položaje. Većina još uvek živi i radi u zavisničkim odnosima, u kojima su manje ili više dobrovoljni robovi, iako danas više ne nose lanac oko vrata. Njihova jedina uteha leži najčešće u činjenici da postoji neko ko je još niže na hijerarhijskoj lestvici, koga mogu da izrabljuju i ugnjetavaju, sasvim u stilu bicikliste: gore pognut, dole gazi.

Sve to čarobnjaci Don Huanove linije nisu videli kao posledicu našeg grabežljivog nasleđa, već kao proizvod neravnopravnog odnosa Voladoresa kao režisera iza kulisa pozorišta zvanog svakodnevica i ljudi kao marioneta na pozornici. Mi imitiramo naše gospodare u izrabljivačkom mentalitetu i potrošačkom ponašanju, dok inače bivamo svedeni na životno najnužnije stvari.

Bara svesti kraj nogu, koju su nam Voladoresi ostavili, ne omogućava nam ništa više nego da živimo od danas do sutra i reflektujemo se u njenoj glatkoj površini. Tako se usled manjka energije pronalazimo u ulozi modernog narcisa, koji u svojoj ograničenoj svesti ne može da otkrije ništa drugo nego sebe i svoje sitničave probleme. Ništa nam nije preostalo, kaže Kastaneda, osim 'tabanske svesti', barice koja predstavlja našu samorefleksiju, samovažnost i ego, koji je naš stvarni kavez.

Time je objašnjeno i prividno protivrečje na koje su nabasali čarobnjaci starog Meksika. Uprkos pojačanom nestanku stvarne svesti, u procesu socijalizacije sve više ulazi u igru samorefleksija (samoposmatranje), stvarajući opsenu rasta svesti. Pritom ustvari ne raste svest, nego sposobnost interpretacije percepiranog, interpretacijski sistem, te samovažnost (samovažnost,- nerealno osećanje sopstvene važnosti, oholost, gordost, - prim.prev.) deteta. Vidovnjaci jasno vide taj proces kao narastanje ili naduvavanje skupne tačke.

Time dolazi i do čudne promene u našoj energiji, koju su takođe otkrili šamani starog Meksika. Videli su da svetlosna čahura čoveka sadrži šest velikih energetskih centara, koje možemo percepirati kao svetlosne vrtloge.

Don Huan objašnjava:

'Svaki od energetskih centara u telu predstavlja određenu koncentraciju energije; neku vrstu energetskog vrtloga, koji iz perspektive vidovnjaka koji ga posmatra izgleda kao levak koji se vrti u smeru suprotnom od kazaljke na satu.'

Stari šamani su sa zaprepašćenjem videli, da jedan od tih šest vrtloga, (onaj koji odgovara šestom energetskom centru na temenu), tokom socijalizacije i gubitka opšte svesti menja način kretanja. Dok kod novorođenčadi energija u tom centru još kruži suprotno od kazaljke na satu, kod odraslih se ona klati napred-nazad – prema Don Huanu, jedan veoma neprirodan i odbojan način kretanja.

Kod detaljnijeg istraživanja ispostavilo se da takav način kretanja energije biva uzrokovan Voladoresima, te predstavlja neku vrstu implantata, stranu instalaciju, koja kontroliše i rukovodi dotičnom žrtvom; kao da joj Voladores sedi neposredno na glavi i tamo ne samo da srče energiju svoje žrtve, nego joj i došaptava šta joj je činiti i misliti.

Čarobnjaci kažu, kao što smo već napomenuli, da je naš razum strana instalacija - i to nije mišljeno u prenesenom smislu. Jer naš svakodnevni razum nije isključivo ljudsko dostignuće, već predstavlja kontrolni instrument Voladoresa, koji je tu da nas putem jednostavnih kondicionirajućih postupaka učini poslušnima.

'Zdrav ljudski razum', Common sense socijalnog reda, nam u procesu socijalizacije biva jednostavno nametnut, a da mi pritom kao deca nemamo nikakve mogućnosti da te vrednosti i norme ni preispitatamo, a kamoli da ih odbacimo.
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.
Avatar
Beyond Le Fov
Moderator
Postovi: 2053
Pridružen/a: 06.02.2010, 21:48
Zahvalio/a: 361 put
Prim. zahvala: 1159 puta

Re: Carlos Castaneda

PostPostao/la Beyond Le Fov » 09.02.2010, 16:13

I tako se mi i dalje poslušno reflektujemo u barici naše ograničene svesti i očajnički se držimo onoga što nam je preostalo: našeg ega i 'malih satisfakcija' našeg svakodnevnog života. Držimo se posla, koji većini od nas ne pričinjava nikakvo zadovoljstvo, veza i odnosa, koji nas već odavno ne zadovoljavaju, i predstava i sećanja, koja uopste ne odgovaraju proživljenoj stvarnosti.

Kroz naš interpretacijski sistem smo se, svako prema svojim mogućnostima, otkačili od energetske sadašnjice, i uz pomoć Voladoresa stvorili opcije prividnog bega u virtuelne scenarije, kojih je bilo i pre vremena medija i kompjutera. Mnogi preferiraju naslađivanje uspomenama, od kojih je većina ulepšana ili na neki drugi način izmenjena. Pojavljuju se poput slika u pomno čuvanim foto-albumima, koje pokazuju fragmente događaja na koje se kačimo i učvršćujemo sliku o samome sebi, dok sećanja koja toj slici ne odgovaraju bivaju jednostavno retuširana ili potisnuta.

Drugi sebe definišu planirajući manje ili više realnu budućnost, pri tom nije bitno da li ti planovi imaju formu strahova i briga ili nada i očekivanja. Sledeći pak gube svaku vezu sa stvarnošću ili vremenom i žive još samo u virtuelnim svetovima: u knjigama i hobijima, u muzici, nauci ili filozofiji, u zdravim ili nezdravim filmskim i televizijskim svetovima, video i kompjuterskim igrama ili u bilo kojoj drugoj spiritualnoj ili religijskoj fikciji. Naša mašta u tom smislu očito ne poznaje granice.

Sva ta raspršenja svakodnevnog života služe tzv. ubijanju vremena ne dopuštajući višak vremena u kojem bismo mogli biti sami sa sobom i postati svesni našeg stvarnog položaja. Čak i kada dođemo u takvu situaciju, stalno skakanje tamo-amo našeg kontinuiranog unutrašnjeg dijaloga - klateće kretanje one strane instalacije – nas sprečava da iskoristimo taj višak vremena i tera nas ponovno u beg iz stvarnosti.

Da je to sve, samo ne prirodno, nije teško shvatiti kad svoje socijalizovano ponašanje uporedimo sa decom ili ostalim sisarima, kojima ništa nije draže nego da potpuno utonu u opažanje sveta i uživaju u njegovoj tako jednostavnoj, a ipak zadivljujućoj stvarnosti. Deci ne treba razlog, delanje ili rezultat, da bi se u svojoj koži i svom svetu osećala dobro.

