Reinkarnacija životinja

Kućni ljubimci i ostale živine
shroomko
rank14
Postovi: 887
Pridružen/a: 16.07.2012, 18:45
Zahvalio/a: 138 puta
Prim. zahvala: 202 puta

Re: Reinkarnacija životinja

PostPostao/la shroomko » 28.06.2016, 10:37

Biti svjedok nije jedina meditacija niti jedina svrha meditacije. Vipassana npr uči da promatraš osjete u tijelu zato što to čisti um od negativnosti. Što je loše u tome?
Avatar
antoniopavaroti
rank14
Postovi: 1030
Pridružen/a: 13.11.2013, 22:49
Zahvalio/a: 358 puta
Prim. zahvala: 332 puta

Re: Reinkarnacija životinja

PostPostao/la antoniopavaroti » 28.06.2016, 19:40

Cjenim tvoje mišljenje..No ,ne radi se o promatranju nekog fenomena kroz wipassanu nego se taj fenomen treba osvjestiti..To je razlika . A šta je loše u tome ? Pa sve je loše u tome ...napisao sam i zašto u prijašnjem postu ...pa da se ne ponavljam... No , ako se nema iskustvo osvješčivanja svojih centara onda nema ni razumjevanja ovog što sam rekao ..To se posebno odnosi na "majstore" koji kroz UM uče i doživljavaju medit. ili wipass. I da , meditaciju možeš koristiti za što god hočeš kao i :mushroom: no ona , meditacija , ima više duhovni poziv nego relaksirajuči... bar za mene , kao i :mushroom: , možeš od njih skuhati juhu , možeš se do besvjesti urokati i natripati..ali za mene , ponavljam , za mene one imaju sveti poziv...kao i meditacija
" Ako želiš pobjediti ..ne smiješ izgubiti"
Avatar
Vid Svante
rank10
Postovi: 417
Pridružen/a: 29.06.2015, 17:26
Zahvalio/a: 133 puta
Prim. zahvala: 68 puta

Re: Reinkarnacija životinja

PostPostao/la Vid Svante » 24.07.2016, 16:56

djek_D_ripper je napisao/la:
Vid Svante je napisao/la:...
Obzirom da sam dugo godina bio zahvaćen " duhovnošću " osjetio sam poriv da nešto napišem. Valjda to dođe čovjeku, ko ce ga znat :)...

Mogu te pitati zašto više nisi? Zašto si se predomislio? I jel ti to sadašnje " stanje" dovoljno?
Možda su malo glupava pitanja, no pitam jer se ja već godinama klackam između tog da vjerujem i tog da se rugam samoj sebi kako sam naivna i svemu povjerujem.

Tako da i ne znam odgovoriti na temu. Voljela bih vjerovati da postoji reinkarnacija, da idemo prema nečemu, ne znam, valjda zbog ega, nije mi dovoljno znati da smo tu samo sad, pretužno mi je to. I onda tražim nešto da se uhvatim za to, neku teoriju dovoljno uvjerljivu da povjerujem u nju. I onda se nakon nekog vremena zgražam nad sobom.


Oprosti što nisam dugo odgovorio, jednostavno ne stignem doći do daha a kamo li dolaziti pisati na forum, a vjerovatno i zbog toga što sam možda povučen :))
Namjerno sam napisao zahvaćen duhovnošću, ali pod time sam mislio na nešto drugo. Duhovnost je dio nas, dio našeg duha, tako da od toga ne mogu pobjeći ali mogu reči od čega sam se maknuo. A to je sve ono za što se podrazumjeva duhovnost danas, kužiš - ezoterija, filozofija, laprdanje i slično. Nisam se predomislio, jednostavno sam stao - stao na loptu, sagledao i naravno progledao. Ništa mi više nije bilo bitno, niti sam išta tražio niti sam išta raspravljao, rastavljao u svojoj glavi. Prepustio sam se tomu i sve je dobilo na svom smislu, onako kako to treba biti. :mushh: :mushh:
tako da odgovor i na zadnje pitanje je tu, stanje ne da je dovoljno nego je onakvo kakvo treba biti, nisam ga nikako klasificirao jer to izbjegavam raditi, davati važnost nećemu kad mislim da je sve od važnosti - iste.

neznam ništa o vjerovanju jer mi to nije bitno ali obzirom da se već pitaš i kalkuliraš je dobar znak. mislim da trebaš u jednom trenutku samo zatražiti od sebe, univerzuma da ti pokaže i onda će ti biti jasno.

tema reinkarnacija je zaista divna, utopistička i ja joj se svako malo okrenem u svojoj mašti ali u reali znam da to nije uopće bitno, jer se u reali srozaju sve emocije, svi osjećaji ega, sva svijesnost i sl, i nestaju u jednom... no, maštarenje mi je super, čak sam u jednom trenutku svog mladog života pisao neki roman na tu temu :)
Cause you're a sky, 'cause you're a sky full of stars
I'm gonna give you my heart
'Cause you're a sky, 'cause you're a sky full of stars
'Cause you light up the path
:mushroom: :mushroom: :mushroom: :47b20s0:
Kristzus
rank1
Postovi: 4
Pridružen/a: 29.01.2019, 18:46
Prim. zahvala: 1 put

Re: Reinkarnacija životinja

PostPostao/la Kristzus » 29.01.2019, 19:02

slika

prrr. reinkarnacija moje Tigi. :sunn:

Natrag na “Naši mali prijatelji”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.