Solarna voda

Njegujte svoje tijelo i duh u skladu sa prirodom
Avatar
Punana
rank3
Postovi: 50
Pridružen/a: 21.03.2010, 17:22
Prim. zahvala: 8 puta

Solarna voda

PostPostao/la Punana » 06.04.2011, 08:27

Voda, napunjena sunčevom energijom ima ogroman ljekoviti učinak na cijelo tijelo i ogranizam. Možete ju ovako pripremiti:

1. Napunite staklenu (neobojanu) bocu vodom. Koristite vodu iz slavine ili izvorsku vodu. Kada je potrebno, prokuhajte ili filtrirajte vodu kako bi se riješili bakterija. Ne koristite plastične boce, jer plastika sama po sebi je otrovna te pri većim temperaturama postaje još toksičnija i može biti opasna po vaš organizam i zdravlje.

2. Poklopite staklenu bocu staklenom čašom te ju stavite ujutro vani na golu zemlju, na Sunce, ako je moguće na mjesto na kojem će ju Sunce moći obasjavati cijeli dan. Nemojte ju postavljati na travu, jer ona sprečava punjenje boce energijom.

3. Ostavite vodu vani na 5 do 8 sati. Nekada je potrebno više vremena, a nekada manje. Recimo ako je vani oblačno, trebati će vodu ostaviti duže.

4. Nastojte popiti tu vodu tokom dana. Ona zadržava svoju energiju samo 24 sata. Ne pretačite tu vodu u plastične boce i ne stavljajte ju u hladnjak. Također ne stavljajte vodu blizu izvora radijacije i ostalih štetnih zračenja.

slika


Dodatni savjeti oko primjene solarne vode

x Solarnu vodu također možete davati svojim kućnim ljubimcima te njome zaljevati svoje biljke. Možete ju koristiti također kao kapi za oči ili za brže zacjeljivanje rana, te riješavanje problema sa kožom.

x Ne ostavljajte vodu vani preko noći na mjesečevoj svjetlosti. Mjesečeva energija može negativno djelovati na naš organizam (ponekad pozitivno, no u iznimno rijetkim slučajevima).

x Što je veća boca, to duže vremena treba da se napuni energijom. 5 boca od 1 litru se puni brže nego 1 boca od 5 litara.

x Također možete praviti ovim putem Suncem napunjen čaj. Samo stavite bilje ili vrećicu u vodu i do podneva ćete imati ukusan čaj.

x Uvijek imajte bocu sa vodom vani preko dana, kako biste imali svoje zalihe vode tokom cijelog dana.

x Tokom zimskog razdoblja, da biste izbjegli smrzavanje vode i pucanje staklene boce, uvijek postavite bocu na prozor na koji direktno pada sunčeva svjetlost.

x Izbjegavajte korištenje obojanih ili boca u boji. Nastojte koristiti prozirnu bocu jer koristeći nju, na pravi način se sunčeva svjetlost prelama u istoj, puneći tako vodu energijom i duginim bojama koje kada se popiju savršeno djeluju na naše unutarnje organe.
Os Mica

Re: Solarna voda

PostPostao/la Os Mica » 08.04.2011, 07:47

čitala sam o solarnoj vodi i jako mi je to interesantno. definitivno ću probati..moram kupiti staklenu bocu prvo :D

ima li netko iskustva sa solarnom vodom?
Strike 2.0
rank2
Postovi: 32
Pridružen/a: 12.05.2011, 18:05
Prim. zahvala: 1 put

Re: Solarna voda

PostPostao/la Strike 2.0 » 24.05.2011, 15:28

Ovo donekle ima smisla...
Kemikalije koje se mogu naci u vodi sa slavine mogu se djelomicno,mozda cak potpuno razgraditi
pod djelovanjen UV zraka koje ubijaju i vecinu klica.
Ovo je cista znanost,nije nikakva misterija.
Avatar
Ninti
Moderator
Postovi: 719
Pridružen/a: 08.07.2010, 10:33
Zahvalio/a: 429 puta
Prim. zahvala: 335 puta

