Ayahuasca nabavka?

Sve ono što ne spada u ostale kategorije
ZiggyStardust

Ayahuasca nabavka?

PostPostao/la ZiggyStardust » 28.02.2011, 00:43

Pozdrav,

Vjerujem da mnogi od vas imaju zelju probati Ayahuascu, pa zanima me jel ima neko iskustava na forumu s nabavkom sastojaka preko net-a, i dali je neko vech probao :) Do nedavno su se na soma gardenu mogli kupiti "ayahuasca packovi" s svim potrebnim sastojcima... nema ih vise tu al vjerujem da ima na nekom drugom shopu... naravno nema jaceg i dugotrajnijeg dmt iskustva od same ayahuasce pa vjerujem da je to nesto za sto se svakako vrijedi potruditi :)

:psy
Avatar
HypnoToad
Moderator
Postovi: 3088
Pridružen/a: 21.03.2010, 17:57
Zahvalio/a: 404 puta
Prim. zahvala: 1000 puta

Re: Ayahuasca nabavka?

PostPostao/la HypnoToad » 28.02.2011, 16:39

Svi sastojci ayahuasce su od relativno nedavno ilegalni u Hrvatskoj, tako da je svaka nabavka riskantna, možda imaš sreće pa ti prođe, al veće su šanse da će zaustavit na carini. Ima dosta mjesta na internetu gdje se to može nabaviti jer je u dosta zemalja legalno, ali kod nas preuzimaš na vlastiti rizik.
I want to say I’ve had it, and fuck what might have been
I want to say the battle’s done and we just couldn't win
That we could not prevail verse the world we’ve been given
I didn't just not ask for this, I wasn't asked permission
ZiggyStardust

Re: Ayahuasca nabavka?

PostPostao/la ZiggyStardust » 28.02.2011, 19:54

grozno..... ja nisam u hr. nego u Sa pa vjerujem da kod nas to josh nije ilegalno... naravno nemoramo ni pricati o tome koliko je besmisleno da to bude ilegalno....
(:LoveSexDrugs:)
rank3
Postovi: 90
Pridružen/a: 31.08.2010, 12:34
Prim. zahvala: 3 puta

Re: Ayahuasca nabavka?

PostPostao/la (:LoveSexDrugs:) » 23.03.2011, 16:48

Ja cu vjerojarno uskoro oralno konzumirati DMT :sunn: . Peganum harmala ce biti koristena kao MAOI.
Avatar
NetkoTamo
rank2
Postovi: 32
Pridružen/a: 31.05.2011, 08:56
Zahvalio/a: 7 puta
Prim. zahvala: 5 puta

Re: Ayahuasca nabavka?

PostPostao/la NetkoTamo » 23.09.2011, 07:40

Ovo sa zabranom zvuči tužno ....
Znali li itko u kojoj mjeri su svi sastojci (ne)legalni?
Dakle, mimosa hostilis, Banisteriopsis caapi, sryian rue, paganum harmala itd?
Možda je moguća neka sigurna, tj. legalna kombinacija?
Hvala unaprijed
Avatar
Alkaloid
rank3
Postovi: 70
Pridružen/a: 16.09.2010, 13:47
Zahvalio/a: 6 puta
Prim. zahvala: 28 puta

Re: Ayahuasca nabavka?

PostPostao/la Alkaloid » 28.09.2011, 16:04

Svi sastojci za ayahuascu (ili bilo koju od zamjenskih varijanti) koji sadrže DMT su ilegalni. Ne postoje manje i veće mjere legalnosti. Mimosa hostilis (koja i nije dio tradicionalnih recepata za ayahuascu) je zabranjena i bilo je slučajeva ljudi koji su zbog naručivanja imali solidnih zakonskih problema.
Sastojci s MAO inhibitiorima su legalni. Što ti nije garancija da će proći na carini. Probaj s manjom količinom pa vidi. P.Harmala je koncentiranija pa je trebaš naručiti manje, premda nije ista stvar kao Caapi. (Sadrže različite alkaloide i imaju različito djelovanje).

Ako želiš u Hrvatskoj legalno nabaviti sastojke za nešto nalik ayahuasci najbolja ti je šansa da za DMT komponentu koristiš travu trstasti blještac, odnosno Phalaris Arundinacea.

Sastav alkaloida ove biljke je promjenjiv, uz to nema čisti profil DMT-a, nego sadrži spektar alkaloida (od kojih nekoliko psihoaktivnih). No definitivno je aktivna. Vrlo je česta i javlja se u cijeloj Hrvatskoj, osobito je česta u širem području sliva rijeke Save, gdje čini jednu od tri temeljna biljna oslonca priobalnih i močvarnih ekosustava. Uz to lako osvaja područja izmijenjena ljudskim aktivnostima, što je čini još češćom, pa je u Zagrebu i okolici sadrži gotovo svaki travnjak (kad prođe neko vrijeme između košnji lako ćete prepoznati karakteristične cvatove).

