Korisnici TheMajka foruma za slobodu svih droga

Novosti i obavijesti
Avatar
dimitrije
rank3
Postovi: 98
Pridružen/a: 15.12.2013, 19:38
Zahvalio/a: 85 puta
Prim. zahvala: 49 puta

Korisnici TheMajka foruma za slobodu svih droga

PostPostao/la dimitrije » 17.09.2014, 20:52

U posljednje vrijeme smo svjedoci neracionalne paranoje na forumu koja se ogleda u selektivnoj primeni pravila, samovolji administratora, zaključavanju i brisanju tema, proterivanju članova, i općenito gušenju slobode govora za svaku temu koja ne spada u sferu interesovanja osoblja, pa je samim tim i nepoželjna.

S obzirom na to, da ne postoji jasna granica između sintetičkih i prirodnih droga, pošto su prirodne droge sintetisane od strane živih organizama iz nežive materije određenim kemijskim procesima, a sintetičke se opet dobivaju obradom prirodnog materijala, tako da su prirodne droge ustvari sintetičke, a sintetičke prirodne.

Također, moderna medicina je odbacila podjelu droga na prirodne i sintetske, i klasificira ih isključivo na osnovu geometrijske strukture molekule, od koje jedino ovisi kako će određena droga djelovati.

Moderatori foruma nisu doktori nauka niti magistri neuropsihofarmakologije da bi bili autoriteti za droge.
Oni to ne moraju ni biti ako imaju lično iskustvo sa određenim supstancama.
Iskustvo ne zavisi od droge, nego od osobe.

Stoga vas molim da otvorite oči,
Nemojte biti fundamentalisti moralne većine,
Nemojte biti konzervativni,
Nemojte zaključavati teme,
Nemojte bježati u cenzuru,
Prepoznajte povijesni trenutak,
Shvatite u čemu je bit Foruma,
Ne dozvolite da vas zaslepe mržnja, netolerancija, strah i bijes,
Novo vrijeme dolazi,
Mi smo nosioci promjena,
Ne smijemo skrenuti sa pravog puta,
Moramo imati razumijevanja za braću izgubljenu u vrtlogu komercijalne sintetike,
Saslušajmo njihove riječi,
I pomozimo im da izađu na pravi put.
Avatar
HypnoToad
Moderator
Postovi: 3103
Pridružen/a: 21.03.2010, 17:57
Zahvalio/a: 406 puta
Prim. zahvala: 1016 puta

Re: Korisnici TheMajka foruma za slobodu svih droga

PostPostao/la HypnoToad » 17.09.2014, 21:09

Nikada nismo radili ništa od toga za što nas optužuješ, stoga mi nije jasna poanta ovog posta. Očito je da lažeš i izmišljaš 'fašizam', ali s kojim ciljem? Možeš li mi dati jedan primjer protjeranog člana ili obrisanog posta, koji nije bio tvoj s izravnim ciljem provokacije?
Jedino za što neki od nas imaju slabi prag tolerancije je zlonamjerno rušilačko ponašanje, poput tvog posta na primjer.
Evo da sada mirno i racionalno razjasnimo situaciju, što ti želiš i očekuješ od ovog foruma? Ja ti potpuno iskreno mogu reći, kao netko tko je od svih droga probao samo kanabis, psilocibinske gljive i amanitu muscariu, i tko je ovdje od same formacije ovog foruma, da on nije zamišljen kao mjesto za raspravljanje o drogama, iako ti očito misliš suprotno. Odvojio se od vutre.org, kao mjesto na kojem bi se raspravljalo o svim ljekovitim, otrovnim i psihoaktivnim biljkama i gljivama.
I sada ja imam pitanje za tebe, ako ti se ovaj forum toliko ne sviđa, ako imaš takvih problema s administratorima i moderatorima, zašto dolaziš ovdje? Želiš li nas ubijediti i pobijediti, ili ti je jednostavno dosadno i uzbuđuje te destruktivno ponašanje, voliš izazivati negativne emocije kod drugih?
Ako ti želiš forum koji bi bio posvećen raspravi o svim oblicima psihoaktivnih sredstava, zašto ne pokreneš svoj? Danas stvarno nije teško ni skupo otvoriti i urediti forum.
I want to say I’ve had it, and fuck what might have been
I want to say the battle’s done and we just couldn't win
That we could not prevail verse the world we’ve been given
I didn't just not ask for this, I wasn't asked permission
Avatar
antoniopavaroti
rank14
Postovi: 1030
Pridružen/a: 13.11.2013, 22:49
Zahvalio/a: 358 puta
Prim. zahvala: 332 puta