Očigledno je tipična osobina našeg socijalizovanog domaće-životinjskog mentaliteta, našeg odraslog Common sense, da nam osećaj dobrog raspoloženja i sopstvene vrednosti zavisi od određenog učinka. Za razliku od naših divljih rođaka i male dece, teško nam pada da se bezrazložno radujemo postojanju i jednostavno budemo srećni. Da, čak nam se čini naivnim, ako ne i neodgovornim, kad se odrastao čovek tako ponaša. Mnogim starijim savremenicima čak ni jelo ne prija, ako ga nisu, kako to već Biblija zahteva, zaslužili u znoju lica svoga.

Inače možemo primetiti, da većina ljudi u poodmaklom dobu još više pada u vlast Voladoresa, mada iz toga ne treba izvesti zaključak da su mladi ljudi imuni. Najveći deo naše svesti ionako izgubimo još u ranom detinjstvu, da bi se u vremenu koje sledi pretvorili u krave muzare Voladoresa, koje oni redovno muzu i tako održavaju na određenom stepenu svesti. Ako međutim, usled starosti, slabosti ili bolesti svest prestane da raste ili raste sa zadrškom, Voladoresi skoro potpuno konzumiraju spoljašnji sjaj, ostavljajući jedva ostatak barice. Posledice toga su suženi, kruti razum, te pojačana zaboravnost i zbunjenost, kao i porast opšte razdraženosti, očajničkog držanja za vrednosti i norme socijalnog poretka i sopstvene važnosti, ukratko - svi simptomi senilnosti.

Taiša Abelar kaže s tim u vezi, da je moguće naći naročito mnogo Voladoresa u stanovima starih ljudi, staračkim domovima i bolnicama, jer tu lako dolaze do velikih količina svoje omiljene hrane, a to nije samo svest, nego jedna njena posebna karakteristika - jer ne prija njima svaka svest podjednako. Posebno vole egomanijačku, samosažaljivu svest, koja naginje emocionalnim ispadima i prepuštanju, a preziru razboritost i disciplinu.

Kao vizuelni dokaz postojanja Voladoresa, naslednici Don Huana su javno pokazali fotografiju jednog Voladoresa, snimljenu nedugo pre toga na prolećnoj proslavi tibetanskih budista u ruševinama Teitihuakana. Fotograf je bio Kastanedin poznanik, Marko Antonio Taram, vođa Casa-e Tibet u Meksiko Sitiju, koja je i organizovala proslavu, na kojoj je 90 000 hrišćanskih i budističkih učesnika pod vođstvom Dalaj Lame molilo za mir. Za vreme događaja Marko Antonio je, bez da je to primetio, fotografisao ogromnu senku, koja se činila poput oblaka što plovi nad glavama mnoštva okupljenog na molitvu među piramidama.

Kad je Marko Antonio pri razvijanju fotografija otkrio neobičnu senku, koja ga je podsetila na lik čoveka u molitvi, zamolio je Kerol Tigs da ispita tu neobičnu sliku. Ona je, preneražena, odmah uzela kopiju fotografije za Kastanedu i njegove pratilje. Svi su se složili u tome da je Marko Antonio fotografisao ogromnog Voladoresa, koji se toliko bio najeo emocionalne energije okupljenih molilaca, da je uspeo da se delimično materijalizuje i čak postane vidljiv oku kamere. Shvatili su to onda kao znamenje, da je došlo vreme da se i taj deo njihovog znanja oslobodi svog ezoteričnog statusa i preda javnosti.

To naravno ne znači da mi inače pojma nemamo o postojanju tih bića – nama samo nedostaju sredstva i reči, kojima bi ih opisali u kontekstu našeg svakidašnjeg života. Čarobnjaci kažu da su deca koja još nisu socijalizovana često sposobna da vide Voladorese i uglavnom jasno osećaju kako ta jeziva bića parazitiraju na njihovom spoljašnjem sjaju. Nije ni čudo da se boje duhova, čudovišta i demona koji se muvaju ispod njihovog kreveta ili vrebaju iz ormara. Jer kako Voladoresi svoju rabotu najradije obavljaju neprimećeni, najčešće se noću bacaju na posao i zaista se rado skrivaju po tamnim ćoškovima.

Zbog toga se mnogi i u odraslom dobu boje mraka, ili ih fasciniraju stravične priče i horor filmovi. Klasične priče o ljudožderima, kiklopima i vampirima nude fenomenalnu mogućnost projekcije naših podsvesnih slutnji o postojanju i podmuklim rabotama Voladoresa. U novije vreme su u tom smislu popularne priče koje govore o invaziji vanzemaljaca koji žele da porobe ili unište čovečanstvo. Razne filmske obrade bestselera Invazija jedača tela (Die Invasion der Körperfresser), kao i noviji filmovi a là Alien, Independence Day ili Men in Black su pravi hitovi, što se može objasniti samo činjenicom da strah od takvih događaja počiva na realnoj osnovi.

Priče o vampirima i SF-filmovi sigurno nisu dokaz o postojanju Voladoresa, niti indicija koja bi mogla uveriti skeptike. Oni međutim, govore vrlo jasnim jezikom, ako smo spremni da otkrijemo njihovu poruku – baš kao u seriji Olivera Stouna i Brusa Vagnera Vajld Palms, gde pri pažljivijem pogledu na ulazna vrata lokala sa simboličnim imenom Hungry Ghost (Gladni Duh) možemo da pročitamo grafit: Los Voladores: They eat your awereness. (Letači: Oni jedu vašu svest.) Jednostavna poruka neverovatnog dometa.

Moramo uzeti u obzir mogućnost da ovaj teatar našeg svakodnevnog života možda i nije stranputica naše evolucije od primata do čoveka, već da su mnoge njegove karakteristike mnogo čudnijeg porekla. Istraživač ljudskog ponašanja i nobelovac Konrad Lorenc je još pre nekoliko decenija upozorio na čudnovate naznake domestifikacije u psihologiji i ponašanju civilizovanih ljudi, koje delimo sa našim kućnim ljubimcima i koje se mogu objasniti samo time da mi sami sebe domestificiramo. Ali zašto bi mi sebe zatvarali u 'štale za ljude', kako Lorenc naziva gradske stambene zgrade i nebodere? Kakvu korist bismo imali od toga, bilo kao vrsta ili kao pojedinci?

Ako međutim uzmemo u obzir postojanje Voladoresa, dosta toga odjednom postaje jasnije. Naravno da mi sami sebe socijalizujemo u naš svakodnevni svet, ali parametre socijalnog reda i razuma koji nama rukovodi ne određujemo mi, nego nama nadmoćnija bića, koja u nama vide svoje kućne životinje. Erih fon Deniken bi se verovatno zapitao 'Jesu li bogovi bili Voladoresi?'

Uprkos njihovoj nadmoći, Voladoresi sigurno nisu (niti su bili) nikakvi bogovi, iako su nam upravo oni doneli predstavu o bogu, vrednosti i norme našeg socijalnog reda, te ono što u najširem smislu podrazumevamo pod rečju kultura. S druge strane, njima ne samo da možemo da zahvalimo za naše potrošačko ponašanje i izrabljivački mentalitet, nego i za činjenicu da sebe držimo 'jadnim malima', mučenicima i gubitnicima. Pa ipak, Voladoresi nisu nikakvi đavoli ili demoni.

