Morning Glory/Vrtni slak - LSA ekstrakcija (sa slikama)

Konzumacija, načini pripreme & primjene, ekstrakcije itd.
Avatar
Beyond Le Fov
Moderator
Postovi: 2046
Pridružen/a: 06.02.2010, 21:48
Zahvalio/a: 358 puta
Prim. zahvala: 1143 puta

Morning Glory/Vrtni slak - LSA ekstrakcija (sa slikama)

PostPostao/la Beyond Le Fov » 02.03.2010, 14:52

Vodič kroz ekstrakciju LSA iz MORNING GLORY aka Vrtni slak sa benzinom i alkoholom - simplificirana tako da bi ju baš svatko (nadam se) trebao moć izvesti.

slika

Dakle 'vako:

Cilj i svrha
Ok, zašto ovo tu postam ako već ima tih vodiča na internetu? Kao prvo zato jer kolko ja znam ovakav vodič ne postoji na hrvatskom. Kao drugo zato jer u svakom vražjem vodiču sam našao neki dvosmisleni dio koji nisam 100% razumio, dal ovako, il onako, pa mi je cilj ovdje bit što jednostavniji, bez zamaranja sa terminima, polarno, nepolarno, pa sto je naphta, pa štajaznam. Slike su tu isto radi boljeg razumjevanja. I treće, zato jer ću pokušat prilagodit ovo potpuno "domačim" uvjetima, tj. reč ću točno di i kako doć do nekih stvari, i kako improvizirat ostale koje vam trebaju. Nema svatko laboratorij doma.

Zašto ekstrakt?
Zašto se mučit sa ekstrakcijom kad možete samo pojest sjemenke? Zato da se riješite nepožzeljnih kemikalija prisutnih unutra, i time:
-izbjegnete mučninu
-izbjegnete glavobolju
-riješite se kemikalije koja (navodno) smanjuje učinak LSA
-ne morate pojest velike količine odvratnog sjemena


Dakle, ajmo:

Što vam treba:
slika

-sjemenke Vrtnog slaka, Ipomoea Violacea, "nebesko plavi" po mogučnosti
-benzin za zippo
-alkohol od 90% ili više
-filtri za kavu
-lijevak
-par boca/posuda
-tanjur ili protvajn
-nešto s čime ćete samljeti sjemenke (mlinac za kavu je daleko najbolja opcija, sjeme mora biti sto bolje samljeveno)

Znam da niste glupi, al mislim da bi trebao reda radi upozoriti da:
>>>BENZIN I ALKOHOL SU ZAPALJIVI, NE PRILAZITE OTVORENIM PLAMENOM I NE RADITE S NJIMA U NEVENTILIRANOM PROSTORU<<< Također NE ŽELITE PIT BENZIN NITI 90 POSTOTNI ALKOHOL, jer si time možete vrlo ozbiljno naštetiti zdravlju.


Gdje nabaviti?

Sjemenke - Odlučio sam da više uopće neću spominjati specificnu lokaciju gdje se mogu nabaviti jer bi tako mogao učinit štetu njihovoj dostupnosti ;)
U jednom paketu ima oko 50-60 sjemenki, paket košta oko 4 i pol kune. Za Srbiju i druga mjesta neznam, sorry :(
Probajte i razne ostale vrtne dučane. Neznam koliko će se dugo sjeme prodavati, ali znam da ga prodajna mjesta dobivaju u drugom mjesecu kad počinje njegova sadnja. Koliko dugo ga drže neznam, ali od 2. do 4. mjeseca će bit dostupno 100%.
Želite NETRETIRANE sjemenke.

Benzin - Benzin za zippo upaljač možete kupit na skoro svakom kiosku - cijena je oko 14-16 kuna. Pogledajte što piše na ambalaži jer benzin NE SMIJE sadržavati Benzen, Benzen je veoma kancerogen. Znam sigurno da je benzin marke Zippo i Davidoff siguran, a taj će se i u večini slučajeva prodavat.

