Extrakcija Mimose hostilis

Konzumacija, načini pripreme & primjene, ekstrakcije itd.
Avatar
exarp
rank2
Postovi: 15
Pridružen/a: 21.03.2010, 16:48
Zahvalio/a: 5 puta
Prim. zahvala: 4 puta

Extrakcija Mimose hostilis

PostPostao/la exarp » 19.07.2010, 16:42

OK dragi moji forumaši, forumaši The Majkaši, hehehehe.... :D
Lito je u punom jeku i evo ja se odlučijo napraviti i dokumentirati extrakciju Mimose Hostilis. Radove je obavio SWIM (znate SWIMa? To je onaj Somebody Who Isn't Me) ;;)


Extrakcija koja će biti ovde opisana Temelji se na Normanovom teku,a isti se može naći OVDJE http://wiki.dmt-nexus.com/Noman%27s_tek.

Od materjala koji nam trebaju ako se odlučimo na ovu extrakciju potrebno je slijedeće:

Maska za prašinu, zaštitne naočale i gumene rukavice
slika
BEZ OVOGA SE NERADI!!! BOLJE SPRIJEČITI NEGO LIJEČITI, OSOBITO KOD OVAKO OPASNIH KELIKALIJA!!!
Kora korjena Mimoze h.
Mlin za kavu i to jači (ako Mimoza nije unaprijed samljevena)
Posuda za miješanje (neka veća plastična ili staklena kanta 3, 5 ili više litara). Ako je kanta plastična, trebala bi biti polietilenska, tj. da je benzin nemože otopiti.
Voda (može slobodno voda iz pipe) iako je bolja destilirana.
Kaustična soda; NaOH ili ti Natrijev Hidroksid.
slikaslika
Ocat (za neutralizaciju lužine ako se slučajno prolije)
Benzin. Može benzin za upaljače, ali ako se uspije pronaći nekakav razrjeđivač koji na sebi nosi natpis da sadržava NAPHTA, onda je OK. Ako nije siguran sastav razrđivača, onda je ipak bolje držati se Benzina za upaljače.
Posude za skupljanje solucije i kristalizaciju
Aparatura za odjeljivanje (lijevak za odjeljivanje, ko ga ima, a sasvim su dovoljne šprice sa šta večim volumenom. Ovde bi dobro došao i pribor za infuziju jer ima odličnu gumu koja se lako nabije na špricu za dublje uranjanje.
Filteri za kavu
Gumena spatula, ali može i žilet ili bilo šta za struganje.
Hladnjak sa JAKIM dubokim smrzavanjem.

Ovaj tek je klasični STB postupak. Šta to znaći?
Ima više metoda za extrakciju alkaloida iz biljnih tvari. Za extrakciju DMT-a osnovne metode su ili A/B ili STB extrakcija. A/B je extrakcijski postupak kojim se nećemo ovde i sad bavit jer nije potreban za extrakciju Mimoze hostilis, a označava ACID/BASE postupak ili KISELINA/LUŽINA postupak. Ovaj je postupak potreban ako extrakcija kreće iz lišća, stabljika itd. jer oni imaju u sebi masu, masu, masu raznih masti, voskova i ostalih "nečistoća" koje treba izvući da bi extrakcija tekla kako treba. Kod Mimose hostilis ovaj dio nije potreban jer radimo sa UNUTRAŠNJOM KORJENOVOM KOROM Mimose koja je poprilično drvenasta i nema tako puno "otpada" u sebi koji bi moga uticat na krajnji proizvod.

STB je skaračenica od Stright To Base (Direktno na bazu). To znaći da preskačemo kupanje u kiselini i krečemo direktno sa kupanjem u lužnatoj otopini. Mehanizam iza ove ekstrakcije je slijedeći:
Kiseline i Baze su kemijski spojevi koji otopljeni u vodi daju ili kiselu (ph < 7) ili lužnatu ili ALKALNU (bazičnu) (pH > 7) reakciju. Kad se kiselina i lužina spoje dolazi do tzv. "procesa neutralizacije" tj. dolazi do reakcije istih (šta su jače, to je reakcija burnija) i nastajanja tvari koje zovemo SOLI i Vode. Ovako bi to izgledalo HCl + NaOH -> NaCl + H20, pri čemu je HCl kiselina i to klorovodična), NaOH je lužina (baza) i to Natrijeva lužina, NaCl je SOL (kuhinjska sol, hihihi) i H2O je naša lipa Voda bes koje bi pokrepalo sve živo na planeti ;) Soli su topive u vodi bez problema.