Jer upravo je to taj crno-beli pogled na svet, to klateće kretanje između suprotnosti kao što su dobro i loše, nebo i pakao, bog i đavo, ljubav i mržnja, pozitivno i negativno, koje predstavlja suštinu instalacije koju nosimo u glavi. Ako se želimo osloboditi Voladoresa i razuma, koji nije naš vlastiti, moramo za početak prevladati lažni dualizam našeg ega, refleksiju u barici svesti, i svet posmatrati kao ono što on zaista jeste: energija, koja nije ni dobra ni loša.

Ako uspemo u tome, uvidećemo da nas izvan vela poznatog i uskih granica svakodnevnog života očekuje veličanstveni Univerzum. Tačno, to je jedan grabežljiv univerzum, sa grabežljivim Voladoresima i isto tako grabežljivim ljudima. No ta jednostavna činjenica ne iziskuje vrednovanje, nego stavlja nas, Voladorese i sve ostalo na istu stepenicu.

Samo ako se oslobodimo robovskog duha i žrtva-nasilnik šablona, imamo istinsku šansu da ponovno nađemo slobodu - slobodu od Voladoresa, od ogledala samorefleksije, prisila svakodnevnice i fiksacije skupne tačke. Ako odbacimo dualistički sistem vrednovanja, i događaje oko nas više ne prihvatamo kao kaznu ili blagoslov, već kao izazove sa kojima se vredi suočiti, napravili smo prvi korak na putu koji vodi iz zatvora našeg svakodnevnog ja: korak na putu ratnika.

Norbert Claßen
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.
Snailbong

Re: Carlos Castaneda

PostPostao/la Snailbong » 01.07.2010, 10:29

prvi puta sam ga citao u prvom srednje kad mi je razrednica posudila odvojenu stvarnost
i odma sam se zakacio :D pa nabavio put u ixtlan i ostalih par...

neznam sto rec.predugi postovi i preduga filozofiranja o njemu su besmislena ;)
genijalac za mene za nekog mozda nije ali svakako bih ovo preporucio svim ljudima
a pogotovo mlađim adolescentima (pa makar i samo za zabavu) jer ove priče
itekako raspiruju maštu i iz njih (bar ja hah) se može puno puno naučit i o
životu i o svojoj biti.
Avatar
recycler
rank3
Postovi: 61
Pridružen/a: 29.07.2011, 02:14
Zahvalio/a: 1 put
Prim. zahvala: 9 puta

Re: Carlos Castaneda

PostPostao/la recycler » 07.08.2011, 00:13

Takodje i ja u srednjoj, ali je potrajalo 15g (godina) da ono sto sam procitao pocne i da se kapira... :)

edit: "kapira" mozda nije najsrecnija rec, jer asocira na razumevanje, a to nije bas tacno to :winkk:
As Above So Below
As Below So Above
Avatar
Beyond Le Fov
Moderator
Postovi: 2053
Pridružen/a: 06.02.2010, 21:48
Zahvalio/a: 361 put
Prim. zahvala: 1159 puta

Re: Carlos Castaneda

PostPostao/la Beyond Le Fov » 29.09.2013, 01:16

Mogao bi ovaj post staviti u par tema ali neka bude ovdje. Svi koji su čitali kastanedine knjige znaju da je toltečki šaman don Huan učio kastanedu o inteligentnim anorganiskim bićima Los Voladores koji se nalaze kao nametnici na ljudima i hrane se njihovom energijom. U gnostičkom učenju ta bića se zovu arkonci. Don Huan uči da ti paraziti manipuliraju ljudskim umovima, pojedu sav sjaj ljudske aure ostavljajući čovjeku minimalno energije što uzrokuje nesvjesnost, osjećaj odvojenosti, ego. Sve što ljudima ostaje je samo refleksija njihovog ega, ja ja ja, važan ja, jadan ja, ja ovo, ja ono.

Primječujem da je aktivnost tih astralnih crnih energija sve jača, a i vidim po netu sve više ljudi govori o njima i bori se s njima, uključujući moje prijatelje probijene u astral. Na astralu je sada doslovno rat protiv ljudske vrste, u ovo vrijeme jači nego ikad. Vode rat protiv ljudskog uma, jače protiv svakoga tko radi energetski i duhovno na sebi, što više čovjek svjetli to jače oni napadaju, disciplina uma je važna, oni traže najslabije karike naše osobnosti da upotrijebe protiv nas, te rupe treba pokrpati prije pohoda u bitku za svoju slobodu.

Smatram da je krajnje vrijeme da ljudi postanu ratnici u kastanedijskom smislu, inaće će propadati sve dublje u mentalitet žrtve, u teške depresije vrteći se u krug teških i bolnih misli... jer to oni rade u nama, time se hrane.

Najveća ironija je u tome da svu moć koju imaju protiv nas je naša moć upotrebljena protiv nas samih, naš vlastit um maniplucijom okrenut protiv sebe, srce okamenjeno zbog povređivanja samog sebe.

duša je energija, biće je energija, misli su energija, astralna bića su energija, sve je energija i sve međusobno utjeće jedno na drugo. Vani postoji samo more energije, naš doživljaj svijeta je interpretacija te energije. Ove crne stvari s astrala potenciraju najniže energije koje čovjek može izgenerirati i to rade vještim manipulacijama zaobilazeći čovjekovu svjesnost, i onda jedu tu našu odvratnu isijanu energiju.

Zapamtite, u svakoj životnoj situaciji, u snu, na tripu ("halucinacije"), na poslu, na ulici, na fotelji... moć koju imaju crne astralne energije tipa ta bića, demoni i bla bla, uglavnom dark šizofrena sranja, tu moć uzimaju IZ VAS, u tome je tajna i ključ slobode, jer s disciplinom uma nemogu vam ništa ni najgori demoni... jer su oni u vašem umu, a vaš um je vaš. Čovjek koji nije umno porobljen i kojemu energija nije izjedena je ogromno magično biće koje toliko sije samo po sebi da ga ništa crno nemože ni pipnuti.

Kad se osjećate demonski napadnuti najbitnije je da se NE BOJITE iako je to i najteže, tim strahom vi dajete svoju moć njima u ruke. Strah je najslabija karika čovjekove duše, rupa u ogromnoj snazi. Dakle prva stvar je ne bojati se, druga stvar je spržiti uljeza a to učinite tako da vizualizirate da blještite svjetlost u svim svmjerovima kroz sve pore na tjelu, kao da ste sunce, može biti bijele ili zlate boje, oni će vam pružat otpor i gasit vaš sjaj, to je rat, morate forsirati blještanje svjetla prema njima sve dok ih ne sprži ili dok ne odu (a popuste ubrzo, samo je potrebno vjere u sebe i energije). Njihova veličina i snaga samo je varka za vaš um, ne vjerujete im, vjerujte u sebe.

Sjetite se don huanove priče iz knjige moć tišine... don huan je u početku svog puta da postane šaman čarobnjak doživljavao razne stvari kao npr. dugo vremena ga je ganjao "čudovišni čovjek", vrebao ga je iza svakog ugla, i njega se je don juan smrtno bojao sve dok se nije odlučio suočiti s njim. Kad se suočio taj strašni "čudovišni čovjek" se rasplinuo u maglu i više ga nikad nije gnjavio. Ali to nije bila don huanova fantazija, bilo je to neorgansko biće ali je don juanov um bio taj koji je dao oblik tom biću, um je dao opis, to biće nikad nije bilo "čudovišni čovjek".