Re: Korisnici TheMajka foruma za slobodu svih droga

PostPostao/la antoniopavaroti » 17.09.2014, 22:44

Hypno ..ni tvoj odgovor nije baš lišen emocija i revanšizma...u nekim stvarima je dimitrije u pravu..ako se dobro sječam i sam sam imao slično iskustvo njegovom..neke stvari su mi se obrisale itd..itd..jer se nekom nije sviđalo moje pisanje..Ali nema veze...nisam bio u pravu ..Nažalost sva pisanja se ne mogu napisati da bi svima bila po volji..niti je moguće da svi budemo zadovoljni ,niti je moguće da smo apsolutni autoriteti u bilo čemu... zato smatram da bi svako pisanje prije svega moralo biti kolko tolko "istinito" a dal se kome sviđa ili ne trebalo bi biti drugog značaja.Naravno , kultura dijaloga je nužna ..no ja nisam osobno primjetio da je netko namjerno bezobrazan i da bi se nekog vrjeđalo po bilo kojoj osnovi..baš naprotiv TheMajka je uglavnom vrlo uviđavna i korektna... Kritika i samokritika su veoma poželjne , i služe za samorazvoj svakog od nas ..administratori nisu svete krave i nisu nepogrešivi . Moram reči i to da je rečenica u smislu " ako se nekom ne sviđa neka sam otvori svoj forum.." malo neumjesna..jednako tako neznam šta bi trebalo značiti da si ti od početka odnosno da si osnivač sitea ? Po meni ..svaku kritiku ako je iskrena pa čak i ako nije treba analizirati...možda je ne treba shvatiti kao napad na site ili vlastiti Ego čemu smo svi mi itekako podložni..nažalost ...
Zadnja izmjena: antoniopavaroti, dana/u 18.09.2014, 00:43, ukupno mijenjano 1 put.
" Ako želiš pobjediti ..ne smiješ izgubiti"
Avatar
HypnoToad
Moderator
Postovi: 3103
Pridružen/a: 21.03.2010, 17:57
Zahvalio/a: 406 puta
Prim. zahvala: 1016 puta

Re: Korisnici TheMajka foruma za slobodu svih droga

PostPostao/la HypnoToad » 17.09.2014, 22:53

Samo sam iznio činjenice, nije bilo zamišljeno kao obrana.
Čuj, netko želi pisati o drogama, netko poticati na neofašizam, na đihad i tako dalje. Mi takve teme ne podržavamo i ne dozvoljavamo, znači ako ih netko želi pisati i čitati, nije li najbolji način otvoriti svoj forum?
I want to say I’ve had it, and fuck what might have been
I want to say the battle’s done and we just couldn't win
That we could not prevail verse the world we’ve been given
I didn't just not ask for this, I wasn't asked permission
Avatar
antoniopavaroti
rank14
Postovi: 1030
Pridružen/a: 13.11.2013, 22:49
Zahvalio/a: 358 puta
Prim. zahvala: 332 puta