Re: Solarna voda

PostPostao/la Ninti » 08.06.2011, 15:00

Ova teorija o solarnoj vodi mi je savršeno imala smisla, sve dok nedavno nisam naišla na stanovitog Viktora Schaubergera, austrijskog šumara koji je u svom radu pomoću prirode došao do iznimnih spoznaja, tako da možemo govoriti o njemu kao prirodnjaku, filozofu i izumitelju. Olaf Alexanddersson napisao je o njemu odličnu knjigu »Living Water« koja je dostupna samo na engleskom jeziku. Njegov rad je preopširan da bi ga se u potpunosti moglo opisati, stoga preporučam čitanje knjige. Valja napomenuti, da je već 1930 godine razvio »stroj za izradu žive vode«. Ono što Schauberger tvrdi kosi se sa ovom teorijom o solarnoj vodi. On smatra da je voda živa dokle god se kreće svojim prirodnim tokovima, a u onom trenutku kada je čovjek počne usmjeravati prema svojim nekim nahođenjima, nastaju problemi (poplave, suše..). Isto tako smatra da je prirodna temperatura vode (koja je čini najbogatijom i najživljom) oko 4°C, to je temperatura vode u trenutku kada sama probije svoj prirodni put na izvor, ujedno najzdravija voda za piće. Čim voda dođe u kontakt sa suncem, diže joj se temperatura i njena sila oslabljuje te se smanjuje gustoća vode i time gubi na kvaliteti. Uglavnom što se tice čovjekovog zdravlja, Viktor smatra da je najbitnije za zdravlje da voda bude onakva kakvu nam priroda daje u hladnim potocima blizu samih izvora ( ne sparenu suncem )

Evo jednog Shaubergerova citata iz jednog Nexusa, vezano za zagrijavanje vode suncem :
The No. 1 enemy of water is excess heat or over-exposure to the sun's rays. It is a well-known fact that oxygen is present in all processes of organic growth and decay. Whether its energies are harnessed for either one or the other is to a very great extent, if not wholly, dependent on the temperature of the water as itself or in the form of blood or sap. As long as the water-temperature is below +9°C (+48.2°F), its oxygen content remains passive. Under such conditions the oxygen assists in the building up of beneficial, high-grade micro-organisms and other organic life. However, if the water temperature rises above this level, then the oxygen becomes increasingly active and aggressive. This aggressiveness increases as the temperature rises, promoting the propagation of pathogenic bacteria, which, when drunk with the water, infest the organism of the drinker.

Ovo je samo jedan mali dio Schaubergerova rada i ne kažem da se slažem s njim, zanima me samo vaše mišljenje. Dali se još netko susreo sa Schaubergerovim radom i što misli o njemu i njegovim torijama o vodi.?
Avatar
mr. gljiva
Moderator
Postovi: 648
Pridružen/a: 23.03.2010, 17:09
Zahvalio/a: 37 puta
Prim. zahvala: 96 puta

Re: Solarna voda

PostPostao/la mr. gljiva » 08.06.2011, 21:20

Nešto je bilo na televiziji u nekoj emisiji o nekom austrijancu kaj je izmislio uređaj nalik jajetu gdje bi se odozgora ulila voda,a unutra je bila jedna ili dvije cijevi zavijene na neki poseban način tako dok voda procuri cijeli put, povrati "životnu energiju" :)
skuliran do jajc :thumbsup:
Avatar
Ninti
Moderator
Postovi: 719
Pridružen/a: 08.07.2010, 10:33
Zahvalio/a: 429 puta
Prim. zahvala: 335 puta