Razina alkaloida varira između potpuno beskorisne i sasvim upotrebljive pa treba imati na umu da razni faktori povećavaju udio alkaloida (stres, godišnje doba, doba dana...) no neću sad o tome, mogu napisati poseban post o toj biljci i ostalim Phalarisima, ako to ljude zanima.

Još jednom naglasimo da Phalaris definitvno "radi" i da barem jedan izvor navodi kako ga preferira u odnosu na klasične sastojke za ayahuascu, ali uz kratko vrijeme kuhanja od maksimalno deset minuta (nakon čega se tekućina procijedi) kako bi se smanjio udio sastojaka koji izazivaju negativne efekte.

O seansi s phalaris-ayahuascom piše recimo Jim DeKorne u knjizi "Psychedelic Shamanism" (str. 160, dostupna na linku ispod)

http://books.google.com/books?id=uNGl_a ... &q&f=false

Eksperimentiranjem s raznim vrstama Phalarisa kao dodacima za ayahuasca analog bavi se i znanstveni rad iz 90-ih, na ovom linku:

http://www.catbull.com/alamut/Bibliothe ... id6703.pdf

:mushroom: m :mushroom: i :mushroom: r :mushroom:
Avatar
wonaabi
rank12
Postovi: 537
Pridružen/a: 21.03.2010, 11:06
Zahvalio/a: 185 puta
Prim. zahvala: 135 puta

Re: Ayahuasca nabavka?

PostPostao/la wonaabi » 28.09.2011, 22:03

http://www.lycaeum.org/~sputnik/Plants/ ... DMTLU.html
izgleda da phalaris aquatica ima veću koncentraciju dmt-a...i čini mi se da toga imam na kile oko kuće pa neko eksperimentiranje nebi bilo na odmet.samo te phalaris mi sve isto izgledaju.dal netko zna kako da odredim dal je aquatica,arundinacea il nešto treće i beskorisno?

naravno nebi konzumiro oralno već bi odradio ekstrakciju pa pušio...
recite ne yogi, kao drogi!
Avatar
Psychonaut
Moderator
Postovi: 557
Pridružen/a: 31.10.2010, 19:58
Zahvalio/a: 84 puta
Prim. zahvala: 174 puta

Re: Ayahuasca nabavka?

PostPostao/la Psychonaut » 28.09.2011, 22:13

Cak i da mogu nabaviti sve sastojke za ayahuascu, ne znam da li bih se usudio da je sam pravim i konzumiram. Pogotovo bez prethodnog iskustva sa njom. Al ako je budete sami pravili, preporucujem da je niposto sami ne konzumirate - trebat ce vam neko da vas pazi tokom tripa. Bez toga vrlo lako mozete iskusiti valjanje u govnima i povracotini, a ni to nije najgore sto vam se moze desiti.

Moja preporuka bi bila da se ayahuasca konzumira iskljucivo u okviru ceremonije. Znam da to nije lako jer kod nas takvih ceremonija nema, ali isplati se cekati i naci u nekoj od zemalja koje nisu daleko, ako vec ne mozete u Amazoniju...
Pozivam te da budes moj ucitelj
Avatar
Alkaloid
rank3
Postovi: 70
Pridružen/a: 16.09.2010, 13:47
Zahvalio/a: 6 puta
Prim. zahvala: 28 puta

Re: Ayahuasca nabavka?

PostPostao/la Alkaloid » 28.09.2011, 23:32

"kako da odredim dal je aquatica,arundinacea il nešto treće i beskorisno?"

aquaticu (vodenu svjetlicu) i arundinaceu (blještac) je prilično lako razlikovati - aquatica ima kompaktniji klas dok je on kod blještca razgranat. Također arundinacea ima crvenkasti cvat (kako klas sazrijeva crvena boja prelazi u žutu boju zrele pšenice). Aquatica nije pretjerano česta u Hrvatskoj, znam pouzdano da je ima oko rijeke Krke, a vjerojatno i po drugim dalmatinskim močvarama. Moguće je susresti i hibrid aquatica/arundinacea.
Inače phalarise uopće nije teško prepoznati kad jednom malo "uđete" u trave, a da bi to postigli gledajte trave (od korijena do klasa) i čitajte literaturu. Jedna od posebnosti karakterističnih za phalarise su prozirne ligule - to je tkivo na mjestu gdje se list spaja sa stabljikom, a kod phalarisa izgleda ovako:
https://mycotopia.net/forums/attachment ... ligule.jpg

ni aquatica ni arundinacea nisu dobar izbor za ekstrakciju pušivog dmt-a. Ekstrakcija je komplicirana jer imaju puno masnih tvari koje otežavaju stvar, a sadrže i koktel raznih alkaloida koji utječu na psihoaktivne efekte. Recimo sadrže značajne količine 5-meo-dmt-a koji je, kažu upućeni, ugodniji u oralnim kombinacijama nego kad ga pušiš. U principu ako probaš napraviti ekstrakciju umjesto čistih kristala dmt-a (kao od kore korijena Mimose) dobit ćeš neki psihoaktivni katran dosta drugačijeg učinka (mada ni to ne mora biti loše).