Intenzitet vašeg straha prema nečemu, npr. prema demonu određuje njegovu snagu protiv vas. Možete ga se toliko bojati/mrziti i s time davati mu toliko energije da vas može zgnječiti samo s "buu" ali ako ga se ne bojite/mrzite tada je on mala mušica koju možete s lakočom otpuhnuti od sebe, koliko god se pravio strašan i velik, to je samo iluzija. To ljudi neznaju i ulažu svu energiju u borbe kroz strah, a praktički tako se bore sami protiv sebe, što više energije ulažu u negativno stanje uma istim intenzitetom raste snaga sile s kojom se bore jer je ona refleksija uma. Ego je podložan strahu, zbog njega i postoji.

Ja sam imao žešća sranja s njima, u periodu kad sam bio jako energetski nabijen stalno su me napadali nevjerojano odvratnim energijama, dark šizofrenija, strah strah strah iz nikakvog razloga, samo dođe, i tu je ta prisutnost demonska onda, bez snažne discipline uma i konstantne svjesnosti ode mozak baj baj. Mislim da će ljudi imati sve više problema s njima pa evo vrlo dobrog znanja protiv njih...

btw. postoje korisni alati, kristali i biljke za borbu protiv dark astralnih sranja. Npr. kadulja je jako moćna biljka, ne podnose ju i djeluje snažno pročišćujuće na eternom nivou, zovem je biljka egzorcist. Tu je i drvo palo santo sa djelovanjem u tom aspektu. Kristali visokih vibracija su isto odliči, istaknuo bi danburit, štiti energije duše i spaja ju s izvorom, a crni turmalin je must have...


http://www.ascensionhelp.com/blog/2012/ ... em-archons

This article has been 15 years in the making, as it took that long for me to be able to distill this information into an accessible format. This is going to represent a few very important pieces of the overall puzzle of how we are going to shift this planet and everyone upon it into an ascended frequency of being. One key aspect of this shift is going to be the “cleaning up of consciousness” of all of humanity, which is no small task, to be sure. This article will cover in detail the major obstacle to this consciousness clean-up, as well as a solution that needs your help to succeed.

I briefly wrote last year about a “living cloud of shadows” surrounding this planet, populated by energy parasites. These parasitic beings have chosen to experiment with the illusions of separation, fear, darkness, isolation, conquering, enslavement, pain, suffering, torture, etc. to the strongest degree possible. In doing so, they have completely cut themselves off from the nourishing Light of Being that supports life in the universe. The result is that they must energetically nourish themselves by feeding on low-frequency energies that resonate with their chosen mode of expression.

These beings call themselves “Archons” which means “Rulers” or “Lords” because they see themselves as the rulers and enslavers of humanity. (The ancient Gnostics first gave them this title in their writings based on direct psychic experiences with these beings.) While these unseen being’s clever enslavement and manipulation of humanity has been quite successful up until now, I will NEVER address them as my ruler or superior in any way, just like I wouldn’t consider physical, intestinal parasites as my superior even though they might cause me physical discomfort until I remove them from my body.

Our thoughts have power – much more than we often realize. Words and titles have power because they frame our thoughts into a certain set of beliefs without us even realizing it. Calling a “royal” human “Your Highness” automatically places them above you in your mind. Calling a judge “Your Honor” achieves the same thing. Therefore it very is important that when you think about these energy parasites, that you NEVER call them “Archon” because you will be literally handing them your power and energy by doing so.

I prefer to call them Ankle Biters. This lets them know exactly what I think of them, which is that they are lowly parasites, an infection of consciousness that will be purged from my system through proper use of my will via energetic clearing and transmutation. This also serves to really make them angry which exposes them and makes them easier to deal with. In spite of their self-proclaimed status as “Rulers” of humanity, they hide like little worms in the shadows of our minds, sending impulses of low-frequency emotion and thought to our ego and emotional bodies in order to elicit a low-frequency emotional energy that they can consume. Because they love to hide, they need to be “flushed out” into the open in order to be dealt with, so a healthy dose of disrespect and a little arrogance are necessary ingredients when confronting these parasites.

A Little Back Story
Once upon a time, on this very planet in the far distant past, human beings were infinitely more impressive than we are today. We were fully telepathic, multi-dimensional beings that could simultaneously perceive and navigate many dimensions at once. We built vast cities with technology that worked in harmony with Earth’s energetic fields. We were in full alignment with our Divine Inner Self while expressing ourselves in physicality in a wide variety of life-affirming ways. This unlimited expression of Divine Selfhood was viewed by the ankle biters as a threat to their very existence, because the 3rd density has been dominated by them for a very long time on other worlds. To have a 3rd density world be completely free from their manipulations and feeding was something that they could not allow without a fight. The problem for them was that Earth humans were so powerful we could literally brush them off with a thought. These beings only have power over others who they have manipulated and put into fear. A fully aware human who knows their Inner Divine Self cannot be dominated by these parasitic beings in any way. The ankle biters will simply be metaphorically spanked for misbehaving and sent away.

However, these ankle biters are possibly the most clever manipulators in the universe, simply because ALL they know is manipulation and deceit. Practice makes perfect, after all. They studied these immensely powerful humans, lusting after the power and energy that they could drain from them if only they could figure out a way to manipulate, conquer and enslave them. They devised a plan to very carefully manipulate a few humans in positions of power into making an innocent mistake with terrible, cataclysmic repercussions. These humans were experimenting with new methods of harnessing and transmitting energy in vast quantities. The experiments were unprecedented and very ambitious — too ambitious because the ankle biters were secretly influencing some of these humans through their ego mind to push the envelope of what was thought to be possible.

When an advanced phase of testing at the north pole of the planet went disastrously wrong, this large, extremely powerful device exploded with such force that it caused tremendous cataclysms on the planet, rapidly melting huge swaths of ice and creating a flood that destroyed nearly every coastal area on the planet within a day. The vast amount of death and destruction was unimaginable, and only a remnant of the many billions of humans survived. Heavily traumatized, grief stricken at the loss of their loved ones and focused only on physical survival, they fled to safe locations to try and rebuild their once great civilization. This story sounds much like what we know of as the “Fall of Atlantis” but it actually occurred long prior to the civilization of Atlantis, even though it too perished in a similar manner many centuries later.

The incredible trauma of this experience caused a loss of perception in the survivors, making them less aware of the other dimensions that are always mingling with 3rd density. They simply couldn’t take the time to focus on any other density but this one, because their physical survival depended on being fully focused on the physical realm. At the same time, the human’s deep emotional pain, grief and wounding gave the ankle biters a tremendous amount of low-frequency energy that they could consume, allowing them to feast on the suffering of the surviving humans and grow more powerful.

The ankle biters found that as long as they stayed carefully hidden that they could send a small thought-form into the minds of the traumatized humans reminding them of all that they had lost. This would create a cascade of painful thoughts and emotions in the person that would generate more energetic food for the ankle biters. As each subsequent generation of humanity was born, the ankle biters became more bold and instituted a program of direct interference into human consciousness. They subliminally programmed humans to be blind to their presence, allowing them to more directly influence a person’s thoughts. They also programmed human consciousness to recoil away from any mention of the ankle biters or their dark influence over humans, so that when confronted with such information, a person’s immediate response will be disbelief, ridicule and mockery.