E sad...Alkaloidi su svoje ime i dobili zato jer su po prirodi ALKALNI ili LUŽNATI. Alkaloidi do iti jedan imaju u svom "kosturu" implatiran DUŠIK (N) i to im daje Lužnatu osobinu. Alkaloidi se u svom prirodnom stanju, unutar biljnog tkiva, uglavnom nalaze u obliku SOLI, i to su uglavnom soli nastale spajanjem lužnatog alkaloida sa nekom od biljnih kiselina. Tako je i sa DMT-om.

Naš je zadatak "izbit" DMT iz soli i vratiti ga u oblik tzv. slobode baze (freebase) da bi ga mogli izvući.
Biljne kiseline, a i sami Alkaloidi su po svojoj prirodi prilično "slabi", iako ima i organskih kiselina koje su jake ko vrag :ymdevil:

Ali, ovde to nije slučaj i to će nam omogučiti extrakciju. Dakle, krenimo s 1. korakom.

1.Ako materijal nije samljeven, treba ga dobro samljeti prije upotrebe i to dok se god ne pretvori u finu, finu prašinu i nešto vlakana ostalih od kore. Ovo radit bez maske za lice nije nimalo preporučljivo jer fina prašina koja nastaje jako iritira pluća i može izazvat i upale, tako da...ZAŠTITA je obavezna.
slika

2. Omjer koji nam je potreban da bi napravili jaku lužinu sa pH >13 je 15 ml Vode na 1g NaOH za svaki gram Mimose. Znaći za 50g Mimose treba nam 750 ml vode u koju se otopi 50g NaOH. 1 velika (jušna) žlica sadržava otprilike 15g NaOH. Iako je bolje ovo izvagati, nije problem ako se stavi i malo više NaOH. Jedino treba pazit da ga nebude premalo (jer se onda neće sva DMT sol pretvorit u DMT freebase) ili stvarno previše jer bi to moglo uništit DMT duljin stajanjem. Kako bilo da bilo, od malo viška ne boli glava :)
Lužinu treba polaqko dodavati i otapati u već unaprijed odmjerenu i pripremljenu posudu s vodom. Ova lužina je JAKO, JAKO, JAKO, JAKO, JAKO itd. opasna tvar. Ako dođe u oko, najčešće rezultat je SLJEPOĆA. Ako padne na kožu stvara opekotine i ima jednu jako neugodnu osobinu; NASTAVLJA SAGORJEVATI TKIVO PREMA UNUTRA !!! Vodom se nemože isprat nego SAMO POGORŠAT SITUACIJU. U slučaju da ipak padne na kožu, HITNO isprat sa octom da neutralizira ovu lužinetinu.
OPREZA NIKAD DOSTA!!! RUKAVICE, MAJICA DUGIH RUKAVA, NAOČALE I MASKA SU OBAVEZNE!!!

3.Kad se lužina zamiješala kao na slici slika, tj. dobro se otopila i dobila bijelu boju možemo početi polako dodavati prah Mimoze. Kad je sav unutra, začepimo posudu za miješanje i dobro je protresemo. Na slici se vidi kako treba potamnit lužnata otopina slika
Ostavimo posudu da stoji najmanje 1 sat, a može i 4-5 sati duže (ovaj 1 sat je za one nestrpjive :D )
Ono šta se sad događa je to da jaka lužina (jer je "jača" od kiselina koje su povezane sa DMT-om u bilnoj masi) "izbija" DMT iz molekule soli pretvarajući ga tako u freebase i otpušta ga u vodenu lužnatu otopinu. NA ovaj način DMT koji je do maloprije bio topiv u vodi jer je bio u obliku soli, to više nije.
Nakon pretvorbe u freebase postaje topiv u organskim otapalima.


4. Nakon šta se Mimosinjo doooobro okupao u lužini DMT je pretvoren u freebase i sad ga moramo pokupit. Pokupit će mo ga tako šta će mo iskoristit njegovu topivost u organskim otapalima i za to će mo koristiti Nphtu (benzin). Bilo je prije za kupit odlične Naphte; proizvođać je bio Hepel, proizvod razrijeđivać no. 823, ali nažalost, Hempel je promijenio svoju "Liniju proizvoda" i sad je glavni sastojak Xilene. Xilen je takođe dovar za extrakciju DMT-a, dapače...ali se ne uklapa u ovaj "brzinski" tek. Zato treba malo više uložit i kupit Benzin za upaljače. I on će dobro odradit svoj dio posla. Važno je da je otapalo nepolarno i da se nakon miješanja jasno odvoji od lužnate otopine.

