Rizik Uploadanja Materijala na Majku (slike i slično)

Sve ono što ne spada u ostale kategorije
Jodorowsky
rank1
Postovi: 8
Pridružen/a: 04.12.2015, 14:46
Zahvalio/a: 5 puta

Rizik Uploadanja Materijala na Majku (slike i slično)

PostPostao/la Jodorowsky » 16.02.2016, 17:03

Pozdrav svima! Zanima me koliko je pametno ili glupo objavljivati slike ili slično na Majci ako se ne spajaš preko proixija sa nekakvim Tor browserom ili slično. Hvala. :confusedd:
Avatar
Beyond Le Fov
Moderator
Postovi: 2045
Pridružen/a: 06.02.2010, 21:48
Zahvalio/a: 358 puta
Prim. zahvala: 1143 puta

Re: Rizik Uploadanja Materijala na Majku (slike i slično)

PostPostao/la Beyond Le Fov » 16.02.2016, 20:19

Themajka je na SSL protokolu sa serverom smještenim van balkanskih država. Podatkovni promet od tvog kompjutora/mobitela do majkinog servera je šifriran istim načinom koji koriste banke, web dučani i svi i svatko gdje se žele zaštititi podaci. SSL je neprobojni standard i nema načina da ga se hakira bez ubacivanja virusnih programa na tvoj komp, niti se može nekakvim legalnim putevima dešifrirati promet od treće strane. Ključ za dešifriranje ima jedino tvoj internet preglednik i dobiva ga u momentu kad posjetiš forum. Zbog toga proksiji su nepotrebni jer SSL osigurava anonimnost iako na drugačiji način. Mnogi ljudi s naših prostora dolaze na themajku pa praktički zbog SSLa ISPovima nije moguće znati tko je iza kojeg accounta iako logiraju spajanje s tvoje IP adrese na majkinu IP adresu i količinu prometa. Ako iz paranoje ne želiš da tvoj ISP kojem plačaš račune za internet logira tvoje posječivanje themajke onda si staviš proxy, odnosno koristiš TOR browser. I slike ne uploadaš na neke nekodirane sajtove nego direktno preko foruma.

Opčenito na internetu pametno je ne pisati u svoje ime ako se radio o nečem ilegalnom, i uopće ne raditi ono što je ilegalno u tvojoj državi. Moderatori i administratori se brinu da forum bude legalan koliko god je to moguće s obzirom na tematiku foruma. Moje osobno mišljenje je da za vođenje dnevnika uzgoja ili pitanja sa slikama netreba imati straha.
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.

Natrag na “Općenito”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.