Re: Korisnici TheMajka foruma za slobodu svih droga

PostPostao/la antoniopavaroti » 18.09.2014, 01:00

Slažem se...naravno da takve krajnosti netreba dozvoljavati...ali moraš priznati da se TheMajka
bavi tematikom kakvom se bavi..ne..hm.. :-? Pa šta onda? Govoriti o nečem ne znači slaganje ili ne slaganje..na koncu konca nisu droge nikakva tabu tema niti bi trebalo išta u društvu biti tabu..zbog samog tog društva i njegove mogučnosti prihvatanja činjenica i zbilje a sa time i adekvatno razmatranje i rješavanje bilo koje neugodne činjenice . Uostalom o tematici droga napisani su i publicirani bezbrojni elaborati , magistrati i doktorski radovi. Ne stavljam se na ničiju stranu pa ni na stranu dimitrija ..možda nisam pratio njegove postove pa sad govorim uništa ili bezveze , to što raspravlja o podjeli droga na sint. ili prirod. nebi smjelo nikoga iritirati..Zašto ne? Na koncu konca on ne piše načine i formule , postupke ili kemijske procese dobivanja nekih supstanci koje su zabranjene . Možda sam u krivu? Svejedno mislim da se ništa strašno nije dogodilo ..možda smo od miša napravili dva miša.. ;)
" Ako želiš pobjediti ..ne smiješ izgubiti"
Avatar
HypnoToad
Moderator
Postovi: 3103
Pridružen/a: 21.03.2010, 17:57
Zahvalio/a: 406 puta
Prim. zahvala: 1016 puta

Re: Korisnici TheMajka foruma za slobodu svih droga

PostPostao/la HypnoToad » 18.09.2014, 07:25

antoniopavaroti je napisao/la:možda nisam pratio njegove postove pa sad govorim uništa ili bezveze

U tome je glavni problem. Meni je jasno što ti želiš reći i u dosta toga si u pravu. Ali da prođeš njegove postove vidio bi da ih je sigurno 1/4 iste ovakve tematike, neki oblik vrijeđanja nas ili foruma, ili pokušaji širenja razdora na druge načine.

Nažalost, razlozi za ovakvo njegovo ponašanje su isključivo osobne prirode. Na samom početku mu je jedna tema obrisana i on upozoren, a u njoj se radilo o 'silk roadu' i linku na stranicu koja detaljno opisuje kako do njega doći, nabaviti valutu i kupovati droge.
Siguran sam da se slažeš da imati bilo kakvu poveznicu na internetsko crno tržište na ovom forumu nije dobra ideja. Druga stvar je bila kada je on postao sliku kaktusa sa nekog sajma, ja sam mu rekao da nije psihoaktivan, te je on odgovorio nešto u stilu 'haha, koja budala bi dala 35 eura za metar i pol kaktusa koji uopće ne sadrži meskalin! :)) ). Što je mene kao ljubitelja i kolekcionara kaktusa raspizdilo (opet taj ego :p ) i odgovorio sam mu nešto sarkastično. Nakon toga i još par incidenata on si je valjda postavio kao misiju da uništi ovaj forum i podriva ga na koji god način može, a hvatati se za naše pravilo o sintetičkim drogama je bilo najlakše.

Ništa od ovoga za što nas on optužuje nije istina, stvarno nikada nismo blokirali rasprave o bilo čemu, ali ono čega se potpuno čvrsto držimo je automatsko zaustavljanje i brisanje bilo kakvih rasprava o nabavci droge, pa čak i onih prirodnih koje se još uvijek nalaze u biljci ili gljivi.

Njemu uopće nije stalo do toga da on ili bilo tko drugi može slobodno pisati o cijelom spektru divnih droga dostupnih današnjoj mladeži. Njemu je samo do rušenja, idealno cijelog foruma, a ako ne, onda barem iritiranja osobno mene kada god može.
Samo sam želio to reći da svi znaju, da ne povjeruju u njegove optužbe, iako oni koji su malo duže tu su vjerojatno svjesni toga, do sada stvarno nije bilo problema s tim pravilom.