Alkohol - E sad....treba vam alkohol od najmanje 90%. Ja sam svoj kupio u Merkatoru, ovako izgleda, i košta nešto više od 70kn. No stvar je u tome da sam ga kupio u Merkatoru osrednje velišine kod mene u Karlovcu. Kad sam ga tražio u ogromnom Merkatoru u Zagrebu, rekli su mi da ne drže. Neznam. Potražite tamo, i u apotekama. Ja sam tražio u apoteci al su imali samo od 75%, no mozda druge imaju. Ako je vaš alkohol ikakve boje osim prozirne, bacite ga jer je namjerno otrovan kako se nebi koristio za piće. Budite posebno oprezni sto se toga tiće ako ste alkohol nabavili od nekoga tko radi s njim u ne-medicinske svrhe, tj. alkohol koji se koristi za gorenje u labarotorijima. Možete provjerit jeli cist tako da stavite kapljicu negdje na čistu povrsinu i čekate da ishlapi. Ako ikakav talog ostane kad ishlapi, nije siguran. Treba vam ETILNI alkohol, NIKAKO Metanol. Metanol se može koristiti, ali treba potpuno ishlapit inaće ćete osljepiti ili umrijeti. Neznam za vas, ali meni nikakva ekstrakcija nije vrijedna riskirat sljepoču, makar i 120% siguran da je ishlapio.

Filtri za kavu
- Trebalo bi bit u skoro svakom dučanu. Ja sam svoje kupio u konzumu. Vrlo su jeftini.

Lijevak - ako nemate lijevak, da se improvizirati vrlo lako od plastične boce, samo odrežete gornji dio, okrenete i eto :)

Boce ili posude
- plastične boce će bit sasvim zadovoljavajuće ako nemate ništa drugo. Važno je da se posuda koju koristite može potpuno zatvoriti kako biste mogli protresti otopinu unutra

Tanjur ili nešto slično u što mozete uliti tekućinu sigurno imate. Važno je da bude oblika tanjura tako da je površina tekućine što veća, tako alkohol brze hlapi i lakše je sastrugat ekstrakt koji ostane

Nešto za samljet sjemenke - daleko najbolji izbor je mlinac za kavu. Ako ga nemate, možete ga kupit u skoro svakom dučanu bijele tehnike. Najjeftiniji koji sam ja nasao je od Gorenja za 140kn. Alternative baš i nisu nešto, sjeme mora biti samljeveno u sto finiji prah - probao sam sa onim mlincem sto ga pričvrstite sa strane stola pa vrtite, sve mi se sjeme zaglavilo izmedju, definitivno nećete uspjet tako. Mlinac za papar nisam probao, i zvuči da bi cak moglo uspjet. Ako ništa od toga, možete probat najprimitivnijom metodom - stavite sjeme u neku čvrstu vreću ili krpu i dobro izudarajte i zgnječite s nečim. Vrlo upitna metoda, ali bolje nego ništa.

Imate sve? Moze, idemo sad na pravu stvar:)

Korak 1 - operite sjemenke
Neznam koliko je ovo točno vazno, no ja uvijek operem sjemenke bez obzira na metodu konzumacije. Bolje spriječiti nego liječiti. I od ovih netretiranih sjemenki, voda koju koristim za pranje je tamno smeđe boje. Najlakše ih je oprati ako imate veliko sito, pa stavite sjeme unutra i sve to pod pipu ili tuš. Malo improviziranija metoda bi bila staviti ih bocu od soka s onom dudom na vrhu, pa napunit bocu do pola s vodom i promuckati, te iscjedit vodu kroz dudu. Raditi s mokrim sjemenkama je prilicno iritantno jer se ljepe za sve zivo.....zapravo, gotovo svako stanje u kojem se ove sjemenke mogu nalazit se ljepi za sve.

Korak 2 - sameljite ih
Na koji god način znate, sameljite ih sto finije možete.
Dobijete ovo
slika
Prah se ljepi za prste.

Korak 3 - kupanje u benzinu
Samljevene sjemenke strpajte u bocu ili što već imate. Natočite benzina tako da skroz potopite sjeme. E sad, nigdje nisam našao kolko točno benzina (ni alkohola, kasnije) treba biti u odnosu na količinu sjemena, koristio sam količinu na slici i nisam primjetio neki neuspjeh
slika slika

Mješavinu dobro protresite u boci i ostavite da stoji od 3 sata do 1 dan (ja sam ostavio oko 1 dan, makar u večini vodiča piše da je 3-4h dovoljno). Dobro protresite mješavinu najmanje 3-4 puta.

