lecenje depresije psihodelicima

Recepti, napici, tinkture...
Avatar
St00
rank3
Postovi: 57
Pridružen/a: 17.10.2012, 16:00
Zahvalio/a: 5 puta
Prim. zahvala: 6 puta

Re: lecenje depresije psihodelicima

PostPostao/la St00 » 05.04.2013, 20:57

ja prvenstveno preporucujem jednu dobru, detaljnu, samo-psihoanalizu
to lako moze da pomogne, ako nismo previse egoisticni

ayahuasca i sl. samo i iskljucivo u prisustvu vodica, posebno kad se vec radi o depresivnom stanju

lecenje posledice bez uzroka (uzimanje bilo kojih medikamenata koji ne angazuju svesnost kod problema) su kolko dobri za jednokratnu upotrebu, tolko visestruko losi kasnije kad se vratimo u to stanje koje nije popravljeno

meni je bilo korisno da uradim neke male korake u svom zivotu, da se batalim samog planiranja i npr nekih navia koje su mi bezveze odnosile vreme
Sta su tvoje stvarne potrebe?
Avatar
Gorda
rank10
Postovi: 408
Pridružen/a: 20.01.2013, 22:45
Zahvalio/a: 85 puta
Prim. zahvala: 91 put

Re: lecenje depresije psihodelicima

PostPostao/la Gorda » 06.04.2013, 03:30

Osobno znam neke ljude koji su počeli konzumirati travu radi depresije... Ne znam kakvo im je detaljno stanje bilo, ali tvrde da je pomoglo. I dalje su korisnici ;)

Siguran sam da ćeš naći neku učinkovitu metodu! :ymhug:
"Just as a candle cannot burn without fire, men cannot live without a spiritual life."
Avatar
Red
Moderator
Postovi: 4300
Pridružen/a: 06.02.2010, 20:50
Zahvalio/a: 242 puta
Prim. zahvala: 676 puta

Re: lecenje depresije psihodelicima

PostPostao/la Red » 06.04.2013, 09:32

Gospina trava (kantarion)i liječenje depresije

[thumbnail=float-left]https://themajka.com/media/images/1365244220.jpg[/thumbnail]Gospina trava (Hypericum perforatum, latin.) je višegodišnja biljka žutih cvijetova. Može narasti do jednog metra visine. Izvorno ime Hypericum poteklo je od grčkih riječi hyper (iznad) and eikon (slika), što objašnjava tradicionalnu upotrebu biljke u svrhu otklanjanje zla, gdje se ona stavljala preko svete slike tijekom blagdana Sv. Ivana. Gospina trava raste u mnogim dijelovima svijeta, Europi, zapadnom dijelu SAD-a, dijelu Azije i Afrike. Gospina trava raste po rubove šuma, po čistinama, šikarama, livadama i uz živice. Gospina trava može se i uzgajati. Usprkos tome što se u oko 20 država ova biljka vodi kao štetni korov, ona se uzgaja i u komercijalne svrhe, naročito u južnoj i istočnoj Europi. Ova biljka stoljećima se koristi u medicinske svrhe. Zabilježena korištenja ove biljke idu sve do drevne Grčke gdje se koristila za liječenje raznih 'nervnih poremećaja'. Zbog svojih ljekovitih svojstava zove se Gospina trava. Na engleskom jeziku ona se zoveGospina trava tj. kantarion 'Trava sv. Ivana' budući da najjače cvijeta oko kršćanskog blagdana sv. Ivana Krstitelja (24.06.).

U medicinske svrhe koriste se i listovi i cvjetovi.

Gospina trava sadrži razne kemikalije. Među njima najproučavanije su hipericin i pseudohipericin, koji se nalaze i u listovima i u cvjetovima. Neki znanstvenici smatraju da ove najbolje proučene kemikalije nisu te koje su odgovorne za ljekovita svojstva biljke. U tijeku su ispitivanja djelovanja esencijalnih ulja i flavonida koji se nalaze u Gospinoj travi.

Čaj od Gospine trave, ulje i tablete najčešći su oblici korištenja ove biljke.

Gospina trava u liječenju depresije

U novije vrijeme Gospina trava najčešće se koristi za liječenje depresije. Postoje ispitivanja koja su pokazala da ova biljka može značajno ublažiti simptome depresije kod osoba s blagom ili srednje jakom depresiji. U Europi Gospina trava često se prepisuje bolesnicima s depresijom. Gospina trava spada među najprodavanije suplemente u SAD-u.

Neka ispitivanja pokazala su da Gospina trava djeluje kao antidepresive tipa SSRI (selektivni inhibitori ponovne pohrane serotonina). U ovu vrstu antidepresiva spadaju fluoxetin (Prozac™), sertralin (Zoloft™), fluvoxamin (Luvox™), paroxetin (Paxil™), i citalopram (Celexa™). No Gospinu travu ne prati najčešća nuspojava ovih farmaceutskih antidepresiva, a to je smanjenje libida. To što Gospina trava djeluje kao ovi antidepresivi znači da usklađuje nivo serotonina, dopamina i noradrenalina u mozgu. To su neurotransmiteti koji su u vezi s raspoloženjem. Gospina trava sadrži razne kemikalije, uključujući hipericin, hiperforin i flavonide. Prvo se smatralo da je za svoja antidepresivna svojstva odgovoran hipericin, ali postoje mišljenja da bi za to mogle biti odgovorne druge kemikalije.