Finally, in their most brilliantly sinister move, they reprogrammed the human ego to resemble their own ego, and encouraged the ego consciousness to dominate all other levels of our being. They essentially reprogrammed humans to be like them: fearful, jealous, petty, dishonest, brutal, enslaving, murderous, unforgiving, punishing, etc. This insured that humans would be easy to manage as an energetic food source for thousands and thousands of years. These layers of programming have been in place in the human thought system ever since, perpetuating the discordant misadventures that we know as human history.

The Dark Control Grid
Over time, the ankle biters built an energy-feeding structure surrounding the entire planet which allows them to automatically gather human-generated low-frequency energy and send fearful or other low-frequency messages into human consciousness to keep people generating energetic food for the ankle biters. This structure exists in a “higher” density than this one, so it can only be perceived psychically or when out of body. I first discovered it in 1997 during an out of body journey, but I had no idea what it was. I was very promptly intercepted by two beings who disguised themselves as “guides” but their energy felt more like prison guards than any kind of benevolent guide.

Over the years I have gathered information about this control grid, but I still don’t know as much about it as I would like. Here is what I do know. This structure is like a dark web of energy surrounding the planet that is heavy and oppressive. It serves to block energies coming to the Earth from the galactic core and other parts of the galaxy, but it cannot stop them completely. The grid is programmed with “negative feedback” that sends subtle signals into the sub-conscious and ego mind to keep people focused on low-frequency beliefs and thought patterns.

This “dark control grid” is programmed with an artificial intelligence to self-repair and notify ankle biters when it is damaged. The grid supports the ankle biter “collectors”, which are living amoeba-like beings that connect to nearly every person on the planet, soaking up all of the low-frequency energies that we give off in our daily lives. Ankle biters travel through this grid to attend to problems or directly oppress a person who’s energy frequency is getting too lofty for the dark agenda. The “bosses” in the ankle-biter hierarchy usually appear with a “reptilian” humanoid appearance, although they can disguise themselves with many different appearances.

The ankle biters have leveraged their advantages over humans to completely corrupt what we think of as “human nature.” You may be wondering what “human nature” would be without these ankle biters and their dark control grid. What has been thought of as “human nature” to lie, cheat, steal, rape, enslave and murder is a false program installed into the human mind, and is NOT truly human nature at all. True human nature is compassionate, caring, sensitive, loving, forgiving, cooperative, empathic, creative, energetic, joyful, inquisitive, irrepressible, non-conformist, uplifting and DIVINE. In order to reestablish our TRUE human nature, we need to jettison the false programming of the ankle biters.

Restoring Your Divine Nature
The restoration of your awareness that you are Divine is the primary reason AscensionHelp.com exists. The energy clearing tools are designed to allow you to gently dissolve the false layers of illusions that have been placed into your consciousness over many lifetimes so that you can re-discover your “Higher Self” which is actually your Inner Divine Self. We start off each incarnation with our Divine Self fully seated within the heart center of our physical bodies, which is why children are so energetic and wonderful. Then as authority figures, media, peers, the dark control grid, and the world at large convince a child that they are NOT divine, this inner divine energy leaves the body and sits above a person, waiting patiently to be reintegrated back into the heart center once again. Because our divine energy is seemingly “above” us, it gets termed the Higher Self.

So from this point forward, whenever you hear “Higher Self” in any of the AscensionHelp recordings or anywhere else, please substitute “Inner Divine Self” and notice the subtle but powerful shift in your awareness that arises from this change. Instead of seeing your Divine Self’s light above you, see it emanating from your heart center. Instead of bringing an aspect of your divine nature into you, you are going to be expanding it from deep within you. It may seem like a small thing, but this difference is very powerful, I assure you.

Once your Divine Inner Light is expanded from your heart and surrounding your entire body, you can send a beam of loving energy to the core of the planet interact with it energetically. All of this can be done without drawing too much ankle biter attention to yourself, so stick to this when you need a smooth, easy, uplifting energy experience with minimal “push back” from the control grid.

Dissolving the Dark Control Grid
As I mentioned before, one of the dark control grid’s functions is to block energy coming to Earth from the galactic core. Fortunately, this grid has been weakened, and it has “holes” in it allowing the galactic energy to come through in ever increasing amounts. The ankle biters know that their time is almost up, and they are desperately doing everything that they can to keep human consciousness in a low-frequency state. One result of their increasing desperation is that they are aggressively interfering with anyone who is raising their consciousness and frequency rate. That means you, and that means me. This is war to them, and they will do whatever they can to keep you, me and everyone feeling sad, fearful, depressed, disempowered, etc. One look at the news will confirm this.

So what can you do to help this situation? A lot! The “basic training” in energy-clearing is given freely in the Self-Clearing System. You will need to apply the minor changes in focus I wrote about above so that you are fully aware that you are tapping into your own Inner Divine Power and unleashing it. Always remember that YOU are the Power that these ankle biters covet and feed from. They pretend to be strong, but their strength comes from YOU. Ankle biters have NOTHING within them that is anywhere NEAR as powerful as a single human being with full awareness of their True Divine Nature.

Once your Inner Divine Light is expanded and you are connected to the Earth’s core, imagine that you are projecting a beam of light from your Divine Inner Core straight up and into the core of the galaxy. Your light beam will pierce the Dark Control Grid and arrive at the galactic core almost instantly. Then say to the Galactic Core, “I am ready to be a Galactic Conduit” at which point you will receive a “Cosmic Flush” of galactic energy. This is a minor change from the way of doing the cosmic flush in the original Self-Clearing System recordings, because YOU are initiating the energetic connection to the Galactic Core, then acting as a Galactic Conduit for the Galaxy’s consciousness to transmit its energy directly through you and into the planet. This is an important distinction because it reinforces the notion that YOU are the Power that is initiating the cosmic flush. You’re not a weak little person asking for help from the galactic core, but rather you are a powerful, incredibly important player in this cosmic game of chess that is nearing the endgame. Without YOU volunteering to be a Galactic Conduit, it would be much more difficult to dissolve the dark control grid when the time is right.

Imagine hundreds and thousands of people all over the planet piercing the dark control grid and conducting a Cosmic Flush directly into the planet’s core, and that light spreading to everyone who can receive it. Imagine the ankle biters dashing around frantically trying to repair the holes in the control grid while the people stand strong as Galactic Conduits in spite of the ankle biter’s attempts to get them to stop and think fearful or sad thoughts instead.

Kicking the Ant Hill
I know that the idea of attracting ankle biter attention isn’t very appealing, and I would certainly prefer to relax on a beach in Hawaii, but the fact remains that they will interfere with anyone who is actively raising their frequency of consciousness, and they have done so throughout human history. Their favorite technique is to send in a reminder about things that are “wrong” in your life, especially if they can distract you into blaming someone else for that “problem” that is suddenly on your mind. Other dirty tricks they use are distractions to do something fun or something you “need” to do, as long it gets you to STOP embodying a high frequency energy state. Sometimes they will launch an all out psychic attack. Often, they will attempt to get at you while you are asleep or doing something unrelated to energy work. All of these tricks can be countered.