Ne, ovo je nažalost osobna vendeta. I izgleda da mu je glavni cilj u zadnje vrijeme isprovocirati ban kako bi ispao mučenikom, žrtvom ugnjetavanja samo zbog svog mišljenja o drogama, i prikazao ovaj forum diktaturom gdje se ne poštuje sloboda govora. A sasvim je očito da nijedna od tih točaka nije istinita. On je samo tinajđer kojem su zločesti moderatori povrijedili ponos, i sada se mora osvetiti, mora sve uništiti. Ništa revolucionarno, i ništa neobično za to razdoblje u životu. Ja vjerujem u najbolje u ljudima, siguran sam da će odrasti i shvatiti da takvo ponašanje nije potrebno, sve se može riješiti na lijep način.
I want to say I’ve had it, and fuck what might have been
I want to say the battle’s done and we just couldn't win
That we could not prevail verse the world we’ve been given
I didn't just not ask for this, I wasn't asked permission
Avatar
sometimes
rank14
Postovi: 619
Pridružen/a: 10.01.2012, 12:45
Zahvalio/a: 228 puta
Prim. zahvala: 84 puta

Re: Korisnici TheMajka foruma za slobodu svih droga

PostPostao/la sometimes » 18.09.2014, 09:02

ja mogu samo reci da sam ja uvijek osjecao i osjecam slobodu na ovom forumu pa cak kad sam pisao o sintetickim drogama i nitko mi nije nikad izbrisao niti jedan post, naravno nisam velicao te droge ali ako sam opisao neku svoju prozivljenu situaciju pa cak iako je sa samim tim opisom mozda pohvaljena neka supstanca, taj post je ostao i jos uvijek je tu....., zasto, zato jer su ovdje dobronamjerni savjeti uvijek dobro dosli pa o cemu got se radilo, tako da SLOBODA ovdje vec postoji i ne trebaju nam novi okviri te slobode....

zivjela themajka bas takva kakva je....

:thumbsup:
....it didn't make any sense.....
Ronin

Re: Korisnici TheMajka foruma za slobodu svih droga

PostPostao/la Ronin » 18.09.2014, 12:15

Koja je razlika paste za zube s fluorom i sintetske droge,te cjepiva ...skoro isti vrag. Nije stvar u zabrani i slobodi sintetske droge.Stvar je koliko ko ima velik ego i koliko je voljan imat dobru komunikaciju s nekim .Sa svima se slažem ovdje jer držite do sebe,slažem se s Dimitrijem zdravo i razumno piše,al ako i ostaviš sve droge i okreneš se prirodnijoj supstanci može ti bit samo bolje .Dimitrije ja te razumijem ,probaj se samo uklopit ,ne boj se,samo pogledaj u sunce :) ,lijep je dan.

Neki pojedinci imaju strah da im je mozak oštečen,jer su svašta probali i čitali o štetnostima drogama ,pa onda pribjegavaju razno raznim alternativnom liječenju a zapravo su zdravi. Više ima štetnosti u članku o drogama nego netko tko ih je probao. Sve je u tvojoj glavi . Kužiš . Droga je samo više percepcije bilo sintetika bilo priroda... Neke stvari je najbolje zadržat za sebe.


Jeo ti prirodno ili sintetsko ne čini te to boljim,duhovnijim i zdravijim čovjekom. :)
Al za prirodu se zalažem 100 posto.
Tehnologija je napredovala al su nam srca uvjek ostala ista!!
Avatar
HypnoToad
Moderator
Postovi: 3103
Pridružen/a: 21.03.2010, 17:57
Zahvalio/a: 406 puta
Prim. zahvala: 1016 puta

Re: Korisnici TheMajka foruma za slobodu svih droga

PostPostao/la HypnoToad » 18.09.2014, 13:08

Ponavljam, ništa od ovoga nema veze s prirodnim ili sintetskim drogama. Ovo je jednostavno lupanje po najslabijoj karici u pokušaju da se sruši cijeli sustav. Njegov prvi post je bio o 'darknetu', a već negdje peti "Pozdrav ljudi, obracam vam se povodom represije na slobodu misljenja koja preti da pretvori nas mili forum u digitalni Babilon. " Da, definitivno zvuči kao da nije povrijeđenog ega, nimalo... I očito ga je strašno pogodilo kada još uvijek ne može to otpustiti.