Gospina trava također može popraviti raspoloženja osoba koje pate od sezonske depresija. Sezonska depresija je oblik depresije koji se kod nekih ljudi pojavljuje tijekom zimskih mjeseci zbog odsutnosti sunčeva svijetla i koji se obično liječi foto terapijom. Gospina trava također se predlaže i kao alternativna terapija osobama sa socijalnim fobijama i opsesivno kompulsivnim poremećajem. No Gospinu travu ne bi smjele koristiti osobe s bipolarnim poremećajem.

Nadalje, Gospina trava može blagotvorno djelovati i za ublažavanje postmenstrualnih fizičkih i psihičkih simptoma, uključujući grčeve, razdražljivost i žudnju a hranom. Također, neke studije upućuju da Gospina trava može poboljšati raspoloženje i pomoći tijekom menopauze. Gospina trava može biti korisna kod ekcema, rana, manjih opeklina i hemoroida. Tradicionalno, Gospina trava koristi se i kod nekih drugih oboljenja.

Kada se Gospina trava uzima u propisanoj količini nuspojave su rijetke ili blage i ako do njih dođe one uključuju suhoću usta, vrtoglavicu, dijareju, povraćanje i umor. Gospina trava može također izazvati i osjetljivost na svjetlost. Radi se o rijetkoj reakciji do koje može doći ako osoba uzima Gospinu travu duže vrijeme i u većim količinama. Ovoj pojavi sklonije su osobe svjetlije puti, ali nije neuobičajena i kod onih tamnije puti.

Djelovanje Gospine trave na trudnice, dojilje i žene koje žele zatrudnjeti nije dovoljno ispitano pa bi ove žene trebali izbjeći uzimanje Gospine trave.

Gospina trava može doći u interakcije s drugim lijekovima. Ukoliko osoba uzima već neke lijekove uputno je raspitati se o mogućim interakcijama kod liječnika ili ljekarnika. (Moguće interakcije Gospine trave s drugim lijekovima>>> na eng. jeziku). Osobe koje se pripremaju na operativni zahvat trebale bi neko vrijeme (barem 5 dana) prije operacije prestati uzimati Gospinu travu te o tome izvijestiti liječnika.

Čaj od Gospine trave: Uzmemo vrhom punu čajnu žličicu bilja na 1/4 litre vode, samo oparimo i ostavimo da odstoji cca 15 minuta ili više

Ulje od Gospine trave: Po suncu nabrane cvjetove i listiće (otprilike 3 šake) stavimo u staklenku širokog otvora, prelijemo hladno prešanim maslinovim uljem ili uljem od kukuruznih klica (omjer otprilike: gospina trava 1: 3 ulje), dobro zatvorimo i držimo na suncu 7 tjedana.
Boca se svakodnevno protrese (promućka). Nakon 7 tjedana ulje (cvjetove i listiće) procijedimo kroz višeslojnu gazu (barem 4 sloja gaze).
Ukoliko Vam je postupak priprave ulja uspio - ulje ima crvenu boju. Normalan rok upotrebe je do slijedeće sezone, no ukoliko ga čuvate u tamnoj flašici i na tamnom mjestu može se koristiti 2 god.

Tinktura od Gospine trave: U jednu litru rakije stavimo dvije pune šake na po suncu ubranih cvjetova i ostavimo bocu tri tjedna na suncu ili toplome.
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
abraxas
rank2
Postovi: 21
Pridružen/a: 28.03.2013, 09:13
Prim. zahvala: 1 put

Re: lecenje depresije psihodelicima

PostPostao/la abraxas » 06.04.2013, 12:13

glasam za gospinu travu....užitak ju je tražiti i brati u šumi,čaj je prefin.....a nakon jedne trotjedne kure osjećao sam se osjetno bolje...još malo matičnjaka i metvice u čaj,ma milina...drži se i sretno...
tko leti,leti!
shroomko
rank14
Postovi: 887
Pridružen/a: 16.07.2012, 18:45
Zahvalio/a: 138 puta
Prim. zahvala: 202 puta

Re: lecenje depresije psihodelicima

PostPostao/la shroomko » 06.04.2013, 14:35

I koja ti je sad strategija? Nadam se da nije čekanje.
Avatar
Gadgadni
rank5
Postovi: 160
Pridružen/a: 06.06.2010, 09:53
Zahvalio/a: 2 puta
Prim. zahvala: 40 puta

Re: lecenje depresije psihodelicima

PostPostao/la Gadgadni » 07.04.2013, 09:02

.smatram da bi trebala poslušati Tain tj St00 tj Red tj abraxas tj :)
, osim fizickog ima nevjerovatnu psihicku moc svjesnost da samu sebe lijecis svojim pripravcima (volja je najbitnija, a ona zna cesto visit na tankoj niti). ''' :ymhug:
'The world is a dangerous place, not because of those who do evil.
but because of those who look on and do nothing' ~ Albert Einstein

Natrag na “Liječenje ljekovitim biljem”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.