When you notice ankle biters trying to interfere with your thoughts, emotions or energy, immediately start expanding your Divine Inner Light from your heart until it surrounds your body. This pure, intense light of your Divine Being is painful for these low-frequency ankle biters to be near, and they will withdraw. (I think this may be where the myth of the “blood sucking” vampire who can’t stand sunlight comes from…) However, even when withdrawn, the ankle biters will have a thin “energy tube” connected to you somewhere in your consciousness that they will use to send harmful energy or siphon off your emotional energy.

Command from your Divine Core that the ankle biters present be captured in “containment orbs,” which are energetic spheres of light that keep them from running away and hiding. Then do an energy refund to send their “tubes” and any other connections they have formed in your consciousness back to them. Now, for just a few moments, it’s ok to get a little angry as a temporary way to rise above feeling helpless. Not blinding rage, but a little righteous indignation that these parasites have been messing with you is OK to entertain for a moment. This is a step up from feeling like a helpless victim to these parasites, which is how they WANT you to feel. Just don’t stay angry for long, and instead work to move your frequency higher. Staying totally calm and forgiving should be your ultimate goal, but if a little anger helps get you out of feeling like a victim to the parasites, go for it. I tell you this so that you don’t “feel bad” if you get mad at these parasites for a moment. However, it is important not to engage them in a constant state of anger, as that anger energy will actually FEED them, which we obviously don’t want.

Once they are contained, imagine that you are grabbing them and “squeezing” them to get them to let go of YOUR energy that they have been draining from you. See that low-frequency energy pooling in front of you, then hit it with a blast of light from your heart to purify and transmute it back to a state of pure energy, and reclaim that energy back into your being.

At this point, the ankle biters will be upset and trying to make you feel bad about yourself in any way that they can. I suggest that you laugh at them and remind them that they were NEVER given permission to take your energy or enslave humanity. Then ask the Galaxy Being to “arrest” them and offer them the choice of returning to the light or being incarcerated somewhere that they can’t harm or drain anyone, ever again. In the past, I used to do a “catch and release” with the ankle biters, but things have changed. We are nearing the point where it is time to fully remove the ankle biters’ influence from Earth, and to dismantle their dark control grid. This means that it is ok to ask the Galaxy Being to incarcerate these ankle biters, and to offer them the option to begin healing and gradually coming back to the light.

Offering them the chance to heal and return to the light is an important point to focus on. Ultimately, everything in the universe comes from a single Divine Consciousness, even the darkest of the ankle biters. This means they will eventually re-align themselves with the light and begin their journey of returning to Source, so we are simply acting as Divine Conduits to assist this process to unfold more rapidly. Ankle biters won’t see this as a good thing due to their lack of empathy, and they may even try to make you feel like you are violating their free will. However, humanity’s free will has been repeatedly violated by these parasitic beings, so they are no longer allowed total free will. The only choices remaining to them are to heal and return to the light, or to remain as they are while being “incarcerated” and prevented from harming anyone else.

The Beginning of the End of the Darkness
The ankle biters are not going to give up easily, and they are already fighting back with everything they have. Their increased frequency and intensity of attacks on lightworkers and casual meditators alike reveals their desperation. They have been weakened by the generally rising consciousness on the planet and they are very dangerous, like an animal backed into a corner.

In order for the plan to remove their influence from human consciousness to work, we need an army of lightworkers expanding their Inner Divine Light and acting as Galactic Conduits, piercing the dark control grid full of holes that allow tremendous light to stream into the earth. If we can do our part here on the ground, the non-incarnated members of the Forces of Light will be able to make the final move and strip away the dark control grid from this planet, resulting in an instant uplifting of all life on Earth.

I can’t emphasize strongly enough how important this step is in our planetary ascension. This dark control grid has been corrupting and stifling human consciousness for many, many millennia. When it is removed along with the ankle biters, it will be like an instant consciousness expansion for every person on the planet. Imagine everyone suddenly being free of the “dark side of human nature” so that the true glory of loving human consciousness can expand within the hearts and minds of everyone on Earth. I wrote about this in my December message as if it was just a thought exercise. It’s much more than that, it is part of our journey of awakening that must occur. Most people won’t even know what happened, just that they feel MUCH better, more relaxed, happier and ready to help others.

No Obligation!
It is up to you if you want to participate at this level, and it is fine if you don’t want to or you aren’t able due to circumstances in your life. If things are energetically smooth in your life and you are not drawn to the idea of helping with the clean-up of the ankle biters, I fully respect that decision. This path is truly NOT for everyone, so you must check with your Inner Divine Self to see if this is for you. However, if you want to “seize the moment” and use this opportunity to become more powerful, compassionate and ultimately more forgiving, this might be for you. Also, if you find that you are experiencing psychic attacks from the ankle biters, you are already part of the final showdown. If this is the case for you, I strongly urge you to incorporate the techniques laid out in this article to more effectively deal with the ankle biters.

If you like the idea of being part of the group that is directly working to strip the dark control grid away from planet earth, then I welcome you to the Galactic Conduit Team! To participate, at least once a day, simply do the focus/meditation described above, expanding your Inner Divine Light, connecting to the Earth’s core and the Galactic Core, state your intention to serve as a Galactic Conduit and let the energy flow, piercing a nice big hole in the dark control grid. When the ankle biters show up, contain them, gently laugh at them, defy them, reclaim your energy from them, refund their machinations back to them, and have the Galaxy Being “arrest” them.

Your Subconscious Environment
It is important to be aware that the ankle biters use our own sub-conscious beliefs as “portals” into our psyche. Every unhealed wound in our sub-conscious is like a “pressure point” that they can squeeze to elicit an emotional response from us. This is one reason why self-clearing is so important. Whenever you deal with ankle biters, after you have had them “arrested,” be sure to take some time to work on peeling the deeper layers of sub-conscious issues that they used to hook into you in the first place. See the Self-Clearing System for more details on how to do this level of energy work on yourself.

Ankle biters will very often manipulate people in their dream state to reinstall or strengthen limiting sub-conscious programming. Fear is their primary tool, so they will embed fearful scenarios in the dream state in order to make a person susceptible to their programming. It is very much like a form of hypnotic suggestion, and it requires tremendous self-awareness to break free from this programmed mind system. Each night before you go to sleep, invoke your Divine Inner Self from your heart and declare that you will dream safely within your Divine Inner Light. State that you intend to remember ALL of your dreams, so that you can dissolve any limiting sub-conscious beliefs that are revealed in your dreams.

In the morning, take 10 minutes to reclaim energy from any limitations or fears that were exposed in your dreams. Even if you can’t remember them, take those few minutes to expand your Inner Divine Light, clear your energy field and start your day from your inner divine inspiration.

The more clear you get, the less the ankle biters will be able to manipulate you into low-frequency emotional patterns. Always remind yourself, “I am the Power they want” and then stand strong in the power of your Divine Inner Self. Blaze your light like a million suns, for you are so much more than you realize, and soon you will know without any doubt how powerful you truly are.

još... http://www.ascensionhelp.com/blog/2013/ ... eze-is-on/
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.
Shanti
rank8
Postovi: 343
Pridružen/a: 28.07.2010, 00:23
Zahvalio/a: 189 puta
Prim. zahvala: 83 puta

Re: Carlos Castaneda

PostPostao/la Shanti » 29.09.2013, 14:43

Vjerujem i nadam se da tu vrijedi ona stara: Mrak je najcrniji pred zoru. :)

A o bilo kakvoj stranoj intervenciji na nas, naš energetski sistem po meni ne treba ni razmišljati ako nije nužno, jednostavno BITI ono što za nas predstavlja kalup prosvijetljenosti, istine i slično, a ako i dođe do gore opisanih događaja poput napada u raznim oblicima, postupiti kako si gore naveo.