Korak 4 - rješavanje benzina
Kad prodje vrijeme otapanja u benzinu, trebamo ga se rijesiti, Benzin je otrovan a u njemu je i otopljena otrovna kemikalija koju ne zelimo. Prvo treba filtrirat mjesavinu da nam ostanu samo sjemenke. Zato imamo filter za kavu. Filtrirajte kao na slici:
slika

Filtriranje će potrajat, budite strpljivi. Talog koji je ostao od sjemena u filteru je ono što želite. U njemu je još ostalo benzina, ali na sreću benzin je vrlo hlapljiv. Rasporedite talog na neki tanjur tako da benzin što brže ishlapi. Obično će ishlapiti unutar 12 sati, no ne uzimajte me za riječ nego DOBRO pomirišite talog. Ako osjetite miris benzina mora još stajat. Samo zato što se prah osušio ne znači da benzin još nije prisutan. Malo ga pomješajte i preokrenite tako da i benzin od ispod lakše ishlapi. Kada ste sigurni da se miris benzina vise ne osjeti, znači da je ishlapio - kao da ga nije bilo.

slika

Ako ste paranoični postupak otapanja u benzinu možete još jednom ponoviti. Tekućinu koju ste iscjedili kroz filter možete sačuvati i ponovno iskoristiti. No imajte na umu da NIKAKO NEMOJTE PIT TEKUĆINU KOJA JE OSTALA. Kao da benzin nije sam po sebi dovoljno otrovan, u ovoj otopini se uz njega nalazi i ono sto ne želimo u sjemenu.

Korak 5 - opijanje sjemenki
Kad ste sigurni da u prahu od sjemenki više nema benzina, uzmite drugu posudu i potopite sjemenke u alkoholu.
slika

Dobro promučkajte i ostavite da stoji 3 dana, mučkajući kad god se sjetite. Nikad nemožete mučkat previše :)
Nakon mučkanja, kad se talog slegne i alkohol razbistri, ako pažljivo gledate možete vidjet "vlakna" kako lebde u alkoholu. Negdje (na Erowidu mislim) sam pročitao da je to kemikalija koju ne zelimo. Drugdje sam pak čuo da je to LSA. Neznam, al fora je za vidjet :)

Korak 6 - filtriranje alkohola
Isto kao i sa benzinom, filtrirajte talog opet. Ako koristite isti pribor s kojim ste filtrirali benzin, budite sigurni da je čist i da je benzin iz njega opran i ishlapljen.
Kad filtriranje bude gotovo, mozete malo s nečim potisnuti talog u filteru kako biste ga "iscjedili", samo njezno da filter ne pukne. Ovaj put je alkohol koji je prosao kroz filter ono što čuvamo. U njemu je otopljen LSA.

slika

Postupak otapanja u alkoholu možete ponovit, još crpeći LSA iz taloga od sjemenki, uvijek čuvajući tekućinu. Kad završite, talog od sjemena vam više netreba.

Korak 7 - isparavanje alkohola

Tekućinu koja vam je ostala od filtriranja alkohola stavite u tanjur ili nesto slično.
slika

I sad čekate da alkohol ispari, što će trajat par dana (meni oko 3). Kad alkohol ispari ostat će vam tanki žuti ljepljivi talog neugodna mirisa na tanjuru.
slika

Korak 8 - dobivanje konačnog ekstrakta
Sve što trebate napravit sad je sastrugat taj žuto-smeđi talog sa tanjura, najlakše je žlicom ili nožem. Dobit ćete nešto ovakvo:
slika
Čestitam, uspješno ste ekstraktirali LSA, aktivnu substancu iz Ipomoea Violacea-e :)
Budite svjesni da je LSA osjetljiva i nestabilna, toplina i jako svjetlo je uništavaju.


Nadam se da će netko pronaći ovaj guide korisnim. Zahvalio bi se ekipi iz Morning Glory topika na informacijama, posebno Hasanu i Aryahu, te Ramoni na otkrivanju prodajnog mjesta ovih sjemenki, bez čega se nikad nebi upoznao sa ovom divnom biljkom:)
Također ako tko ima sta nadodati, neka izvoli.

