Stranica: 1/3.

Prirodni šamponi

Postano: 10.03.2013, 21:01
Postao/la Marijo
treabo bih ako netko ima kakvih recepata za napraviti prirodan šampon za kosu bez kemikalija :)

Re: Prirodni šamponi

Postano: 11.03.2013, 00:33
Postao/la Beli mag

Re: Prirodni šamponi

Postano: 12.03.2013, 21:36
Postao/la Marijo
hvala puno još jedno pitanje gjde nabaviti sapun bez mirisa za kosu

Re: Prirodni šamponi

Postano: 12.03.2013, 21:46
Postao/la Beli mag
Mislim da ga možeš nabaviti u DM-u ili ljekarnama. Sapun baza bez dodataka. Također što i preporučujem možeš ga i sam napraviti sa soda kauštikom, maslinovim uljem i destiliranom vodom. Neznam točno omjere i proces, ali provjeri malo po netu pod "how to make castile soap".

Javi rezultate kada napraviš :)

Re: Prirodni šamponi

Postano: 12.03.2013, 22:27
Postao/la Marijo
Zahvaljujem jako puno ako sve uspije javim rezultate :D

Re: Prirodni šamponi

Postano: 13.03.2013, 10:50
Postao/la Ruskinja
U biljnoj drogeriji ja sam kupila prirodni sapun isključivo na bazi svinjske masti (bez razno raznih umjetnih dodataka. Sapun je koja 3 puta težio više od uobičajenog sapuna i koštao je oko 30 kn.

Re: Prirodni šamponi

Postano: 15.08.2013, 22:25
Postao/la namasteasc
Prirodni šampon uvijek treba biti jednostavan i napravljen prirodnom sapunifikacijom sa KOH.Nemojte nasjedati na svakakve reklame i bio bio proizvode jer to je samo pričica ako želite pravi prirodni proizvod nikada ih nečete nači ni u jednoj trgovini jerjednostavno je to tako. Svakako savjetujem da sami pravite šampone ili ako ne onda kupite od onih koji znaju kako se rade. Ako želite kupiti prirodni šampon slobodno se možete javiti nama. Ovdje možete vidjeti ponudu prirodnih šampona ali svakako prije kupnje savjetujem da se javite na mail namasteasc@gmail.com radi uvida u zdravstveno stanje jer šampone i sve ostale prirodne proizvode za kosu isključivo su prvenstveno fokusirani za vlasište kose.Za sve ostale informacije vezane za šampon za kosu možete se javiti preko maila. Dopustite prirodi da teče vašim venama. http://www.njuskalo.hr/trgovina/udruganamaste

Re: Prirodni šamponi

Postano: 24.08.2013, 16:34
Postao/la dete cveća
Kosu na potpuno prirodan način i bez upotrebe kemikalija možete prati i gelom aloe vere! Nedavo sam guglajući došla do te informacije, provjerila sam i sama i zbilja djeluje :D vlasište ostane čisto, a nije iziritirano kao kod upotrebe standardnih šampona i sapuna, a uz to aloe vera odlično djeluje protiv ispadanja kose i peruti :thumbsup:

Re: Prirodni šamponi

Postano: 25.08.2013, 09:57
Postao/la namasteasc
Nepotrebno je prati kosu gelom aloe vere jer svaki gel aloe vere je pun kemikalija ako je čisti gel tj(odvajanjem aloina iz lista aloe vere barbadensis)onda je to druga stvar, ali i ta biljka mora biti starija od 3-5godina.Aloe vera gelovi su marketinški trikovi,pogledajte proizvođače koji rade sa proizvodima sa aloe verom. Pročitajte sastav proizvoda koji se prodaju kao prirodni proizvodi na bazi ..ili sa ekstraktom.. ili kao gel od aloe vere.Pogledajte sastav kada kupite gel od tzv aloe vere. Prodaju se gelovo od 98%, aloe, 99% aloe i ljudi nasjedaju na to jer su naivni. Nemojte dopustiti da vam izbiju novac iz đepa. Ako trebate aloe veru gel onda tražite pravi, domaći ili da kažem koji je iz lista handmade. Razumljivo je ako perete kosu sa takvim gelovima imate više štetnosti od tog pranja kose nego koristi kao čistoću kose. Sve što stavite na kosu,vlasište ide direktno pod kožu i na kraju znate kakvo djelovanje dobijate ako sintetička tvorevina uđe u naše tijelo. Svakako dobro razmislite čime perete kosu iako je dokazano ako jedete sirovu mono hranu prestaje vam i mašćenje kose, poboljšava periferna cirkulacija i uravnotežuje rad i električnu moždanu funkciju. Kosa je antena duše. Uvijek imajte na umu ako želite nešto kupiti da imate koristi od tog proizvod, nemate kontraindikacije i prije svega zdravo je za vas, nije štetno za okoliš i životinje. Budite prijatelj prirodi i samom sebi, nemojte nasjedati na raznim marketinškim trikovima koji se šire preko interneta, medija i razno raznih načina. Jednostavno vrijeme je da se ponovno približite prirodi i jedinoj pravoj istini.Postoji izreka mogu se lagati drugi ljudi, ali sebe samoga baš i ne. Dopustite da priroda teče vašim venama...:)

Re: Prirodni šamponi

Postano: 25.08.2013, 18:13
Postao/la dete cveća
Apsolutno se slažem da ne treba nasijedati na marketinške trikove i uzimati "prirodne" proizvode zdravo za gotovo jer zbilja se širok spektar štetnih kemikalija podvaljuje pod prirodne! Osobno sve što koristim provjerim dva put i onda još jednom da se uvjerim da je to u potpunosti sigurno i za mene i za okoliš. Na žalost, gel aloe vere koji se prodaje u trgovinama i apotekama u hrvatskoj uvijek dolazi u miksu s kemikalijama, i to što na pakovanju piše da je gel 99% čist mi ništa ne znači ako je preostalih 1% otrovno. Ali to ne znači da ne postoji čisti aloe vera gel(čist u smislu da su dodaci koje sadrži sigurni za upotrebu, naravno doslovno čisti aloe vera gel možemo pripremiti samo u kućnoj radinosti) Gel koji koristim sadrži samo prirodna eterična ulja(npr čajevac) vitamin E i limunsku kiselinu koji mu održavaju svježinu i djeluju antibakterijski i naručujem ga na netu jer naravno izbor kod nas je siromašan..tako da treba dosta truda uložiti da se pronađe uistinu prirodan proizvod, ali trud se itekako isplati :D