Iako ne postoji bolja zaštita od konstantne sadhane i ispravnosti, kao što je rečeno, mogu poslužiti određeni predmeti i stvari za taj cilj, npr. ogrozd ima jako snažnu auru i mogu poslužiti amuleti, amajlije od njega...kao i neki kristali..
Jedna od biljki koja također ima jako zaštitnu moć i auru je TULASI. To vam je onaj "holy basil" indijski što spominju, a s tulasi-em se može i pročistiti i voda od fluora navodno. Suptilna bića s lošim namjerama bježe od tulasi, a mislim da u istu svrhu mogu poslužiti za to programirani kristali.
Ogrlice od tulasi biljke ćete često viditi da nose Vaišnave, ili šire poznatiji kao Hare Krišna ljudi :)
Osobno sam tu i tamo znao imati košmare, ali otkako nosim tulasi snovi su puno kvalitetniji, doduše u zadnje vrijeme nisam nešto previše radio na lucidima i sl. (hahahaah ovaj prvi dio rečenice zvuči kao tipična reklama za TOPSHOP) :D
Avatar
Ninti
Moderator
Postovi: 719
Pridružen/a: 08.07.2010, 10:33
Zahvalio/a: 429 puta
Prim. zahvala: 335 puta

Re: Carlos Castaneda

PostPostao/la Ninti » 08.10.2013, 14:34

Definitivno mi je lakše pri pomisli na to da postoji takav grid i bića koja parazitiraju na nama jer ispada da nismo sami krivi za stanje u kojem se nalazimo, ali je očito na nama samima da se iz toga izvučemo.
Pitam se imaju li chemtrailovi veze sa sprječavanjem dotoka energije izvana, nekako mi je to prvo palo na pamet dok sam čitala o tom zloglasnom gridu.
Osobno već neko vrijeme imam nevjerojatnih problema sa spavanjem, bez nekog očitog razloga.. Naviru mi kojekakve crne misli na prvi pogled ničim izazvane, snovi su mi košmarni i teški i to sve traje do negdje 4,5 ujutro i onda prestaje ko da je netko stisnuo prekidač.
Probat ću nabavit Tulasi možda pomogne :questionn: A i bacit se na sve gore navedeno..

Ankle biters will very often manipulate people in their dream state to reinstall or strengthen limiting sub-conscious programming. Fear is their primary tool, so they will embed fearful scenarios in the dream state in order to make a person susceptible to their programming. It is very much like a form of hypnotic suggestion, and it requires tremendous self-awareness to break free from this programmed mind system. Each night before you go to sleep, invoke your Divine Inner Self from your heart and declare that you will dream safely within your Divine Inner Light. State that you intend to remember ALL of your dreams, so that you can dissolve any limiting sub-conscious beliefs that are revealed in your dreams.
Avatar
Beyond Le Fov
Moderator
Postovi: 2053
Pridružen/a: 06.02.2010, 21:48
Zahvalio/a: 361 put
Prim. zahvala: 1159 puta

Re: Carlos Castaneda

PostPostao/la Beyond Le Fov » 08.10.2013, 15:40

Ovaj planet u ovom vremenu i od mnogo godina prije je energetski zatvor. Duše koje su inkarnirane ovdje namjerno su ovdje, da koriste ovaj sustav porobljenog uma za svoj razvitak. Ovaj sustav bi trebali gledati kao alat za rad na sebi a ne kao nešto vanjsko što treba maknuti. Sustav propada paralelno s razvitkom našeg uma, nesmije past prije. sve je točno kako treba biti.
Ankle bitersi su uhvatili ljudsku civilizaciju davno dok su energije još bile katastrofalno niske, nismo imali šanse, svijest nam je bila tunirana na njihovu frekvenciju i oni su došli i nastanili se na nas. Za sve što nam se događa, što nam se dogodilo i što će nam se dogoditi potpuno smo mi odgovorni, sve je rezultat našeg kolektivnog uma. Sve što Zemlja jest mi smo.
Ali sad su prozirni jer su energije previsoke, i ljudski dnk se otključao u velikoj mjeri, točno je tik do granice skoka na 4d, prvo smo bili zarobljeni na energetskoj oktavi emocija i instinkta (tad su došli), onda smo evoluirali u intelekt, i sad prelazimo na intuitivnu razinu, ponovo u kolektivan um, medij svjesnosti gdje je svima jasno da smo svi jedno jedino biće, a osobnošću refleksija jedni drugih.

Oni su samo loša energija koja se projicira u nama kao ono čega se najviše bojimo, gdje smo najviše slabi, pametno traže sve slabe karike naše osobnosti da ih koriste protiv nas. Netreba ih smatrati ničim drugim nego pametnom lošom energijom, njihova energija je dosta jaka jer žive u našoj realnosti ali naš um jači je od svega. Moraš se boriti, kad ti dođu moraš presječi njihov utjecaj, njihova enegija će forsirat tvoj um da usmjeruješ svijest u njih i time bacaš sidra u njih i time njihova energija i utjecaj na tebe snaži. Moraš znati što se događa i ignorirat ih, nipošto ne ulazit u njihovu energiju jer to žele, zvat će te "vidi me vidi me, strašan sam, mogu te pojest..." nesmiješ nasjest na to jer lažu, oni su prema nama pametne mušice koje uspjevaju naš um nasamarit da ih projiciramo ogromnima i onda jesu ogromni, mi im damo energiju svojim strahom koju oni koriste da narastu u našem umu i imaju snažan utjecaj. Oni su ništa prema nama, praktično mi smo žrtve svog uma ako nas uspiju nasamariti, a to im uspjeva kod skoro svih ljudi.

Što je naša svijest viša to se više njihova energija u našem umu oblikuje u zasebno biće od nas, kao strani nametnik u našem umu, separira se. Što je svijest niža to su više stopljeni s našim umom i nemožemo ih razlikovati od nas samih. Zato ljudi nemaju poima o njima, jer su eternom energijom jako nisko, oni su ih izjeli. Osjeti ih da su tu, ali nemoj reagirati "uf uf uf, tu su, ok, moram upotrijebiti svu energiju da se borim s njima". ne samo ih osjećaj da su tu i počni svjetlit, počni ih pržit ali u opčenitom smislu, ne "aaa pržim te umriii", nego kao da su nešto usput što će biti sprženo. Njihovo pikanje odbijaj, razmišljaj o nečemu drugom, NEMOJ IH FOKUSIRATI, znaj da si BOG i da ti nemogu ništa ako ti ne želiš da ti mogu išta.