5. Norman kaže da dodamo oko 1 ml otapala po gramu mimose. Revizija kaže da je bolje koristiti malo zagrijani benzin u omjerima od 0,6 ml po gramu Mimoze, ali umisto 3-4 ispiranja, uraditi 5-6 ispiranja. Ova druga opcija je bolja, a kako je lito neće bit problem ni benzin zgrijat :D

Znači...benzin za upaljaće (Zippo, npr) onako u kantici stavimo na sunce da se zagrije. Treba pratit zagrijavanje da nebi isparila dragocjena i skupa tekučina. Kad je na dodir posuda sa benzinom topla počnemo polako dodavat benzin u posudu sa lužnatom otopinom Mimoze, dok ne napunimo dovoljnu količinu (preporučljivo bi bilo sve ovo odmirit prije, ili polako dodavat sa plastičnom špricom)

6. Kad je ovo gotovo, začepimo posudu i dobro, ali ne žestoko, je protresemo. Tresemo je nekih minutu i pustimo da malo odstoji i opet je protresemo još dva puta. Prije novog mučkanja otvorimo na trenutak posudu da otpustimo nastali pritisak. Nakon toga ostavimo posudu namiru da se odvoje slojevi. Dobro bi bilo na trenutak otvorit poklopac posude da se izjednače tlakovi i ponovo je ostavit na miru. Nakon nekih 5-10 minuta dva sloja će biti totalno odvojena. Gornji sloj će biti sada žučkasti benzin koji u sebi sadržava DMT, i donji tamni sloj.

7. Ovaj gornji sloj, sloj žučkaste benzine odvojimo (najjednostavnije je špricom i iglom; je da traje inaporno je malo pomalo odvajat, ali trud se isplati) i stavimo u posudu (čašu, dublji tanjurić) za skupljanje otopine. Ovu posudu poklopimo i stavimo u DUBOKO SMRZAVANJE.
Slika prikazuje dva odjeljena sloja slika
A ova druga je šrica i crijevo od infuzije; za lakše izvlačenje ako špricom nije dostupno slika
Često se zna dogoditi da se ostaci otapala pomješaju sa crnom lužnatom otopinom. To se jednostavno sredi; pusti se da šprica stoji par minuta uspravno slika i poslije sa laganim pritiskom izbaci lužina iz šprice

8. Ponovimo postupak opisan u točkama 5-7 još 4,5,6 puta, s time da zadnje otapalo ostavimo par dana u lužnatoj otopini, povremeno miješajući, da pokupi i zadnje šta je ostalo.

9. Nakon nekih 12-ak sati u frižideru je zasniježilo :D :D :D
slikaslika
Na dnu posude sa otapalom naći će mo gomilu predivnih bijelih kristalića...benzin odlijemo i sačuvamo za eventualno još koje ispranje, a posudu sa zalijepljenim kristalima ostavimo da se osuše i da višak benzina ishlapi. Kad je to gotovo i kad više nema mirisa benzina već samo specifičan plastino-biljni miris :D ostružemo kristale na papir ili neku plohu i dobro ih rasztresemo da se još bolje isuše. Nakon 5 minuta kristali su spremni za skladištenje na suhom ihladnom mijestu.
Ono šta ostane zalijepljeno na stijenkama posude se pobriše nekim biljnim materijalom koji vam je najdraži za pušenje. Norman kaže da malo Salvie ili Vutre je super, al SWIM je pobrisa ostatke običnin duhanom i osta zapanjen ko da je duha vidija nakon samo 3 dimićka :-o

Završni proizvod će biti vjerovatno malo žučkast do žut.slika
Boja nimalo ne smeta za upotrebu; ovakav DMT je savršeno dobar za uporabu (nekih 90-ak % čist) Boja dolazi od DMT-oxida koji nije kruta tvar već uljasta tekučina. Nije otrovan ni štetan, ali je daleko neaktivniji i lipljiv pa smeta.
I njemu se može doskočiti:
Kad sastržemo sav DMT koji možemo iz posudica za skupljanje, stavimo ga u nekakvu malu posudicu, najbolje u bićerin (čašica za žestoko 0,3). Zagrijemo benzin skoro do točke isparenja (može na sunce, kako je već opisano) i polako, kap po kap (aj...more i malo brže, ovisno o iskustvu) dok se sav DMT ne otopi u benzinu koji ispliva na vrh, a ispod ostane gusta sluzasta masa. Benzin odlijemo u čistu posudu za skupljanje, zatvorimo je, stavimo prvo minut-dva u obični frižider (već ovde će počet kristalizacija i kristali će počet ispadat iz otopine), pa onda u duboko smrzavanje. Ostavimo bar sat vremena, odlijemo benzin i pustimo da se, sad BIJELII, kristali propisno osuše, izgrebemo ih i spremimo (ili, šta je još slađe, hehehehe...koristimo ih :D :D :D ) Ovde se koristimo osobinom otapal da kad je toplo otapa daleko veću količinu nego kad je hladno. Zato se DMT otopi, a DMT-oxid, koji je ionako slabije topiv u benzinu, ostane na dnu.

