Gavez (Symphytum officinale L.)

Recepti, napici, tinkture...
Avatar
Devil'sChase
Moderator
Postovi: 864
Pridružen/a: 07.06.2011, 06:40
Zahvalio/a: 311 puta
Prim. zahvala: 200 puta

Re: Gavez (Symphytum officinale L.)

PostPostao/la Devil'sChase » 02.09.2012, 20:16

E, znate kaj je pre-ebeno, buduci da sam se izranjavo po šumi cijeli došo sam na ideju da gavezov prah (korijena naravno) miješamo s rakijom tolko dok ne postane gusta masa, uzasno je ljepljivo i sluzavo, ubiti znate i sami, i sa štapićem si nanesem to na rane onak masno, ko cement( imal sam povece rane) i kad se to sasusilo lijepo, nis odem ja na kupanje, i nakon kupanja to i dalje na mojoj rani, tak da ak imate vece rane ovo fkt preporucujem. :)
Mi Slaveni, nekoć vjerovasmo u sveobuhvatno jedinstvo, drveće štovasmo kao naše pretke, starije i mudrije od čovjeka, vjerovasmo u nadnaravnu snagu životinja, ali srećom, došoše nam kršćanstvo, spasivši nas od zlih štovanja, te navevše nas na pravi put :)
Avatar
fear8wonder
rank2
Postovi: 33
Pridružen/a: 19.11.2013, 00:44
Zahvalio/a: 2 puta
Prim. zahvala: 17 puta

Re: Gavez (Symphytum officinale L.)

PostPostao/la fear8wonder » 02.04.2014, 23:05

kad imaš jako oštećenu kožu bolje je upotrijebiti gavezovu mast jer tinktura sadrži alkohol,a alkohol peće kožu.
mislim da je bolje nanositi gavez 2-3cm uokolo rane a ne direktno na nju jer ako to radiš koža će najprije zacjeliti površinski-izvana,pa će unutarnjoj rani trebati duže da zacijeli.

i ako iskoristite gavez za raditi mast ili tinkturu,ostatke opne korijena nemojte baciti u smeće,već to iskoristite kao odlično bio gnojivo u svome vrtu! :)

Natrag na “Liječenje ljekovitim biljem”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.