To je to. Šaljem vam dobre vibre dok putujete unutarnjim krajolicima, i:
slika

by ROX
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.
dr.manijak
rank14
Postovi: 1721
Pridružen/a: 05.04.2010, 21:15
Zahvalio/a: 101 put
Prim. zahvala: 232 puta

Re: MORNING GLORY/Vrtni slak - LSA ekstrakcija (sa slikama)

PostPostao/la dr.manijak » 24.10.2010, 22:29

Da li je tezak postupak da se dodje do LSD-a, posto ovih dana trazim recepte za njega, i svuda se pominje morning glory kao glavna supstanca, ako neko zna bilo bi fino da mi odgovori u postu posto predpostavljam da je to i vas kad tad zanimalo.
Ako ovaj moj post nije za ovaj forum sorry redsh, obrisi mi post. ;;) ;;)
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
Avatar
HypnoToad
Moderator
Postovi: 3088
Pridružen/a: 21.03.2010, 17:57
Zahvalio/a: 404 puta
Prim. zahvala: 1001 put

Re: MORNING GLORY/Vrtni slak - LSA ekstrakcija (sa slikama)

PostPostao/la HypnoToad » 24.10.2010, 23:43

LSD se može sintetizirati, ali ne bez profesionalnog laboratorija i barem doktorata iz kemije. Lsd se dobiva iz gljive Claviceps purpurea, ne iz morning glorya.
Ipomoea (morning glory) sadrži nekoliko alkaloida od kojih je najvažniji ergin (LSA), koji imaju efekte donekle slične LSDu, a legalni su i zato se masovno koriste. Ali ne, LSD nemožeš "skuhati" u vlastitoj kuhinji niti ekstraktirati iz neke biljke/gljive.
I want to say I’ve had it, and fuck what might have been
I want to say the battle’s done and we just couldn't win
That we could not prevail verse the world we’ve been given
I didn't just not ask for this, I wasn't asked permission
Avatar
Red
Moderator
Postovi: 4300
Pridružen/a: 06.02.2010, 20:50
Zahvalio/a: 242 puta
Prim. zahvala: 670 puta

Re: MORNING GLORY/Vrtni slak - LSA ekstrakcija (sa slikama)

PostPostao/la Red » 25.10.2010, 08:31

Cesto ljudi brkaju te dvije stvari misleci da je sve to jedno te isto, a nije oohooo nikako :D

Nooo da ne bude rekla-kazala, evo ti Guide pa baci oko kako to izgleda ako zelis kuvati LSD... tesko :-B

slika
DivShare File - Uncle_Festers_guide_to_practical_LSD_manu.pdf
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
dr.manijak
rank14
Postovi: 1721
Pridružen/a: 05.04.2010, 21:15
Zahvalio/a: 101 put
Prim. zahvala: 232 puta

Re: MORNING GLORY/Vrtni slak - LSA ekstrakcija (sa slikama)

PostPostao/la dr.manijak » 25.10.2010, 08:41

Ok posto sadasnja vecina ''Recepata'' je jednostavnija i nije slozena kao ranije.
I majku musvuda se spominje morning glory.., evo jedan od primera..
http://www.howany.com/how-to-make-lsd/
A i odakle mogu da narucim semenje morning glory?
Za Srbiju
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
Avatar
Red
Moderator
Postovi: 4300
Pridružen/a: 06.02.2010, 20:50
Zahvalio/a: 242 puta
Prim. zahvala: 670 puta

Re: MORNING GLORY/Vrtni slak - LSA ekstrakcija (sa slikama)

PostPostao/la Red » 25.10.2010, 09:04

Mislim da je problem u tome sto se LSA iz Morning glorija i havai beby woodrosa spominju kao dobra zamjena za LSD posto navodno ima vrlo slicno djelovanje.
Mnogi onda govore o tome u kontekstu, Napravi svoj LSD, koji to u biti nije vec inacica slicnog a opet razlicitog, ali dostupno vecini i ne zahtjeva laboratorij nikakav, niti znanje o keminiji pretjerano.

ali ako malo bolje procitas, o LSD-u i Lsa, vidjet ces da su to dvije razlicite stvari i da to nije ni blizu isto.

LSA, also known as d-lysergic acid amide, d-lysergamide, ergine, and LA-111, is an alkaloid of the ergoline family that occurs in various species of vines of the Convolvulaceae and some species of fungi. As the dominant alkaloid in the hallucinogenic seeds of Rivea corymbosa (ololiuhqui), Argyreia nervosa (Hawaiian baby woodrose) and Ipomoea tricolor (morning glories, tlitliltzin)

Lysergic acid diethylamide, abbreviated LSD or LSD-25, also known as lysergide and colloquially as acid, is a semisynthetic psychedelic drug of the ergoline family. LSD was first synthesized by Albert Hofmann in 1938 from ergotamine, a chemical derived by Arthur Stoll from ergot, a grain fungus that typically grows on rye.


dakle prica jeste slicna, ali daleko daleko razlicita u pripremi istog.
zato... obrati paznju sto trazis i sto ti treba. Ako zelis LSD, onda ga ne mozes dobiti cistom ekstrakcijom kao LSA, i to je Cinjenica.

baci oko na knjigu i vidjet ces da LSD zahtjeva jako puno posla i bar neko znanje kemije, kao i opremu koju najvjerojatnije nemas.