Ova rekristalizacija daje daleko čišći proizvod, ali dio se izgubi u samom procesu. Ali, Norman kaže: "Although recrystallization inevitably results in loss of goods, once you’ve had a hit of DMT that left absolutely NOTHING behind in the pipe, you won’t want to use anything else."

Slažem se snjime u potpunosti i nadam se da će biti od pomoći ;) Za bilo kakva dodatna pitanja vezana ne samo uz ovu metodu, već bilo koju drugu, samo naprid; s užitkom vam svima stojin na raspolaganju.
E... i još jednom:
POSTUPAK UKLJUČUJE UPOTREBU OPASNIH, NAGRIZAJUČIH I ZAPALJIVIH KEMIKALIJA!!!
OPREZA S NJIMA NIKAD NIJE DOSTA!!!


DMT TO THE MASSES!!!

Have a nice trip O:-) ;)
Zadnja izmjena: exarp, dana/u 20.07.2010, 23:46, ukupno mijenjano 1 put.
Riječ Grijeha je Ograničenje!!! Zto izađite Dijeco pod zvijezde, prizovite NjU...prizovite Ljubav u extatičnom plesu samo za nju...za Majku....
Avatar
Sophia
rank11
Postovi: 475
Pridružen/a: 23.03.2010, 23:13
Zahvalio/a: 70 puta
Prim. zahvala: 101 put

Re: Extrakcija Mimose hostilis

PostPostao/la Sophia » 19.07.2010, 21:56

e s ovim si si dobrano karmu pročistio he he he ,, MASIW rispekt :))

93
vjeruj i dalje u čvrste zakone materijalne stvarnosti.ti su zakoni potrebni da bi mogao živjeti.ali nemoj ograničiti svoje vjerovanje samo na njih.prihvati činjenicu da postoje i druge stvarnosti u koima vrijede drugačija pravila i zakoni...pan
Avatar
exarp
rank2
Postovi: 15
Pridružen/a: 21.03.2010, 16:48
Zahvalio/a: 5 puta
Prim. zahvala: 4 puta

Re: Extrakcija Mimose hostilis

PostPostao/la exarp » 19.07.2010, 22:56

Fala, fala :D :ymhug: :D ....
Samo se nadan da je dovoljno jednostavno ;) U biti i je jednostavno, jedino je opasno radi lužine... :-\

I još nisan naveja da bi trebalo dodati više vode ako je Mimosa prethodno samlivena. Umisto 15 ml vode po gramu Mimose, stavit 20-25 ml lužnate vode. Radi ove dodatne vode, treba prilagoditi i količinu lužine. Omjer je isti ali više lužine je u upotrebi Definitivno se izvuče više :D Ni SWIM nije virova kad je pročita, al je naknadno isprova i kaže da je istina. Više "sniježi ;) ;) ;)

Još bi jedan put htio napomenuti da se cijelo vrijeme radi sa JAKO OPASNOM KEMIKALIJOM. Benzin i otapala jesu zapaljivi, ali koriste se jako male količine. Ali NATRIJEV HIDROKSID (NaOH, LUŽNATA KUPKA) je najopasniji. Radi se o jako nagrizajučoj kemikaliji. pH otopone je 14 :-o . Osobito ako se malo više otopi. To je super za Mimosu, ali definitivno nije za čovjeka. Sa pH 14 da se prolije...neželin ni mislit. Doli je link za slike opeklina nastalih daleko blažom lužinom !!! :-o :-s

Natrij hidroksid je ovde http://bs.wikipedia.org/wiki/Natrijum_hidroksid, a na ovome linku su opekline nastale od NaOH...pregadno http://www.google.hr/images?um=1&hl=hr& ... =&gs_rfai=
Najgore je to šta ova lužina gori prema unutra. Znači, kako je koža upoja tako će ona progorjevati sebi put.
Riječ Grijeha je Ograničenje!!! Zto izađite Dijeco pod zvijezde, prizovite NjU...prizovite Ljubav u extatičnom plesu samo za nju...za Majku....
Avatar
Red
Moderator
Postovi: 4300
Pridružen/a: 06.02.2010, 20:50
Zahvalio/a: 242 puta
Prim. zahvala: 670 puta