Ja osobno mislim da nikada nisam, a još manje ostali moderatori i administratori, brisao postove u kojima je netko opisao svoje iskustvo s nekom sintetičkom drogom, ili pisao informacije o njima. Ali jesam brisao svaki post u kojem netko traži ili nudi ilegalno sredstvo, uključujući i spore gljiva.
Pa čak je i njegova tema o onim novim 25-nbome kemikalijama, koja je bila izričito stvorena kao direktna provokacija zbog njegove uvrijeđenosti radi brisanja njegove teme o internetskom crnom tržištu, ostala otvorena. Ali i potpuno prazna jer mu provokacija nije upalila.
Koristio je svaku priliku da bi podbo, pokušao rasplamsat svaki naš međusobni sukob, a sada kada ima osjećaj da smo dovoljno isprovocirani, sada mu je namjera dobiti ban i time postati mučenikom i simbolom otpora.

Ja nisam zlopamtilo, preko svega možemo prijeći, s moje strane ja sam se voljan ispričati za nenamjernu uvredu, a Dimitrije može naučiti nešto na ovom forumu ako želi, može sudjelovati u temama kojima se forum bavi, a za neke druge teme usporedno posjećivati neki drugi forum. Pa nitko se do sada nije bunio da nemamo dovoljno tema posvećenih hakiranju ili rastavljanju Hondinih motora. Za sve interese postoji specijalizirani forum na interentu. Ovaj naš je posvećen prirodi i samospoznaji, koga zanimaju te teme će sigurno pronaći svašta zanimljivo.
I want to say I’ve had it, and fuck what might have been
I want to say the battle’s done and we just couldn't win
That we could not prevail verse the world we’ve been given
I didn't just not ask for this, I wasn't asked permission
Avatar
s4ha
rank5
Postovi: 185
Pridružen/a: 04.06.2014, 17:34
Zahvalio/a: 54 puta
Prim. zahvala: 64 puta

Re: Korisnici TheMajka foruma za slobodu svih droga

PostPostao/la s4ha » 18.09.2014, 13:46

Ajme meni, ovako 90% ljudi koji su uopce na forumima imaju ovaj ili onaj poremecaj/problem/nesto trece kako god to zelite nazvati. Malo su bolji postotci na specijaliziranim forumima, al u sustini princip ostaje isti.

Ima ljudi koji se iskreno predstavljaju, ima ljudi koji vode virtualne zivote i projiciraju stvari koje bi volili da im se dogadjaju u stvarnosti na taj virtualni zivot, imamo ljude koji su tu samo da bi ubili vrijeme, a imamo i onaj manji postotak koji je koliko toliko "normalan".

Sve u svemu nesto slicno situacijama u zivotu. Makakar na forumima postoje i trollovi, oni su super jer ne pridonose nicemu i sire nered, neki su dupli korisnicki racuni, neki su samo trollovi i sl.

No da bi se ijedan forum razvijao treba imati primarnu tematiku te pravila koja ga drze na tom pravcu, ona se dopunjuju i sl. s vremenom, to je normalno sve evoluira pa tako i forum. E sad moderatori i administratori su ti koji ta pravila provode u praksu.

Da li su oni uvijek objektivni, pa iz mog iskustva s forumima to ne bude uvijek tako, no obicno postoji mehanizam pomocu kojeg se vec nadlezni organi dogovore oko ikakvih bitnijih stvari, a odstupanja u objektivnosi ugl. i ne budu prevelika, e sad tu sam prekratko i premalo da bi mogao pricati o objektivnosti nadleznih, no u sustini pravila su uglavnom poprilicno jasna, a da bi se registrirali morate prihvatiti da ste se slozili s istima.

Makar osobno smatram da ne bi bilo loše imati temu s osnovnim uputama, djelovanjem, doziranjem, posljedicama i sl. Cisto u edukacijske svrhei da se netko ne zajebe prvi put i sl... No opet sve je to dostupno onom koji imalo potrazi.
The men is now the victim of it's own technology,
the victim of it's own life; instead of being in control of it.

Natrag na “Novosti”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.