Znam da te sve to zbunjuje, ali vjeruj nam, LSD kod kuce skuhati nikada neces ;)

Morning Glory je legalan i moze se nabaviti u vecini dobro opremljenih vrtnih centrova i super marketa, sjemenarna...NO.. situacija koju pratim u zadnje 3 godine je nazalost vrlo tuzna, sjemena nema vise za kupuiti, i svi se ovdje pitamo... kako to... da ga vise nema. :-?

raspitaj se... mozda netko kod tebe i prodaje. Sjeme se najcesce prodaje u proljece.
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
dr.manijak
rank14
Postovi: 1721
Pridružen/a: 05.04.2010, 21:15
Zahvalio/a: 101 put
Prim. zahvala: 232 puta

Re: MORNING GLORY/Vrtni slak - LSA ekstrakcija (sa slikama)

PostPostao/la dr.manijak » 25.10.2010, 09:31

Ok, hvala Redsh na strpljenju da svimasve objasnis. :) :)
Treba imati strpljenja svakom pojedinacno govoriti po sto puta jedno teisto.
Nasao sam gde mogu da narucim morning glory, samo ako jos mozes da mi kazes koju da narucim, slikao taj deo kataloga. :d
http://img2.imageshack.us/i/morningu.jpg/
I samo redsh ili neko drugi akobimogao da mi pojasni kakavje trip na morning glory-u, jer ne zelim da mi bude kao na daturi, jerimam jako losa iskustva, necu buniloda imam vec cu napraviti extrakt ako ima lep i normalan rad i znam sta radim, posto od dature sam video zamuceno dva dana, imao rupu u secanju i nisam znao sta radim i svi u kuci su me provalili da nesto nije u redu. Posto nisam nasao objasnjenje kakav je trip samo kratko ako nekomoze da napise, odo ja na ispit pa kad se vratim nadam se da ce biti neki odgovor. :D
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
Avatar
Red
Moderator
Postovi: 4300
Pridružen/a: 06.02.2010, 20:50
Zahvalio/a: 242 puta
Prim. zahvala: 670 puta

Re: MORNING GLORY/Vrtni slak - LSA ekstrakcija (sa slikama)

PostPostao/la Red » 25.10.2010, 09:40

Hvala ti na pohvalama! :D

ah..kada bi vise citali...posto zbilja sve pise u samoj pripremi :ymdevil:

sjemenke Vrtnog slaka, Ipomoea Violacea, "nebesko plavi" po mogučnosti


slika

Sretno!
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
dr.manijak
rank14
Postovi: 1721
Pridružen/a: 05.04.2010, 21:15
Zahvalio/a: 101 put
Prim. zahvala: 232 puta

Re: MORNING GLORY/Vrtni slak - LSA ekstrakcija (sa slikama)

PostPostao/la dr.manijak » 18.11.2010, 19:19

Kupio sam morning glory danas u cvecari,
Ali imam pitanje
Ovako pise..

Morning Glory Heavenly Blue IPOMOEA PURPUREA
A ovde vidim da se koristi IPOMEA VIOLACEA
kakva je razlika, i da li ima to veze?
Mada kad sam guglao uz njeno ime svuda stoji DRUG PSYCHODELIC.. itd.
Moze li odgovor veceras pocinjem da pravim. :)
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
Avatar
Red
Moderator
Postovi: 4300
Pridružen/a: 06.02.2010, 20:50
Zahvalio/a: 242 puta
Prim. zahvala: 670 puta

Re: MORNING GLORY/Vrtni slak - LSA ekstrakcija (sa slikama)

PostPostao/la Red » 18.11.2010, 20:01

razlika je ta sto jedna vrsta sadrzi LSA druga ne. ali zbunjujuce je to sto pise jedno a latinski naziv je drugo.

jel moze slika sjemena...

jer ako izgledaju ovako, to je to. izduzeno, crno sjeme

slika

aaa druga vrsta o kojoj ti pricas je ovakva, vise zaobljena...

slika

Koliko sam upucena, prva varijanta je Ta koju trazis. Ljudi???
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"

Natrag na “Magični Pripravci i Ekstrakti”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.