Um je najjače oružje koje posjedujemo, ali ima tih biljaka i kristala koji rezoniraju na visokim frenkvama pomažući tvom umu da energije agresora imaju slabiji utjecaj. Kalcit, kalcit s piritom, danburit, celestit i sl. frenkve rade u tvoju korist, dižu te gore. Kvarc (gorski kristal) baza je sve tehnologije, a na nama osnažuje naše vlastite energije, našu moć, čista neutralna energija. Ja furam sa sobom u jednom đepu kadulju a u drugom kristal danburit, njegova energija je oversoul frekvencija, nešt kao veliki duhovni tata koji samom svojom duhovnom veličinom zrači toliko da ga se boje niže energije. Kadulja je ogromni močni spirit koji jede sve demonsko. Njeno prisustvo u našoj auri (znači uz tijelo) radi posao samo po sebi, a paljena čisti cjeli prostor i duboko auru. Menta je isto čarobna, osvježava energetsko tijelo, možete ju isto nosit uz sebe, disat njen miris, najbolje pijte čaj od nje. Djeluje kao vrlo kvalitetan brzi tuš. Čaj koprive poboljšava protok energije i akumulaciju u tijelo. Konoplja je magija koja zaslužuje cijelu posebnu temu a tu ću reč samo da trava za vrijeme svog djelovanja ogromno boosta eternu energiju tijela i time diže svijest i moć uma, kao što to radi adrenalin fizičkom tijelu. Ako se koristi prečesto oslabljuje um, nivo energije i svijest pada ispod optimalnog nivoa, bit ćete stalno umorni i bezvoljni. analogno tomu kako se mišići umore kad recimo dižeš utege, doći ćeš do točke kad će se mišići umoriti i neće više moći dizati ništa dok se ne odmore, isto je i s umom, on je kao mišić, zato mudrost u glavu.

Svi vi nisko energetski svjesni ljudi koji imate probleme s odvratnim energijama preporučam da se sakrite crnim opsidijanom ili crnim turmalinom, spavajte s njima i nosite ih sa sobom, to su šamanski kristali, kad su uz vas sakrivaju vašu auru i astralni entiteti vas nemogu dobro vidjeti, mutni ste im i teško dostupni, samo pripazite crni opsidijan i vadi sranja iz naše podsvijesti da se suočimo s njima. Crni turmalin bi trebao imati svatko od vas jer je baš astralni i eterni cloaking device. A njegovu osobnost energije osjećam kao da je don huan uz mene, baš močan šaman koji živi za vrijednosti duše. S crnim energijama se nosi baš kao da su mušice, jaaaaaako zaštitnička energija.
Kreirajte ogledalo s vanjske strane svoje aure, to će za efekt imati da se sve vanjske energije usmjerene prema vama odbijaju natrag onom tko ih odašilje.
Ja sam se morao tako skrivati dosta vremena dok nisam ojačao, ta zaštita nije idealna i slabi um stalno buši rupe po tome. ali ako vas se iscrpljuje previše i nemate energije da sijete svjetlo ovo puuuno pomaže. Nemojte zaboraviti čistiti i puniti svoje kristale jer će inaće nakon puno posla radit protiv vas.
Ja sada više nemam nikakve slojeve zaštite jer ih netrebam, imam dovoljno energije da bez previše napora odbijam projekcije iz vana. Iako uzimam u obzir da mogu opet pasti jer sam već padao i dizao se, može me nešto iscrpiti i trebat ću opet zaštitu. Bilo je vremena kada sam morao sav fokus i svu energiju konstantno usmjeravati u štitove oko aure koja je bila toliko pritisnuta iz vana da sam joj jedva održavao integitet, znala je čak i počet pucat, bila je isprekidana, tada je nastupao kaos u glavi, šizofrenija... sve zbog nedostatka energije, eterne iscrpljenosti od psihičkog napadanja, sve samo u mom umu, njihov um protiv mojeg u mom.

Za borbu i da budeš što jesi potreba je energija, bez energije žrtve smo za najslabije loše energije. S energijom nitko te nemože ni dotaknut samo s jednom malom tvojom namjerom da te nemože dotaknut. Energija je sve, ključ osobne moći. Odi u prirodu i diši pranu, osjeti kako udahom u tebe ulazi gaina čista energija koja te snaži, akumuliraj ju u sebe. Tuširaj se svakodnevno ali svjesno, osjeti kako voda pere s tebe lošu energiju. Voda je magija, čisti na svim nivoima. pod kraj tuširanja pusti hladne vode po sebi na jedno 10 sekundi, taj stres za tijelo je jako zdrav i ogromno množi pročišćujući efekt na eterno tijelo. Moramo biti čisti da nebi rezonirali sa smečem. Napisat ću nekad uskoro temu za energetski razvoj.

Također kastanedini magični pokreti su MAGIČNI, prevrijedno znanje koje osnažuje eterno tijelo više od ičeg. Ali imajte na umu da kad ih počnete raditi da će vas Ankle bittersi jače pritisnut jer nežele izgubiti izvor hrane. I znajte da eterna energija nije fizička energija i nemaju iste osobine, nisku ili visoku eternu energiju tijela nećete osjećati kao nisku ili visoku fizičku energiju, jesu senzitivno povezane u tijelu jer teku kroz iste živce ali nisu isto. Snaga eternog tijela je snaga uma, snaga misli, snaga osobnosti.

Chemtrailovi im služe da sakrivaju sunce/boga od nas i zrak podešavaju na medij koji bolje provodi harp tehnologiju, to su postrojenja antena u koje piče ogromnu količionu energije niske vibracije da drži kolektivan um zaključanim.

Samo budite budni, znajte što ste svake sekunde i nedajte se prevariti. Sve što rade je očajan pokušaj da se igra iluzije sačuva od raspada, oni su gotovi, ovo su zadnji trzaji, ali se panično trzaju više nego ikad jer znaju da je gotovo, umiru.

I zapamtite ono najbitnije... tvoj najveći neprijatelj najveći ti je učitelj. koristi ankle biterse kao alat za osobni razvoj, oni vade iz tebe tvoje smeće i slabost pokušavajući to koristiti protiv tebe, koristi ti to za svoju korist, osvjesti s čim te nastoje slomiti, prerasti svoje slabosti.
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.
Avatar
Ninti
Moderator
Postovi: 719
Pridružen/a: 08.07.2010, 10:33
Zahvalio/a: 429 puta
Prim. zahvala: 335 puta

Re: Carlos Castaneda

PostPostao/la Ninti » 11.10.2013, 08:14

Činjenica jest da nam vlastiti um stvara najviše problema i sve što si gore naveo su dobri alati za usmjeravanje misli na pravi put koje rezultira duhovnim razvojem.. Sve je to teoretski izvedivo :)
Izvedivo je i u praksi da se razumijemo, ali to je rad koji iziskuje totalni fokus u svijetu koji je bojište na kojem se ljudi bore za samo dno maslowljeve piramide potreba, u isto vrijeme posve gubeći iz vida vrh..
Lakše je biti negativan i prepustiti se inerciji prevladavajućih negativnih energija na zemlji, ali to neizbježno vodi u duhovnu stagnaciju i degradaciju.
Svakog dana u svakom trenutku, sve što radimo mora biti u skladu sa božanskim principima, sve ostalo nas energetski povlači dolje.
Što su uvjeti života gori to je teže održavati duhovni mir i kontrolu vlastitih misli i energija i to je ono s čime se borim iz dana u dan, svjesna svega što krivo radim, korak naprijed, korak nazad, mantrajući sama sebi It's just a ride..

Natrag na “Znanost, kultura, misteriji, tabui, istraživanja, teorije, knjige”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.