Jedini uistinu dobar kandidat za ekstrakciju čistog dmt-a iz roda phalaris je kratkoklasasta svjetlica (p. brachystachys) koja ima visoku razinu dmt-a i vrlo malo drugih alkaloida. Kratkoklasasta svjetlica je mediteranska jednogodišnja trava (za razliku od višegodišnjih aquatice i arundinacee), a koja je vrlo rijetka u Hrvatskoj, ima je na nekim otocima poput Mljeta, ali zbilja je rijetka i nije je osobito lako razlikovati od dosta češće kanarske svjetlice (p. canariensis) za koju pak ne postoje dovoljno jasni podaci o tome sadrži li značajne količine alkaloida. Brachystachys je inače i jedna od biljaka s najvećim zabilježenim razinama dmt-a - i do 3% suhe mase, premda i kod nje potencija ovisi o raznim faktorima. Sjeme je moguće nabaviti preko interneta, ono ne sadrži dmt te je potpuno legalno.

Psychonaut je napisao/la:Cak i da mogu nabaviti sve sastojke za ayahuascu, ne znam da li bih se usudio da je sam pravim i konzumiram. Pogotovo bez prethodnog iskustva sa njom. Al ako je budete sami pravili, preporucujem da je niposto sami ne konzumirate - trebat ce vam neko da vas pazi tokom tripa. Bez toga vrlo lako mozete iskusiti valjanje u govnima i povracotini, a ni to nije najgore sto vam se moze desiti.

Moja preporuka bi bila da se ayahuasca konzumira iskljucivo u okviru ceremonije. Znam da to nije lako jer kod nas takvih ceremonija nema, ali isplati se cekati i naci u nekoj od zemalja koje nisu daleko, ako vec ne mozete u Amazoniju...U potpunosti se slažem sa svime što si napisao. Premda vjerujem da nas to ne treba spriječiti da (oprezno) eksperimentiramo s Phalarisom. Ne mogu zamisliti da bez razloga svuda oko nas raste biljka s tako moćnim enteogenim potencijalom. Ne vjerujem u slučajnosti takve vrste.


:mushroom: m :mushroom: i :mushroom: r :mushroom:
Avatar
Ninti
Moderator
Postovi: 718
Pridružen/a: 08.07.2010, 10:33
Zahvalio/a: 428 puta
Prim. zahvala: 334 puta

Re: Ayahuasca nabavka?

PostPostao/la Ninti » 14.10.2011, 09:18

ZiggyStardust je napisao/la:Pozdrav,

Vjerujem da mnogi od vas imaju zelju probati Ayahuascu, pa zanima me jel ima neko iskustava na forumu s nabavkom sastojaka preko net-a, i dali je neko vech probao :) Do nedavno su se na soma gardenu mogli kupiti "ayahuasca packovi" s svim potrebnim sastojcima... nema ih vise tu al vjerujem da ima na nekom drugom shopu... naravno nema jaceg i dugotrajnijeg dmt iskustva od same ayahuasce pa vjerujem da je to nesto za sto se svakako vrijedi potruditi :)

:psy


Mislim da nam je najbliže Beč po pitanju legalne konzumacije u obliku šamanskog rituala.
No cijena jednodnevne konzumacije je 270€, dvodnevne 490€, tri dana 690€. Dosta..

http://www.schamanismus-tantra.at/news3.htm

SViđa mi se što se širi svijetom i nešto pozitivno kao Ayahuasca :D

"The legal status of ayahuasca is defined globally in many different ways. Many governments consider the potion as a drug because it contains DMT ... The United Nations International Narcotics Control Board (INCB = International Narcotics Control Board) in Vienna, on compliance this Agreement wakes expressed, but in this context that ayahuasca did not belong to the drugs that fall into the category of narcotic drugs and narcotics. The drink and the ingredients from which it is made are legal according to the opinion of this Council. However, National laws may set aside the declarations of the INCB. "
Refren? Mantra? Ne, tek razlika između ljudi koji žive i onih koji samo borave ovdje.

Natrag na “Općenito”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.