Re: Solarna voda

PostPostao/la Ninti » 09.06.2011, 12:27

Eee da to bi bio Schauberger ili vec neki njegov nasljednik.. Sve se u prirodi svodi na spiralno kretanje tzv golden ratio
slika
navodno je i za Hitlera radio letece tanjure na istom principu implozije (suprotno od eksplozije na kojoj većina današnje tehnologije funkcionira)

slika

Također kad već spominješ jaje :D , došao je do saznanje da jaja duže ostaju svježa ako se drže u frižideru naopačke, uži dio prema dolje, a ne širi. Zato i amfore imaju oblik jajeta naopačke, stari ljudi su znali na koji način zadržati duže svježinu namirnica.

slika

To navodno ima veze sa strujenjem zraka oko jajeta i opet se sve nekako svodi na onu gore spiralu.. zapravo sve se svodi na nju :)
Malo sam odlutala od teme, al pričam o tzv 'vodenom čarobnjaku' pa i valjda nije prestrašno ;)
Avatar
Fig
Moderator
Postovi: 498
Pridružen/a: 21.11.2010, 23:53
Zahvalio/a: 48 puta
Prim. zahvala: 112 puta

Re: Solarna voda

PostPostao/la Fig » 19.09.2011, 00:16

Na stranici sam od javnosti poznatom Drage Plečka naišao na zanimljivu temu o čudesnoj vodi. Priča se o raznim iscjeljujućim izvorima kroz povijest i svjedočanstvima o toj magičnoj tekućini. Također se spominje Schauberger i spomenuta teorija moći spirale. Nisam do sada ništa njegovog čitao ali vjerujem da će se to promijenit.
Ono što me posebno fasciniralo je sama molekulska struktura i ponašanje vode kao reakcije na zvuk i energiju pojedinca. Reakcije putem raznih kristalizirajućih fraktalnosti oblika... izgleda predivno i fascinantno, mislim da vrijedi bacit oko.

Ne znam koliko mi je bliska ta vjerojatnost kako bi voda reagirala na zvukove kao što je ''hvala'' ili ''budalo'', već više na samu energiju koju osoba širi prema njoj, te sa kojom namjerom. Isto tako putem same muzike, vibre samog skladatelja koji je unio svoju energiju i stanje u splet predivnih nota.
Pa su mi eliksiri kao takvi veoma fascinantni, pa i spravljanje putem tibetanskih zdjela i raznih gongova proizvodeći tako ugodne vibracije i energetske kanale u tekućini koja potom kao nekakva pozitivna osobnost prenosi materijalno energiju u naše tijelo tako fizički obujmujući i okupavajući same organe i unutrašnjost, a sa time i sve pozitivno popratno.
(:LoveSexDrugs:)
rank3
Postovi: 90
Pridružen/a: 31.08.2010, 12:34
Prim. zahvala: 3 puta

Re: Solarna voda

PostPostao/la (:LoveSexDrugs:) » 02.10.2011, 14:50

Ma tog tipa skuzis vec i samo iz naslova njegove knjige - Droge bič novog doba XD.
Avatar
wonaabi
rank12
Postovi: 537
Pridružen/a: 21.03.2010, 11:06
Zahvalio/a: 185 puta
Prim. zahvala: 135 puta

Re: Solarna voda

PostPostao/la wonaabi » 02.10.2011, 23:16

seljačina s egzotičnim brkovima :p
recite ne yogi, kao drogi!
Avatar
Fig
Moderator
Postovi: 498
Pridružen/a: 21.11.2010, 23:53
Zahvalio/a: 48 puta
Prim. zahvala: 112 puta

Re: Solarna voda

PostPostao/la Fig » 03.10.2011, 20:40

:D ma je da, nemam ni sam ikakvo mišljenje o liku, ne znam što bi mi pomoglo... samo se nadovezah na tekst o vodi potkrijepljen referencama od spomenutog Schaubergera i sl., a ne samim pametovanjima i ličnim stavovima brkatog lika.

Natrag na “Moje Tijelo, Moj Hram”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.