Re: Extrakcija Mimose hostilis

PostPostao/la Red » 20.07.2010, 05:52

hvala na ovome :ymhug:
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
Avatar
exarp
rank2
Postovi: 15
Pridružen/a: 21.03.2010, 16:48
Zahvalio/a: 5 puta
Prim. zahvala: 4 puta

Re: Extrakcija Mimose hostilis

PostPostao/la exarp » 20.07.2010, 23:49

TRnx ;) :D

Doda son još par slika; nije rezolucija, ali možda olakša ;)
Sve samo da bude lakše...DMT for the masses!!!
Riječ Grijeha je Ograničenje!!! Zto izađite Dijeco pod zvijezde, prizovite NjU...prizovite Ljubav u extatičnom plesu samo za nju...za Majku....
Avatar
mr. gljiva
Moderator
Postovi: 648
Pridružen/a: 23.03.2010, 17:09
Zahvalio/a: 37 puta
Prim. zahvala: 96 puta

Re: Extrakcija Mimose hostilis

PostPostao/la mr. gljiva » 21.07.2010, 09:00

tek sam sad shvatio koliko je ovo osnovnoškolska kemija :D
isprobat će se kad bude pola kile dobre mimoze hahaha

i btw, jednom sam pipetirao 0.1 mol-nu otopinu NaOH i malo mi pobjeglo...kao da vam
je netko zabio pola šake vapna u čvalje :))

big up! :ymparty:
skuliran do jajc :thumbsup:
Avatar
Shaman Shandor
rank3
Postovi: 78
Pridružen/a: 21.03.2010, 11:07

Re: Extrakcija Mimose hostilis

PostPostao/la Shaman Shandor » 21.07.2010, 10:39

Ja nikad nisam pipetirao ustima, uvijek sa propipetom. Al čujem da okolo dosta se još ustima pipetira, ne bi se ja baš usudio.
Sat.
Umjesto da kuca on neprestano vibrira.
Ni kazaljke nema.
Avatar
Tain
rank7
Postovi: 274
Pridružen/a: 19.04.2010, 11:07
Zahvalio/a: 65 puta
Prim. zahvala: 49 puta

Re: Extrakcija Mimose hostilis

PostPostao/la Tain » 21.07.2010, 20:58

wow, you actually made it.
awesome.

kakav je uopce legalni status mimoze?
nema je na listi iz 2002 godine, nemogu nać nijednu drugu.

jel SWIY rekao kako je nabavio korjen mimoze?
I love not man the less, but nature more.
Avatar
Red
Moderator
Postovi: 4300
Pridružen/a: 06.02.2010, 20:50
Zahvalio/a: 242 puta
Prim. zahvala: 670 puta

Re: Extrakcija Mimose hostilis

PostPostao/la Red » 22.07.2010, 06:03

Popisa opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojnih droga

http://www.uredzadroge.hr/upload/File/D ... 09.doc.pdf

najnovija koju imam :) pa baci oko...
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
Avatar
exarp
rank2
Postovi: 15
Pridružen/a: 21.03.2010, 16:48
Zahvalio/a: 5 puta
Prim. zahvala: 4 puta

Re: Extrakcija Mimose hostilis

PostPostao/la exarp » 22.07.2010, 22:42

Hehehehe...m'sje Gljiva ;) ;) ;) onda znaš koja je to muke, a taj 0,1 mol je jak ko kamion :D :D :D
Je osmoškolska, ali jedino je stvarno triba svatit ozbiljno.
Nisan ni ja nikad pipetira jer me jednostavno straj.. :-s #:-s :-s :-s #:-s

Nema mimose na listi, a za pronać je...možda ovde? http://www.mimosahostilis.co.uk/

I btw, kod rekristalizacije...obavezno prvo pustit da se oladi, pa onda stavit u frižider 10 minuti pa tek onda u duboko. Ako se odma u duboko utrpa, dogodi se neka čudna reakcija :-s :-s :-s
Izađe neka bijela kristalična svjetlucava tvar koja nema veze sa polaznom tvari!!!
SWIMu se ovo više puta dogodilo i napokon poveza sve uspjehe i neuspjehe.
SWIM proučava razne razređivače :D :D :D, pa van javi ako šta otkrije ;) :D
Riječ Grijeha je Ograničenje!!! Zto izađite Dijeco pod zvijezde, prizovite NjU...prizovite Ljubav u extatičnom plesu samo za nju...za Majku....

Natrag na “Magični Pripravci i Ekstrakti”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.